Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja prodao Biostar NF520-A2 SE 2m staru sa garanciom za 2000din i isto bio srecan i zadovoljan :)
Razumem ja ljude shto stave malo vecu cenu, jer svi kontaju to je komponenta za rachunar pa valjda vredi to, al kad pogledash cenovnik nove robe onda vidish da i nije tako stanje, ja se secam kad sam radio upgrade proshle god, onda je josh bilo procena ako se ne varam pa sam pitao za procenu, kad su mi rekli koliko mi vredi stara konfa ja se skenjao skroz :(
Al tako ti je to, polovne rachnare najbolje prodavati preko oglasa ili okachish oglas na drvo jer tu svako zna da naleti. Jedan moj kolega sa faksa prodao P3 na 700mhz, 256rama, 20Gb HDD, GF4MX i dva crono bela 14'' monitora za 150e :D :D :D i to mushterija josh bila zadovoljna kupovinom.

A ja dve nedelje pre njega jedva prodao, odnosno trampio za Nokiu 6288, CeleronD 2.53ghz, Biostar P4M900-M4, 1Gb DDR2, 120Gb HDD, DVD-RW, VIA Chrome 9 grafika i to sam bio srecan shto je konachno otishlo da vishe ne gubi na ceni (a ta nokija je tad MAX vredela 130e).

Poslednja izmena:
Aj da stanem u sirnemanjinu odbranu - njegov model ploca je sklona crkavanju u poslednje vreme (nagledao sam se istih), a ima ljudi koji bi dali te pare za nju iz emotivne vezanosti za taj zlatan momenat amd istorije, iako mozda imaju bolju ponudu u vidu novijeg hardvera...
Ta ploca vam je par sa Bartonom, vlasnici je vise vole nego marmeladu od bresaka :d (kako bi moja baka rekla, bog da joj dusu prosti)

Meni je doticna ploca uvek isla na ganglije, doduse...

Bartoni su trzisna anomalija i to je vec toliko puta receno u ovoj temi. Mislim, realno jedva vredi i 10e, ali ima ljudi koji bi platili i 30e. I sad je pravo pitanje koliko Barton vredi?

Moja sestra ima Barton 2600+ i da ga prodajem trazio bih minimum 20e, verovatnije 25e. Zasto da ja budem magarac i prodam ovde za 10e, a sutra lik koji je kupio od mene proda taj isti proc. na PCBerzi za 25e u roku od jednog dana?

I nisu ljudi kivni na oglasivace zato sto oni to nece prodati takve Bartone, nego zato sto ce ih ipak prodati. Zakon ponude i potraznje, ali se slazem da je tuzno gledajuci performanse u odnosu na novije generacije procesora.

Tema je zapocela sa "zamisli kakve smesne pare mi je taj-i-taj ponudio za tu-i-tu komponentu", a mutirala je u ovako nesto - ljudi cesljaju oglase sirom Srbije i iznose svoje vidjenje cena i neretko pljuju po njima. Ali OK, i to je vrsta (internet) slobode, kao sto Misko78 kaze - "ko moze da mi zabrani da komentarisem"...

P.S. Bartona sa CM kulerom sam prodao krajem 2005. za 70e i kupio Semprona s754 2800+. Tog Semprona sam prodao ove godine za 1000dinara, a brzi je od Bartona koji se danas valja za vecu kintu. Puk'o bih na berzi :)

P.S. Bartona sa CM kulerom sam prodao krajem 2005. za 70e i kupio Semprona s754 2800+. Tog Semprona sam prodao ove godine za 1000dinara, a brzi je od Bartona koji se danas valja za vecu kintu. Puk'o bih na berzi :)

Al aj ti objasni nekim ljudima da i Bartoni i Golf 2 vise nisu best buy:smash: I uvek ce ovde na oglasima moci da se vidi konfiguracija sa doticnim procesorom za ~150e. Mada ima i realnih ljudi cini mi se da sam video da je neko skoro prodao svog bartona+plocu+9550 grafu za oko 50e.

