Šta je novo?

Neprovereni T'Bred 1700+...

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Uzeo sam jedan, neproveren, da prekratim vreme posto sam prodao moj, i ispostavilo se da nije preterano los. U vreme kada uopste vise ne dolaze dobri primerci (ima i onih koji nece da rade na 1700MHz), slucajno sam ubo jedan koji radi na 2.2GHz bez problema... Radi na 2.235, ali uz CPU Command Decode na Normal, ali je brze na 2.2 GHz, uz CPU CD na Ultra. Uz to, iznenadio sam se vise nego pozitivno, jer mi je prethodnik, 1600+ AGOIA, radio stabilno, ali na 60 i vise stepeni pri overloadu, a i do 75 preko leta. Ovaj ne prelazi 38-39, sta god mu radio (TT7+ @low), sa najobicnijom pastom. Sve kulere sam pogasio i zatvorio kuciste, i uzivam u tisini... CPU sada ide do 42 stepena pri max. opterecenju... I to je to.... 🙂 I naravno, fabricki je otkljucan ....

Thnx, Gedzo...

PSS. Zaboravio sam dve stvari... WCPUID nemam, ako neko ima link ka novoj verziji, skinucu... mada ovaj primerak nije nista posebno. Druga stvar je vezana za napone - ovako radi na 1.85V, naravno. Kapiram da, posto se ne zagreva, moze da ide do 2.35 - 2.4GHz stabilno uz napon od 2.0V

JUIBG... mada to nema veze jer su iz iste serije bili dosta losi primerci... osim jednog kod Gedze, ovog i jednog mnogo boljeg, od coveka koji je ovde postovao...

Po toj logici moze on i na 3GHz na 3V 😀. Tu ne postoji linearna zavisnost, do jedne tacke i malo dizanje napona moze doprineti da procesor radi stabilno na vecoj brzini ali kada predje tu tacku napon moras da dizes poprilicno da bi izvukao jos koji MHz. A i taj AMD je pravljen od krvi i mesa (da se tako izrazim) i ti naponi od 2V mu sigurno ne prijaju na duge staze kao i PIV(u). Nece njemu visoka temperatura doci glave vec visok napon (prakticno teras CPU u 0.13um procesu na napon koji je i za 0.18um proces bio poprilican) . Fakat je da se manje greje ali dodaj na tu temperaturu oko 10-12*C da bi dobio pravi pokazatelj posto na KD7-E mozes da ocitas i vrednost temperature u jezgru tako da mi je CPU surface na 36-37 a Core na 47 (2GHz, 1.75V).

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Po toj logici moze on i na 3GHz na 3V 😀. Tu ne postoji linearna zavisnost, do jedne tacke i malo dizanje napona moze doprineti da procesor radi stabilno na vecoj brzini ali kada predje tu tacku napon moras da dizes poprilicno da bi izvukao jos koji MHz. A i taj AMD je pravljen od krvi i mesa (da se tako izrazim) i ti naponi od 2V mu sigurno ne prijaju na duge staze kao i PIV(u). Nece njemu visoka temperatura doci glave vec visok napon (prakticno teras CPU u 0.13um procesu na napon koji je i za 0.18um proces bio poprilican) . Fakat je da se manje greje ali dodaj na tu temperaturu oko 10-12*C da bi dobio pravi pokazatelj posto na KD7-E mozes da ocitas i vrednost temperature u jezgru tako da mi je CPU surface na 36-37 a Core na 47 (2GHz, 1.75V).

Ma nisam ja rekao da ce sigurno da ide na 2.4GHz, vec da imam takav osecaj. Kapiram ja da nekad ne pomaze napon vise ni za sta, koliko god ga dizao (osim za spaljivanje 🙂), bas zato sto sam imao stari AXIA kome je trebalo 1.8 da ide do 1.4, ali mu dalje nista vise nije pomoglo, da postigne niti jedan MHz preko 🙂

byMaX je napisao(la):
JUIBG... mada to nema veze jer su iz iste serije bili dosta losi primerci... osim jednog kod Gedze, ovog i jednog mnogo boljeg, od coveka koji je ovde postovao...
Max, moj primerak JIUGB ide do [email protected], a na 2.05v sam došao do 2446MHz.
Pozdrav

Hteo sam da naglasim da nema potrebe muciti procesor na 2V, jedino ako ti nije stalo do njega tj da li ce da radi 3 meseca ili 2 godine. Moj procesor moze 2.1GHz na 1.85V mozda moze i vise ali meni je dosta i 2GHz.

