Šta je novo?

Neravnomjerna svjetlost LCD-a T220

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Na LCD monitoru Samsung T220 vidljivo je da je svjetlina ekrana razlicita kad gledam direktno u monitor, znači ne pod kutom. Konkretno, ekran je tamniji sto se vise gleda prema gornjem dijelu ekrana, a svjetlija prema donjem dijelu.
Primijeti se najviše na filmovima kad je scena večinom crna,doljna polovica je dosta svijetlija od gornjeg dijela.
vidi se i u Win, npr. u notpadu napišem neki tekst i odvučem ga na gornji dio ekrana slova su potpuno crna, dok na doljnjem dijelu su svijetlija i to primjetno.
Izgleda mi kao da je flou lampa ( ili kako se več zove ) postavljena na doljni dio i svijelti prema gore po cijelom ekranu, to je moje mišljenje jer mi nekako tako izgleda pa je gornji dio manje osvijetljen.

Ti imas ozbiljno probijanje pozadinskog osvetljenja i ja bih im, da sam na tvom mestu, seo na glavu dok mi ne zamene monitor, ali ne bih trpeo tako nesto, to nije jedan mrtav pixel, pa da kazemo, nije strasno, ovo je mnogo gore.

To je dobra serija monitora, ne sme to da se desava, dakle reklamacija

koja crna dobra serija.....svaki 2. ima nepodnosljivo probijanje

Imam tu prednost da probam sve samsung monitore koji dodju na trziste i da ih uporedjujem, "T" serija je po mom misljenju najbolja serija koju su izbacili u 16:10 formatu, e sad naravno zavisi kako ti se zalomi panel, ja generalno pricam o samsungovom panelu.

Isto tako se pokazala najgora serija 2032bw, 2232bw, svaki drugi ima bar po 2 mrtva pixela, a da ne pricam o isijavanju po krajevima

Treba staviti drivere za taj monitor? ja ih nisam instalirao.

Čudna mi je slika. Ovo nije klasično probijanje svjetla, kad mi se upali Screen Saver gdje je sve crno i onaj znak od WinXp-a u potpunom mraku imam probijanje svijetla od ispod 2cm i iznad 1cm i svijetlost je po cijelom ekranu ista, ali kad radim u Win ili gledam film onda se vidi da svijetlost po cijelom ekranu nije ista.

Poslednja izmena:
Kod samsunga nema najbolja i najgore serija nego, kako je receno, zavisi kakav te panel potrefi. Sto se tice direktne usporedbe dva samsung panela (2232bw i t220) ja nisam primetio nikakvu razliku.
5 puta su obecali da nece ugradjivati nista osim samsung panela ali opet... Cak je jedno vreme na T seriji i bio samo samsung ali ubrzo se i to promenilo. Eh sad, mozda te je zapao najlosiji panel pa pokusaj reklamirati, nemas sta izgubiti.

Poslednja izmena:
Ja imam C panel, i ekstremno sam zadovoljan sa njim (probijanje skoro da ne postoji, mrtvi pixeli sta je to ;)) :), tako da to nema veze da li je ili nije Samsungov panel. Jednostavno, zavisi od samog primerka panela...

'Besh renomiranog proizvodjacha ako morash da gledash u pasulj kakav ce panel/primerak da ti zapadne...:mad:

Samsung je lutrija, na prvom 2233BW sa samsung panelom, imao sam probijanje pozadinskog osvetljenja tacno na sredini monitora u obliku kvadrata i nekakvu senku (kao da je prasina zaostala kad su sklapali panel), sto se najbolje videlo na beloj pozadini. Naravno reklamirao sam i dobio novi koji ima C panel, ali je zato slika odlicna, nema losih pixela, jedino sto sam se malo igrao programcicima za podesavanje da bih dobio verni prikaz boja.

Poenta svega ovoga je ne uzimati Samsung, Viewsonic (2226 ili 2260) koga nije bilo kad je meni prigustilo za monitor je neuporedivo bolji izbor.

Poslednja izmena:
Imam Samsung T220. Probijanje sa donje i gornje ivice postoji, ali nije alarmantno (0.5 cm). Medjutim, ono sto mi smeta je jako los black level :(. Crna je tamno siva, daleko losije od prethodnog Samsung 206BW. Jel postoji neko setovanje/kalibriranje koje bi ovo ublazilo?

Imam Samsung T220. Probijanje sa donje i gornje ivice postoji, ali nije alarmantno (0.5 cm). Medjutim, ono sto mi smeta je jako los black level :(. Crna je tamno siva, daleko losije od prethodnog Samsung 206BW. Jel postoji neko setovanje/kalibriranje koje bi ovo ublazilo?

aha kupovanje pva :)

Vrh Dno