Šta je novo?

Neradni dan computer consumer-a...

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Pre svega pozdrav svima...
Posto sam sebi odavno dokazao da bez kompa ne mogu, ne zelim ili sta vec, interesovalo me je kako izgleda dan clanova ovoga foruma, pogotovu onaj neradni kad nema posla, kad je ceo dan samo vash, i kad mozete do mile volje da benchujete, dopisujete, igrate, tj. konzumirate bilo koji vid zabave na ljubimcu. Cesto sebe hvatam kako razmishljam, kao petak je, extra, veceras sam do 04-05h na netu, sutradan ustajem kuvam kafu, ne doruckujem :d, vetj momentalno sedam za mashinu i nastavljam sa citanjem vesti, blogovanjem po bench-u :wave:
Posto i sam zivim od kompjutera, radim kao serviser, dakle 8 sati dnevno, 6x nedeljno, ja im se opet vracam, slobodno vreme provodim sa njima, a valjda bi trebalo da izadjem negde, da iskoristim to vreme drugacije....
Pretpostavljam da i ovde ima dosta vas koji se ste na neki nacin u IT industriji, zeleo bih da znam kako izgleda vash neradni dan, vashe slobodno vreme.... :wave:

moj neradni dan...hm...to nemam :) Kancelarija mi je moja dnevna soba, 90% posla obavljam preko moba/mailova, vikend mi je kao svaki radni dan..Zavisno od dana do dana, prosechno, kad se sve sabere, imam manje od 2h aktivnog rada dnevno...i poslovni tel razgovor od 10 minuta je posao ;) jedino me smara kad s vremena na vreme po gradskoj guzvi moram do knjigovodje/banke grrrr...

Mozda dve vecheri mesechno od 09-02 provedem kuci sam, za kompom...Svako veche sam sa devojkom, ili sami, ili sa mojim/njenim drustvom...inache, skoro svako jutro od 08 do 10 igram cs, uz jutarnju kaficu, onda se neshto kao kanim da studiram do 3, posle toga nema pravila...ili opichim neki film, ili josh malo cs-a, ili krstarim netom za filmovima/muzikom/serijama, ali najvishe volim da sednem u kola i odem negde gde nikad nisam bio, zabacheno seoce/kraj grada...sednesh na obalu dunava `de nema zive dushe, zapalish nikotin i kazesh "ej zivote, lutalico" ili "lezi hlebu, da te jedem" :D a da...u medjuvremenu, radim :D

Ja bezim od kuce kad god mogu. Kada nemam sta da radim, bezim od kompa, idem negde, blejim sa nekim... Davno sam shvatio da ne mogu vise da sedim za kompom. Ali period kada se smaram kod kuce, znaci kada postoji razlog zasto nisam negde, znaci period od 00-02h je vreme za komp i dva tri foruma... I to je to. Eventualno pogledam neki film, desava se da blejim i preko dana na netu, ali generalno izbegavam dokle god imam sta da radim i gde da idem.

Vikendom sam cesto toliko mamuran da ne mogu da ustanem iz kreveta (sala mala :)). Uglavnom van kuce; fudbalica, trcanje, kafice, itd... Ali zadnja 3 vikenda sam silom prilika morao da provedem uz komp (kucam sestri neki seminarski)...

Ali i vikendom provedem oko 2~3 sata za kompom!

ovako ujutro ustanem spremim se odem do grada malo na kaficu oko 3 sata se zadrzim :D
onda kuci nesta jedem :D, malo na kompjutor pregledam forume malo cs-a odigram eventualno wow :D onda vreme za grada e tu se zadrzim dosta :D onda naveche oko 2 dodjem budem najkasnije do 3 i legnem spawati :D

Kada ne radim ja sam kod devojke ili ona kod mene, jednom nedeljno posto nismo u istim gradovima. A ostalih 6 dana imam posla.

Hajde i ostali, podelite sa svima vase navike neradnim danima, koliko mi se cini, svi uglavnom i to neko slobodno vreme provedu za mashinom, sta da se radi....
Tesko je odoleti a ne cackati nesto :d, a tad je cini mi se mnogo opusteniji rad, onda kad je ispred njega ceo dan nerad :wave:

Ono kad mi je dosadno obichno overim bench i zonu par puta dnevno. Al' iskreno dodje mi da stavim oko 30-tak news fajlova i ugasim monitor [shto mu zbog spremanja ispita dodje maltene nemoguce]

Pecanje! Stanujem 200m od Dunava i svaki slobodan dan provodim na reci pogotovu kad dodju jesenji dani. Ovih dana rasturam smudja tako da comp palim samo uvece.
fishing.gif

Msa, zavidim ti :)

Ja moj slobodan dan (nedelja) provodim tako sto obujem papuche pa za lepsom polovinom u tazbinu ;)

Nije u pitanju ceo dan - ali svaka nedelja ujutru mi je kao dan mrmota ;)

Ja moj slobodan dan (nedelja) provodim tako sto obujem papuche pa za lepsom polovinom u tazbinu ;)

Nije u pitanju ceo dan - ali svaka nedelja ujutru mi je kao dan mrmota ;)

True, true... ali tashtin ruchak zna da iznenadi, zar ne?