Shvatite ljudi, u malim sredinama se bezvredne stvari prodaju ovcama za debele pare. Ja zivim u jednoj takvoj sredini. Ne, nisam od onih koji deru, zato nemam bele banke :d Ako se ovo ne odnosi samo na Bench, onda mali razgovor od juce :
Moj drug "Zule, ces da kupis TV karticu?"
Ja "Koju i koje pare?"
Drug "Nemam pojma, neka leva, 1400 din"
Ja "Sisaj drugog..."

(uzimajuci u obzir da je nova 1700 din, verovatno bolja od te leve, stare x godina)

E sad, to i ne bi bilo strasno, da ga nisam nazvao malo kasnije da pitam za jedan mali hard (klincu podvalili P1 za 6000 din!!! pa mu crk'o HDD), a ja rekoh da mu poklonim jedan.

Isti drug : "Koliko das?"
Ja : "Platim pice, 100 dindzi, kako hoces"
on : "Ali ovo je 4GB hdd! 400 din ili nista!"
Ja : "..."

Eto, da vam prenesem kako to izgleda u manjim sredinama. Naravno, ja mog drugara volim, mi se sjajno druzimo i provodimo, nikad nije bio cicija, plati pice, kafana, itd. Ali za racunare - deri makar i bliznjega svoga. E pa mene neces :banana:

^Upravo tako, Ja sam prošle godine u Avgustu prodao

Celeron 1.7GHz
256Ram
Asus ploča - ne sećam se oznake
MX440
2x Maxtor 80Gb ATA
DWD-RW Pioneer
CD-RW
Kućište kinez, sa napajanjem 300W
Monitor, stara kršina, 17in

I sve to staro 4godine. Za 250€:zgran:

Prodao preko oglasa u novinama, dečko došao, iskeširao bez reči, još me zove posle 10ak dana da mi kaže da je zadovoljan:trust:da sam prodavao na Benchu ne bih dobio ni 150€:wave:

A Kostolomac i dalje prodaje njegov Pentium 4 northwood pa jos italic/boldovano Dual Core :zgran: :d

Poslednja izmena:
^Upravo tako, Ja sam prošle godine u Avgustu prodao

Celeron 1.7GHz
256Ram
Asus ploča - ne sećam se oznake
MX440
2x Maxtor 80Gb ATA
DWD-RW Pioneer
CD-RW
Kućište kinez, sa napajanjem 300W
Monitor, stara kršina, 17in

I sve to staro 4godine. Za 250€:zgran:

Prodao preko oglasa u novinama, dečko došao, iskeširao bez reči, još me zove posle 10ak dana da mi kaže da je zadovoljan:trust:da sam prodavao na Benchu ne bih dobio ni 150€:wave:

Ja prodao Biostar NF520-A2 SE 2m staru sa garanciom za 2000din i isto bio srecan i zadovoljan :)
Razumem ja ljude shto stave malo vecu cenu, jer svi kontaju to je komponenta za rachunar pa valjda vredi to, al kad pogledash cenovnik nove robe onda vidish da i nije tako stanje, ja se secam kad sam radio upgrade proshle god, onda je josh bilo procena ako se ne varam pa sam pitao za procenu, kad su mi rekli koliko mi vredi stara konfa ja se skenjao skroz :(
Al tako ti je to, polovne rachnare najbolje prodavati preko oglasa ili okachish oglas na drvo jer tu svako zna da naleti. Jedan moj kolega sa faksa prodao P3 na 700mhz, 256rama, 20Gb HDD, GF4MX i dva crono bela 14'' monitora za 150e :D :D :D i to mushterija josh bila zadovoljna kupovinom.

A ja dve nedelje pre njega jedva prodao, odnosno trampio za Nokiu 6288, CeleronD 2.53ghz, Biostar P4M900-M4, 1Gb DDR2, 120Gb HDD, DVD-RW, VIA Chrome 9 grafika i to sam bio srecan shto je konachno otishlo da vishe ne gubi na ceni (a ta nokija je tad MAX vredela 130e).

:wave:

Samo da kazem ovo mi je jedan od najzanimljivijih topika na benchu...NEmojte da ga ukidate!!!

Dok god bude ovakviih trgovaca bice i ovaj topic.

Ima dosta optimista ovde... svi se nadaju da će neko da im proda po "popularnoj ceni". Slatko sam se ismejao kada meni lik za eten m700 (inace tel koji je za par nijansi jaci od qteka 9600) preko PMa nudi 60e.

Evo jos mi smesno :D :D

Ima dosta optimista ovde... svi se nadaju da će neko da im proda po "popularnoj ceni". Slatko sam se ismejao kada meni lik za eten m700 (inace tel koji je za par nijansi jaci od qteka 9600) preko PMa nudi 60e.

Evo jos mi smesno :D :D

Hahahahahahah kakav kralj, znaci smeshno je koliko je bezobrazan :)

Sad sam video oglas Creative Sound Blaster Audigy 2ZS na pc berzi i lik trazi 40 evra za njega.:trust:
E to vam je optimizam sa obzirom da je novi CREATIVE
X-Fi Xtreme Audio isto toliko nov u radnji :-devil-:

Poslednja izmena:
Slatko sam se ismejao kada meni lik za eten m700 (inace tel koji je za par nijansi jaci od qteka 9600) preko PMa nudi 60e.

Pa mozda se covek ne razume pa konta Eten to neka kineska kopija necega pa da ubije cenu i ucini ti "uslugu".

Al meni je najjace bilo kad sam jednom prilikom za neki fon dobio PM poruku sa naslovom "ponuda bez cenjkanja" i ja sad kontam covek nece da se cenjka nudi koliko sam trazio, kad ono lik mi nudi jedno 30% manje para i jos bezobrazno ugovara mesto gde cemo da trgujemo, kao sve je vec dogovoreno time sto je on dao ponudu ja samo da dodjem i to da obavimo. Ima optimista ali sve se uglavnom svede na bezobrazluk.

Sad sam video oglas Creative Sound Blaster Audigy 2ZS na pc berzi i lik trazi 40 evra za njega.:trust:
E to vam je optimizam sa obzirom da je novi CREATIVE
X-Fi Xtreme Audio isto toliko nov u radnji :-devil-:

X-Fi xtreme audio cak ni nov ne moze da se poredi sa bilo kojom full Audigy
karticom ...
Taj X-Fi i PCI-E varijanta iste kartice nisu u rangu sa ostalim X-Fi karticama,
vec se kroz njihovo ime prodaju cipovi koji nemaju veze sa "pravim" X-Fi karticama
Isto tako postoji i nekoliko verzija Audigy kartice kao i SB Live 24bit sa tim
istim cipom.
Mozda je cena jaka ali ako uz karticu idu paneli i ostalo to je OK.

Ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom buduci da poredis karticu koja je dosta stara i novu karticu...Jeste ona "osakacena" verzija pravog X-Fi-a ali ja sam tu karticu cuo kod ortaka i radi bruka...Ja imam pomenuti Audigy u mojoj masini i verovao ti ili ne ne mogu da se porede...Tako da cena nikako nije ok

Nemoj da se javljas kad ne znas... nick ti je bas na mestu. Samo ti fali jedno N.
I kakve veze ima to koliko je stara karta? Da joj nisu procurili kondenzatori... osusili se DAC-ovi... "produvao zvuk"?

