Šta je novo?

Nepoznata zvučna karta! Hitno!

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Pomažem (na daljinu:p) drugu koji reinstalira OS i pojavio se veliki problem zvučne karte koju ne može da identifikuje, samim tim ni da nađe drajvere. Jedina oznaka koju ima je ALS-400, ali nam to ne govori puno. Pretpostavljam da je oznaka modela. Ako neko može da mi da bilo kakav relevantan podatak o kakvoj zvučnoj karti (model, proizvođač, zvučni čip...) je reč bio bi više nego zahvalan.

Ajde ljudi pomagajte prilično je hitno!

Hadzic je napisao(la):
Da nije Avance Logic?

Nemam pojma, ali pokušaćemo.

Imaju li neki sajt odakle se mogu skinuti drajveri za njihove kartice?

Hvala puno.

Ovo sam vec negde pisao, a i moglo bi u FAQ pod "kako identifikovati nepoznati uredjaj".
Instaliraj Sandru (bilo koju) i idi na PCI,AGP, CardBusses Information.
Izaberi Bus na kome se nalazi karta (verovatno PCI Bus 0) i u donjem combo boxu izaberi spravu koja te muci. Pisace ti i koji je cip i koji je proizvodjac i kad je napravljena i devojacko ime majke od kineza koji je sklapao. Posle ce ti biti lako da na netu nadjes driver.

Da nije Avance Logic?

Jeste, ta je, sigurno, i to model 4000. Vidjao sam drajver za nju na malo starijim Eagle CD-ovima. Vidi ako mozes da nadjes... ako ne, pogledacu sutra na poslu pa cu ti javiti. U svakom slucaju, javi sta si uradio povodom trazenja.

Pozdrav! ;)

Naručio sam fajl sa Realtekovog sajta, i čekam da ga Sezamov GetOrder dovuče. Sutra bih trebao da odem do čoveka i sredim stvar (bar se nadam:) )

Hvala svima na pomoći, ako sutra zapnem, računam na vas.

Pozdrav,
Ivo

Sve je uspešno završeno :)

Hvala svima na pomoći.

Pozdrav,
Ivo

Nazad
Vrh Dno