Pozdrav svima, nadam se da ćemo polako ovu temu moći da zatvorimo. Da skratim priču, za sve vas koji ste se kladili na SSD mogu vam reći da idete da podignete vaše dobitke
Za one koji žele celu priču mogu da nastave sa čitanjem...
Sada iz ove perspektive rešenog problema mislim da priča ide ovako - pre godinu dana kada sam kupio prvi SSD [ocz vertex2] pojavio se problem nekompatibilnosti, koji očigleno ni ovi iz ocz-a nisu znali da reše. Ali problem BSOD-a nije bio toliko čest. Možda jednom nedeljno, pa se ja nisam previše obazirao. Kada je 6 meseci kasnije crkao bio sam na neki način srećan što će biti zamenjen i moj problem rešen u potpunosti. Pogotovo što sam dobio daleko noviji patriot pyro. Ali izgleda da je nekompatibilnost bila još gora i zabadao je skoro svaki dan, nedeljama. Pa sam ja tu već poludeo i napravio ovu temu.
E sad, ko je pratio mogao je da vidi da sam bukvalno sve probao, od formatiranja, različitih verzija biosa, drajvera, aplikacija, menjao GPU, sata portove, kablove, DDR slotove... Ali nikako nisam mogao da poverujem da ssd pravi problem jer je i on bio zamenjen, a nema logike da 2 potpuno različita proizvoda prave isti problem. Valja naglasiti da sam pored svega i SSD drajver promenio sa 3.1 na tada najnoviji 3.2 pa sam tako mislio da je mogućnost SSDa rešena.
Sučajno sam na google-u nakon ukucanog "patriot pyro ssd bsod" na 74-oj stranici pronašao neki forum koji od osnivanja nije posetilo više od 100 ljudi pronašao da je neko napisao kako je updatovao na 3.3.1 što mi je bilo potpuno čudno. Pa sam ponovo otišao na Patriot sajt gde je u downloads-u stajao novi drajver 3.3.1 koji je izbačen pre neverovatna 4 dana ili 2 dana pre moje posete... Nakon njegove instalacije od pola minuta sve radi SAVRŠENO i mojoj sreći nema kraja !!!
Da ne biste mislili da to nije rešenje i da se džabe nadam, tj da će komp da zabode za par dana, i to sam osigurao jer sam otkrio kako da ga restartujem ili blokiram. A to je kombinacija youtuberepeat.com i opelov sajt

ta dva sajta sam koristio kao test da li radi. I to do sada nije mogao da izgura duže od sat vremena, dok posle updejta uspeva 48 sati sa sve restartima,paljenjem, gašenjem i sl.
A što se tiče zamrzavanja kompa tokom GTA4 koji sam igrao mnogo pre ssd-a, to će ostati nerešena misterija, možda prevelik overclock ili neka druga nekompatibilnost... važno je da sam ponovo dobio staru dobru i stabilnu mašinu za meni trenutno potrebne aplikacije.
Hvala puno svima koji su se uključili da mi pomognu !! a ovu temu sada možemo zaključati jer pošto radi nema potrebe da više kuckam ovde a ako opet crkne, kućište ima da se preseli u obližnji kontejner
kuckamo se na nekoj vedrijoj temi... poz svima !!
PS nije li čudno da jedna mala razlika između 3.2 i 3.3 drajvera od potpuno neupotrebljivog pretvara u extremno dobar i stabilan PC... mislite o tome...
:guitar: