Šta je novo?

Neprestani restart.

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Postavljam ovde temu jer mislim da je do harda. Ako nije, molim moderatore da prebace tamo gde je temi mesto.

Dakel, dodjem veceras kuci i upalim komp kad ono neprestano se restartuje. Dodje do cuvene zmijice i ucitava, ucitava i kada treba da se pojavi WELCOME onda se restartuje. Taj palvi ekran se ni ne pojavi.
E sad, posto imam dva hard diska (jedan sata drugi pata) i na oba XP, prebacim da butuje sa drugog WIN, koji je pata i sve radi OK.
Imam plocu iz potpisa i pretpostavio sam da je nesto vezano za sata. Ploca ima obican SATA prikljucak i nekakav GSATA, prebacim na taj GSATA i opet isto, bocnem kabl u ove ostale i opet isto.
Interesantno je da se sata hard vidi iz ovog drugog WIN-a.

Sada ceprkam nesto da vidim da li mozda ima nekakav virus, ali opet evidentno je da je problem sa butovanjem ovog mog SATA harda.

Hocete da mi pomognete i predlozite jos nesto sta bih mogao da uradim ili bacim situaciju na format C (mada to nije cesto najbolje resenje)?

Odeš u Safe Mode, pa Control Panel->Administrative tools->Event Viewer i pregledaš logove da vidiš koji fajl izaziva resetovanje. Ako nema ništa sumnjivo probaš sa Last Known Good Configuration. Formatiranje diska je poslednja opcija.

Evo uspeo sam sa Last Known Good Configuration.
Ali sta sad. Cini mi se da pravi probelem easy tune 5, ali kada njega skinem onda se opet restartuje u nedogled.
Kako bih mogao sada kada sam usao u win to da resim

Zašto ti se čini?
Jesi li pogledao logove u Event Vieweru?
Recimo da bi mogao da probaš uklanjanje problematičnog programa iz Safe Moda...
Za svaki slučaj ja bih napravio jedan system restore checkpoint.

Uspeo sam da udjem u Win i uninstalirao Nero, posto je u njemu sigurno bio problem. Restartovao sam ga normalno i upalio se.
Medjutim, nije mi radio ni Avast ni ZA, pa sam probao da reinstaliram kad ono opet.
Ali sada ne mogu ni da udjem ni u Known Good Configuration ni u Safe Mode. Sad sam prakticno veznih ruku.
Da li je moguce da nesto uradim sa ovog drugog Wina (hard diska)?
U slucaju da udjem u Win, kojim bih programom mogao da uradim repair?

Pa možeš da probaš da uradiš repair sa instalacionog diska za XP. Procunjaj malo po forumu i vidi kako se to radi.
Trenutno mi ne pada na pamet kako bi mogao da iskoristiš zdravu particiju za oporavak pokvarene.

Ma probao sam jos neke stvarcice, ali sam ga izgleda zeznuo tim bagovanim softvercicima.
Format C i sada radi kako treba. Mozda je tako i trebalo.

U svakom slucaju hvala.
p.s.Repair nije nikada to sto treba da bude, pa nisam ni radio.

Nazad
Vrh Dno