Moj radi na 2020mhz na 1.65 naponu,na 2100 mu treba 1.75 a ne zelim da mu dizem napon toliko zbog 80mhz

tomvlad je napisao(la):
Moj radi na 2020mhz na 1.65 naponu,na 2100 mu treba 1.75 a ne zelim da mu dizem napon toliko zbog 80mhz

Imas dobar primerak. Moj je mozda malo bolji jar na 1.75v radi na 2200mhz al sa antifriz hladjenjem. Moracu da ga probam na vazdusnom da vidim dal ima razlike... Inace na toj frekvenciji torture u prime95 2sata je 25 celzjusa...🙂
POZDRAV:wave;

byMaX je napisao(la):
PSS. Zaboravio sam dve stvari... WCPUID nemam, ako neko ima link ka novoj verziji, skinucu... mada ovaj primerak nije nista posebno. Druga stvar je vezana za napone - ovako radi na 1.85V, naravno. Kapiram da, posto se ne zagreva, moze da ide do 2.35 - 2.4GHz stabilno uz napon od 2.0V

Ne vole oni bas tako visoke napone. Primer je Valekov CPU, hoce i na 2.7Ghz sa 2V ali sve preko toga procesor postaje nestabilan i na mnogo nizim frekvencijama.

Racunajte da ono sto uradite sa 1.75V predstavlja rezultat, sve preko toga je silovanje za dodatnih 100-200Mhz koje ce te tesko registrovati, a smanjili ste pretek stabilnosti znacajno. Mislite o tome!

Ja przim mog nesrecnika na 1.9V i radi stabilno po Prime95 na 2111 Mhz. Uskoro ga vracam na 1.80V, pa nek radi na 2 Ghz, i ovako se ne oseca razlika.

Ma nista posebno... vratio sam ga i ja na 2100 (175x12.5)... bolje je na visoj magistrali uz Ultra decode, nego na 50MHz vise, na Normal decode... Ajd ziveli.

byMaX je napisao(la):
Ma nista posebno... vratio sam ga i ja na 2100 (175x12.5)... bolje je na visoj magistrali uz Ultra decode, nego na 50MHz vise, na Normal decode... Ajd ziveli.
175x12.5 je 2187... ja na 1.8v idem komotno na 2150 172x12.5 (mislim da je procesor iz serije juihb)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pa sto ga nereco nestavis na 200? 😀 Bese svaki KX oce na to "ladno"? 😀

Da kao sto i NF7S ide na 215MHz-a iako ni nema to setovanje u biosu. :hump: :hump: :d:d Mora da su tebi isporucili neki specijalan bios. :hump: 😛😀:d

Fedja, daj reci im da je ovaj primerak isao bez problema na 218... !!! Nije u tome stvar. Mene boli bas na koliko ide... Mislim da je to toga sto imam sve te PCI kartice, i nekoj od njih smeta, a mrzi me da vadim sada i proveravam...

D-KEE je napisao(la):
175x12.5 je 2187... ja na 1.8v idem komotno na 2150 172x12.5 (mislim da je procesor iz serije juihb)

mislish😛 (pa sunce ti tvoje, jedan dan ti trebo da zaboravish sta ti je u mashini🙂 da, D-KEE-ov procesor je iz serije juihb 0302 , kao i moj - oba su uzeta na istom mestu tj. iz iste su ture, nisu birana i oba rade na 2GHZ sa default naponom 1.6v .

Maxo drago mi je da si zadovoljan. cheers

Aca je napisao(la):
Da kao sto i NF7S ide na 215MHz-a iako ni nema to setovanje u biosu. :hump: :hump: :d:d Mora da su tebi isporucili neki specijalan bios.

Ma to je Neki Japanac editovao BIOS specijalno za Muzzy-ja,pa se pojavilo tih 215MHz😀 😀

izgleda da cu ja morati da probam neko jace napajanje, Gedzo... Pazi, jedan dan mi odlicno radi na 2180, drugi dan pravi probleme na 2100! Izgleda da je do napona na samoj el. mrezi, odnosno da napajanje mozda ne moze da podnese sve to. Nemam drugog objasnjenja, stvarno! Kada bih mogao neko kvalitetno napajanje da probam, da li pomaze (neko od 350W, posto je ovo moje Chieftec od 300W)... Mislite li da to moze da utice?

byMaX je napisao(la):
izgleda da cu ja morati da probam neko jace napajanje, Gedzo... Pazi, jedan dan mi odlicno radi na 2180, drugi dan pravi probleme na 2100! Izgleda da je do napona na samoj el. mrezi, odnosno da napajanje mozda ne moze da podnese sve to. Nemam drugog objasnjenja, stvarno! Kada bih mogao neko kvalitetno napajanje da probam, da li pomaze (neko od 350W, posto je ovo moje Chieftec od 300W)... Mislite li da to moze da utice?