Inace, to je jos i odlicna cena za ZS.
A verujem da kod tebe u kompu uopste i nije Audigy 2 ZS, vec ko zna koji Audigy 2.

lm, ja sam danas dobio ponudu od lika za M600i 70 eura ili nokia 6288 da mu doplatim 30 eura.
Kaze na malim oglasima na mobilnom svetu se krecu oko 90 eura i nema shanse da se prodaju za te pare i da mi izlazi u susret svojom ponudom ("reshicu te bede") tako kaze :)...
Sta covek da kaze na takve stvari? :)

Shta sam ti rekao u PM-u jutros? :D
Zasto ja drzim moj M600 kuci na stolu, necu da ga poklonim nekom :p
U servisu su mi nudili 65e za njega, a oni ga valjaju za 95e :p
A 6288 je toliko djubre od telefona da ne vredi ni 50e, chak i da ti je ponudio glavu za glvu bi bilo sramota, a kamoli da ti josh njemu doplatish. Ja sam 6288 u Januaru jedva prodao za 95e i josh dodao 65e da bi kupio M600 :d

Poslednja izmena:
Nemoj da se javljas kad ne znas... nick ti je bas na mestu. Samo ti fali jedno N.
I kakve veze ima to koliko je stara karta? Da joj nisu procurili kondenzatori... osusili se DAC-ovi... "produvao zvuk"?

Inace, to je jos i odlicna cena za ZS.
A verujem da kod tebe u kompu uopste i nije Audigy 2 ZS, vec ko zna koji Audigy 2.
:wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Dzaba bijes glavom, tako je...

Ako nisi stvarno primetio zasto bijem glavom onda ne znam sta da ti kazem...Uostalom necu da se raspravljam ni sa tobom ni sa bilo kim,imas pravo na svoje misljenje,ja na svoje,nego treci na svoje i to je tako...Sto se mene tice,to je mnogo,i pre bih kupio novog X-fi-a nego tu karticu i to je to...Pa bio ja BEGINER ili BEGINNER kako CAR kaze,moje misljenje se ne menja

OK, nema problema. Necemo se raspravljati. Ti imas svoje misljenje, ja svoje. Gomila ljudi ce ti reci da je pogresno... ali dobro. Ti kupi Audio, ja bih uzeo ZS-a. I uzivaj, iako je to dosta losija karta od ove druge.

A sto se same karte tice, ZS bi mogao da vredi i celih 50-60 evra, i to bi mu bila dobra cena. Narocito pri ovom deficitu XtremeMusic-a.
Nije mi samo jasno da li se mi samo sporimo oko cene ZS-a (ti mislis da je 40 evra previse), ili mislis da je "X-Fi" Audio (ono "X-Fi" zaista mora pod navodnike) kvalitetnija karta?
(mislim da je oba, takav mi je utisak...)

Pazi,ja ti samo kazem da sam cuo onu verziju oslabljenog Xfi-a znaci siromasnija verzija ne ona full i da ona sasvim lep zvuk daje za 40 evra(i sam znam da je osakacena i da nije ni 15%posto pravog Xfi-ja)ali zato je pravi XF-i dosta skuplji...Moje misljenje je zasto dati 40-50 evra za nesto sto je korisceno,kad za te pare imas novo sa garancijom koje sasvim pristojno radi,tj ima sasvim ok zvuk...E sad,druga bi prica bila da je cena kartice oko koje se raspravljamo niza,ali ako ti kazes da ta kartica vredi te pare,ok,nemam nista protiv...Istina verovatno znas vise o hardweru od mene jer pretpostavljam da se bavis time,ja sam samo izne svoje misljenje...Uostalom,ako je cena povoljna,videcemo koliko ce je brzo prodati;)

Karticu je covek prodao sat vremena posle postavljanja oglasa nego nije napisao, i ja sam se interesovao za doticnu i vec je uveliko bila prodata ;)

:wave:

Pa rossi krajnje ti je vreme da menjas motor:d,taj ti nesto posustaje;):wave:

lm, ja sam danas dobio ponudu od lika za M600i 70 eura ili nokia 6288 da mu doplatim 30 eura.

Pa novi su 130e, ako ne i manje posto cene sa MS nisu tacne-manje su za jedno 18-20%, jaka je cena kad pogledas da E61 ima za 120e u extra stanju, pa makar wi fi vredi 10e:d Nisu krivi ljudi koji prodaju polovan fon, krivo je trziste koje je pretrpano slicnim modelima i za 10-20e razlike mozes da se zeznes samo tako kod kupovine telefona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno