Šta je novo?

Neresiv problem sa 2 seagate hdd-a

vacko

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
301
Imam cudan i neresiv problem sa 2 seagate hdd-a. Na nf7-s ploci imao sam sata seagate 80gb. Pre nedelju dana sam kupio novi sata2 seagate od 200gb. Kada sam ga ubacio sve je radilo odlicno, novi hdd je odmah prepoznat i od biosa i windows-a(imam win xp sp2), nije bucan i samo ponekad cakne. Uradio sam test sa seatools(dos) posle dva dana rada i sve je bilo ok, medjutim nakon testa pocinju problemi(taman sam pomislio da mi se prvi put desava da kupim nesto novo i da sve ide bez problema). Uz plave ekrane, sistem nije hteo da butuje i samo se vrteo u krug. Reinstalirao sam sistem i par sati je radilo ali su poceli da se pojavljuju corrupt file-ovi, tako da sam opet morao da reinstaliramm sistem. Svi diag programi(kao i seatools) kazu da je sve u redu sa oba hdd-a. Sada mi je pri boot-u prijavio registy file recovered from backup!?? Komp nije overklokovan i sve je odlicno radilo pre kupovine novog hdd-a(napajanje je od 400w, sto je dovoljno za bartona 2500, jedan dvd rezac, 2 hdd-a i nvidia6600). Molim za pomoc jer ne znam kako da ovo resim. Ne mogu da reinstaliram sistem na dva dana, novi hdd ne mogu da menjam jer je ispravan.
Unapred zahvalan
P.S. Izvinjavam se zbog dugog posta

probaj da instaliras sistem bez novog hdd-a pa onda kad instaliras probaj da iz
administrator tools-a formatiras novi disk i napravis ntfs particiju
skini novi drajver za SATA kontroler obavezno

Jos da dodam da su driveri za plocu novi(5.10), sil3112 stari(idu uz plocu) i da opet zamolim za pomoc.

To sam vec uradio a driver cu sad da skinem

Skinuo i instalirao novi sata driver i opet za dva butovanja dobio istu poruku da je reg file recovered from backup!!??

Poslednja izmena od urednika:
Podesi disk u SATA 1 mode, po defaultu je verovatno SATA 2. Imas jumper i semu na disku..

:wave:

napajanje je ok, a sata1 sam namestio preko jumpera pre nego sto sam ubacio hdd u komp

Proveri ti lepo memoriju...

Skini stari hdd, digni sistem na novom , pri tome lepo iz windosowog menija pri dizanju sistema formatiraj ceo disk u ntfs sistemu (full format), vidi kako radi tako sredjen sistem,sve to bez starog hdd, ako i tad neradi kako treba , problem je do hdd, nosi reklamiraj, ako redi imash neki konflikt verovatno plocha zeza.To ti je najprostija logika.

edit:
I da ako imash vishe sata prikljuchaka stavi ga na onaj sata gde je bio stari hdd nakachen (posle mozhsh da ga shetash na ostale sata prikljuchke sa tako instaliranim sistemom da vidish kako ce da se ponasha)

Poslednja izmena:
Vrh Dno