Šta je novo?

Nepoznat procesor

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Imam ECS plocu NForce6M-A v2.0 i procesor AMD Athlon LE-1620 koji bi trebalo da radi na 2.4 koliko sam video. Medjutim kad idem propertis na my computer on mi izbaci da je procesor nepoznat i da radi na 2.70. Odem u bios da podesim fekvenciju procesora koliko sam video mnozilac mu je 12 i stavim tamo 200 to je 2400 tj. moj procesor medjutim i dalje isto. Sta mi predlazite da uradim kako bi mi racunar prepoznao procesor kako treba?

Skini cpu-z i ostavi ovde scr.shot. Ili ti baguje sistem, pa pogresno prikazuje, ili ti je stariji bios.

Sistem je sveze podignut bas iz tog razloga. Evo slike
BIOS jeste stariji

Po ovoj slici je OC procesor. Moras uflesovati bios novijeg datuma i trebao bi da ga prepozna kako treba. Vidi jos jednom u biosu da postavis FSB na 200, jer je ovde 225.

znam ali je u biosu kad udjem 200 poblesavio skroz

Uradi clear cmos, pa vidi sta se desava. Ako ne znas kako se to radi, pogledaj manual od ploce za dzampere ili jednostavno ugasi racunar i izvadi bateriju sa maticne ploce na par minuta.

Nisi naveo da li bios ocitava pravilno procesor. Mogu biti samo dve stvari ovde. Prva je da je ECS zaboravio da uvrsti taj procesor na listu podrzanih, sto za tu renomiranu firmu nije nista novo. Druga mogucnost da je windows pobrljavio, to sam isto imao prilike da vidim. Ubaci neki live linux pa vidi da li on ocitava procesor kako treba. Ako je i na njemu isto, pokusaj da skines onaj jedini bios koji ima na sajtu, ali mislim da je slaba vajda, posto je iz 2008-e.

F3 Orleans je izašao 2007. godine a najsvežiji bios sa sajta čak ima i AGESA 2.08.15 modul kojim podrzava neke Phenom II i Athlon II procesore.

Ista situacija bila i kod mene,dok nisam stavio nov bios.Kod mene njie prepoznavao le-1600.

Vrh Dno