Šta je novo?

Nero 7.0?

jel se pojavljuje nekome userimages.gif u my documents po pokretanju neroBurning ROM v7.0.1.4?

Meni se pojavljuje taj userimages.gif ali sam ga sad sklonio (stavio da je skriven) pa ga bar necu gledati. Radi ovaj 7.0.1.4 ok za razliku od ovog prethodnog 7.0.1.2 koji mi je upropascivao cd-rezac (Asus 5224) i menjao mu oznaku dok je dvd-rezac ostajao u funkciji.

Poslednja izmena od urednika:
Kako ste vi zadovoljni verzijom 7.0.1.2? Sto se mene tice pravila mi ne neke probleme sa rezanjem obicnih diskova, pukne pri kraju i tako za redom par komada Verbatima...... Dok se sa starijim verzijama to nije desavalo. Da nije izasla neka mozda novija verzija, zakrpa, bilo sta?

procitaj post iznad tvoga :D

Meni zadnja i jedina 3 audio diska koja sam snimio ovom sedmicom preskacu na obicnom plejeru, iako je prosao verifikaciju nakon rezanja za sva tri. WTF? Nije do CD rezaca, narezao sam posle toga jedan disk koristeci ONES i nije nijednom preskocio. Inace koristio sam verziju 7.0.1.2

Jos se par ljudi zalilo na ovo kod 7-ice, i ovde i na stranim forumima... Jel ovo "izleceno" kod najnovije verzije? Skinuo sam je, ali nisam jos instalirao, nemam "ono" za koje znam da radi sa ovom verzijom ;)

EDIT: evo i da potkrepim svoje tvrdnje, koristeci Nero CD-DVD Speed, uradio sam Quality Scan za oba diska. Levo je disk narezan ONES-om, desno Nero-m

EDIT2: Ako moze neko da me prosvetli malo, sta znaci broj C1 i C2 gresaka, i kako to da disk rezan ONES-om ima "vise" gresaka, gledano brojeve dole a disk rezan Nero-m ima manje gresaka a razlikuje se po tome sto preskace ko blesav i sto grafikon izgleda tako "sareno". ***, u ovo se ne razumem :S:

Prilozi

• ones disk quality.jpg
    ones disk quality.jpg
    197.8 KB · Pregleda: 76
  • nero disk quality.jpg
    nero disk quality.jpg
    198.3 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
savjet: vidim da imas isti problem kao ja: kad radis CD scan, pokreni ga prvi put, ako ti odmah izbaci onaj "spike" od nekoliko hiljada C1 i C2 gresaka, prekini, idi opet na scan, i tad ces dobiti realan rezultat (ja imam Sony CD rezac, ne znam kako je za ostale).

Vidi se na slici, imam i ja Sony CD-RW CRX230ED ;) a u medjuvremenu sam bacio ta disk sa puno gresaka pa nemogu da ponovim scan :D
Ali i pored toga, prvo sam radio scan za disk radjen ONES-om :trust:

Poslednja izmena:
evo se i ja konacno rijesio da ga instaliram (7.0.1.4b), huh...
Naravno, u startu problemi:
:wall: Prvo sam htio da napravim drugarici neku DVD kompilaciju sa mp3 muzikom, prebacivao preko sat vremena sa raznoraznih CD-a fajlove, da bi mi pred sam kraj (kad je trebalo da pobrisem nesto malo da bi sve stalo u tih ~4.4GB), prvo nije htio da obrise nista, a zatim pukao, i sve Jovo nanovo.:mad: Drugi put sam prvo sve sa tih CD-a iskopirao na HDD, just in case.
Dalje, jedan DVD projekat koji sam vec bio pripremio u Vision 3 otvorim u Vision 4, i ladno kaze da nema vishe opcije za gamma correction i da ce biti uklonjena sa svih mjesta gdje se koristi u projektu, a stavili 1000 novih efekata (jako zanimljivih ali ipak...). I to sam nekako manuelno rijesio, posle dosta isprobavanja, mijenjanjem parametara u glow efektu, ali sve to me kostalo ostajanja do 6h ujutro :crash:
Na kraju, i ja imam problem sa userimages.bmp, koji mi se pojavljuju na desktopu i u My Documents, i vrate se sami kad god ih pobrisem (sa stavljanjem na "hidden" na desktopu dobijem samo poluprozirnu ikonicu, iako su mi view hidden files na off). Bar sam se Nero Scouta ratosiljao :d
E da, probao sam i skenove DVD-ja, sa istim tipom diska (Verbatim) dobijam neku malu razliku, mada mi je sa njima quality ionako bio uglavnom 95-99%). Vidjecemo kako ide na 12 i 16x.

PS Ako neko ima trajno rjesenje za userimages.bmp, nek javi! :)

PS Sve ikonice za mp3, wma (a mozda i ostale zvucne fajlove) su mi sad a la Nero Showtime (iako u properties po defaultu njih otvara winamp, a nisam pri instalaciji pridruzio nikakve asocijacije Neru, vec sam sve na "deselect all"). Kako ovo da rijeshim?

Ja imam problem u nero 7.0.1.4b da ne mogu da rezem RW diskove(i cd i dvd) jer mi izbaci gresku da je ukljucen buferunderrun protection i da mora da se iskljuci

Imao sam problema sa rezanjem u 7.0.1.2, sada sam instalirao 7.0.1.4b i kao sve radi (nije pukao nijedan disk).

Nazad
Vrh Dno