E sad. Ranije sam mogao da ugrabim pola sata na poslu za par foruma, vesti i tako to. Chisto radi relaksacije izmedju poslova a kada dodjem kuci, posle redovne provere torrent downloada malo odmorim u krugu porodice i ponekad zbrishemo negde. Prime time za komp mi je posle 22h a zna da se oduzi i do 3h. Posledice su ponekad vidljive na poslu :)
Sada malo vishe hvatam krivinu na poslu ali zato u vreme prime time i poneki slobodan dan mahnito zavrshavam obaveze koje sam trebao da zavrshim tih radnih dana. Ouch.

Sobodne dane uglavnom provodim uz komp (bilo da sam kuci - desktop ili negde sa strane - laptop) uz gamez, moviez ili edukativni materijal. Izuzetak su organizovane akcije tipa basket, roshtilj, rodjendani, slave... tad ne nosim laptop zbog ochigledne opasnosti od mahanichkih oshtecenja istog u stanju alkoholisanosti :bottle:

Zavistan sam... priznajem

My name is pixell and I am an geek (alcoholic)

Poslednja izmena:
Moj radni dan pocinje u 9h kada idem u office i tu sam do 17h (pon-pet).

onda idem negde do grada/prijatelja na blejazu.

negde od 21-23-ponoci radim drugi posao (nedelja uvece do cetvrtka) za istu firmu (za drugu platu :D )

sve u svemu sedim za kompom poslovno 10-11h dnevno. privatno odigram po neku igru, blejim po forumima i sl.

Od petka uvece pa do nedelje popodne sam na putu.

Poslednja izmena:
posle sati provedenih pred monitorom... nista bolje od setnjice sa lepsom polovinom ili neki opusten basket sa ortacima...

za vikend planiram da palim van BG, chisto da se probudim na drugom mestu!...

Do decembra 2006. sam radio u servisu/prodavnici racunara. Kao sto mnogi odavde znaju, ukoliko je u pitanju servis/prodaja koja ima poprilicno posla radni dan moze da bude SAMO ovakav:

Radno vreme je od kad ustanes dok ne padnes s nogu. Obicno mogu da "uzivam" do 9 posto radno vreme pocinje u 10h. Tokom radnog vremena svakodnevno zvoni telefon, cimaju te, te odradi neki hitan teren po komsiluku (centar grada), te idi ovamo, vecito cetka i usisivac u rukama tokom letnjih meseci... tu se instalira po milion windowsa na dan. To sve traje do 18h. Onda se krece na isporuke. Posto smo vecito bili u deficitu sa ljudstvom, nakon regularnog radnog vremena se radila isporuka kupljenih racunara. Uglavnom su to bili ljudi iz okoline koji nemaju prevoz tako da je i to umelo da potraje i po nekoliko sati. Tokom zimskih meseci, kada se hardver najvise prodaje, nismo postizali da odradimo sve u jednom danu... pa smo morali da kupljen racunar nosimo i dva tri dana kasnije. Zato smo izbegavali isporuke. :) Eee onda se desavalo da, nekim cudom stignem kuci oko 23h i uspem da jedem nesto. E tada se javlja covek koji nam dovozi robu, uskoro stize do lokala pa treba da odem tamo da mu otkljucam prodavnicu da unesemo robu. Onda, naravno, sledi popis robe (sta je stiglo, sta nije) i sklapanje novih konfiguracija. Naravno nakon toga windows i test tokom noci. Onda tamo negde oko 4h krenem kuci .... ujutru u 9, sve ispocetka. Tokom celog dana (i noci) blejim u monitore svih vrsta i velicina (sa fabrickim blurr-om) tako da mi posle ovakvog dana i nije padalo na pamet da palim svoju masinu. To sto sam koristio racunar na poslu uglavnom je bilo: posta, skidanje nekih drajvera i nista vise. Desavalo se da svoju masinu ne stignem da upalim. Kod kuce sam svakako bio na polupansionu (obrok i prenociste).E da zaboravio sam da napisem, da sam uporedo sa poslom studirao i sve u roku zavrsavao.

I tako, posle 3 godine rada tim intenzitetom, pri prvim simptomima burnout-a, odlucio sam da izadjem iz te price. Sada mi je extra. Najzad sam posle toliko vremena naspavan odmoran, imam vremena za privatni zivot, devojku, prijatelje...

Mozda sad imam cak i problem. Ja kao da pokusavam da nadoknadim izgubljeno vreme. Za racunarom sam pa bar 12h dnevno kad je lose vreme napolju. Vecito se nesto skida, pa cak i kad nemam nista pametnije da radim ja surfujem cisto da ubijem vreme, visim po nekim forumima, torrent trekerima. Dok je bilo lepse vreme isao sam svakodnevno na kupanje, uvece zezanje sa drustvom.... a sada kako je za'ladilo, mislim da ce sve cesce dani da se svode na visecasovno zezanje na kompu.

Monolog zavrsen, xvala na slusanju :)

Nazad
Vrh Dno