Koja ploca je u pitanju, koja memorija? Jesi merio temperature dok radi prime95?😕

Nesha je trebalo da ostavi link za prime95, posto ga na google-u nisam nasao... 🙁 Temperatura ne prelazi 42-43, sada kada je mnogo toplije u sobi, ali dok ja odem do BIOS-a, moguce je da padne 2-3 stepena, jer u windowsu nemam gde da je ocitam (onaj ABIT-ov program me nervira!). Ploca je KX, za memoriju ne brini nista, Samsung 2700, koja radi provereno i na mnogo visoj magistrali, tako da je za povremeni reset WinXP-a, iskljucivo kriv CPU, odnosno napajanje, jer ja ne kapiram da jedan dan radi bez frke, a onda sutra nece ni blizu toga... 🙁 Ali izgleda da je 175x12 sasvim ok (2100 MHz), odnosno 166x12.5 (2100), ali se tada naravno dobijaju nizi rezultati (Q3, recimo, 251 prema 246fps (1.17 opt. dll, MaxQuality, 1024x768, demo1)

byMaX je napisao(la):
Nesha je trebalo da ostavi link za prime95, posto ga na google-u nisam nasao... 🙁 Temperatura ne prelazi 42-43, sada kada je mnogo toplije u sobi, ali dok ja odem do BIOS-a, moguce je da padne 2-3 stepena, jer u windowsu nemam gde da je ocitam (onaj ABIT-ov program me nervira!). Ploca je KX, za memoriju ne brini nista, Samsung 2700, koja radi provereno i na mnogo visoj magistrali, tako da je za povremeni reset WinXP-a, iskljucivo kriv CPU, odnosno napajanje, jer ja ne kapiram da jedan dan radi bez frke, a onda sutra nece ni blizu toga... 🙁 Ali izgleda da je 175x12 sasvim ok (2100 MHz), odnosno 166x12.5 (2100), ali se tada naravno dobijaju nizi rezultati (Q3, recimo, 251 prema 246fps (1.17 opt. dll, MaxQuality, 1024x768, demo1)

Nije ti Gegula izgleda dobro obajao procesor. :d:d A tih 5 frejmova razlike ti inace zivot znace. :beat::d😀

Aca je napisao(la):
Nije ti Gegula izgleda dobro obajao procesor. :d:d A tih 5 frejmova razlike ti inace zivot znace. :beat::d😀

Ti mi nesto kazes - pa ti za pet frejmova modifikujes i ploce ako treba... 🙂

byMaX je napisao(la):
Ti mi nesto kazes - pa ti za pet frejmova modifikujes i ploce ako treba... 🙂

U neku ruku da, ali ne zbog glupih igrica, nego zbog skora u Marku. 😛 A to da li Quake ima 250 ili 255 frejmova me uopste ne interesuje, niti to iko moze da primeti. 😉

byMaX je napisao(la):
Nesha je trebalo da ostavi link za prime95, posto ga na google-u nisam nasao... 🙁

Prime mozes naci na
http://www.mersenne.org/freesoft.htm

TheMinister je napisao(la):
Ima li neka adresa sa editovanim BIOSima, zanima me konkretno za KX7???

Potrazi malo po forumu, davno sam postovao link za jedan takav BIOS. Inace nema nikakve razlike sem sto mozes u BIOS-u iskljuciti ACPI i S.M.A.R.T.

byMaX je napisao(la):
Evo jednog zanimljivog poredjenja.
3D Mark 2001 SE na 10.5x200 2.1 Ghz na najostrijim setovanjima
~13.8 K 3D Mark's
Sandra Memorija
oko 3000
3D Mark 2001 SE na 21x100 na 2.1 Ghz takodje na najostrijim setovanjima
~11.4 3D Mark's
Sandra memorija
oko 1550
i na kraju
3D Mark 2001 SE na 11x133 (XP1700+ default) najostrija setovanja
~11.3 3D Mark's
Sandra memorija
oko 2050
MB/s

Ovo pokazuje koliko je 3D Mark,( pa i mnogi drugi 3D testovi ) zavistan od brzine magistrale i komunikacije sa memorijom. CPU na 2.1 Ghz je na 33% sporijoj magistrali dao rezultate kao CPU na 1.5 Ghz sa 133 Mhz magistralom, a cak 20-25% slabiji rezultat nego na 200 Mhz na 2.1 Ghz.

Nazad
Vrh Dno