Šta je novo?

Neposlusni Win2K

• Začetnik teme Začetnik teme ebe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Pokusao sam da instaliram Windows 2000 i kada dogura do detekcije
hardvera prijavi neku hardversku gresku i jednostavno instalacija se
prekida. Postoji li neki nacin da se sazna sta pravi probleme ili da pocnem da vadim deo po deo sve dok ne proradi???

još kad bi dao neki detalj o grešci sve bi bilo monogo lepše😀
daj malo opiši grešku, šta otprilike piše.....

Problem moze da pravi integrisana zvucna karta. Probaj da je iskljucis prije instalacije W2K.
Ovo je meni cesto pravilo problema pri instalaciji NT.

ctp;

Takodje glasam za integrisanu zvucnu kartu. Na Chaintech 7AJA i 7AJA2 recimo Win2K nikako nece da se instalira dok se ne iskljuci integrisana zvucna.

Dandy je napisao(la):
Takodje glasam za integrisanu zvucnu kartu. Na Chaintech 7AJA i 7AJA2 recimo Win2K nikako nece da se instalira dok se ne iskljuci integrisana zvucna.

Na chaintech 6OJA3 sve radi kao sat. U ostalom, chaintech je dobio nagradu za najbolju zvucnu kartu (integrisanu) prosle godine.

Pozdrav!

Izgleda da zavisi od tipa zvucnog cipa na Chaintech ploci...
Meni je prosle godine na nekoliko razlicitih racunara pravila problem 6AIA (ili 6AJA, vise se ne sjecam) pri instalaciji Win2K...

Stvar se lako rjesava onemogucavanjem zvucnog cipa u BIOS-u prije instalacije i njegovim naknadnim omogucavanjem kad se zavrsi instalacija Win2K...

ctp;

kao sto su ti ljudi predlozili iskljuci zvucnu karticu u biosu, pa je ukljuci tek nakon instalacije w2k. ona je znala da pravi problema prilikom instalacije ne samo na chaintech-u vec i na msi-u

Da, mislio sam na vise razlicitih racunara koji su imali 1 zajednicu stvar a to su te Chaintech ploce sa integrisanim zvucnim cipom...

Greska se nije uvijek javljala na istom mjestu pri instalaciji, ali je sve definitivno rijeseno onemogucenjem zvucnog cipa...

za EBE-a: imas li mozda ukljucen raid kontroler?

Hvala na savetima. Imam bas Chaintech 7AJA plocu, pa ce biti da je bas tu problem. Veceras cu pokusati ponovo, pa ako ne uspe...

/* God bless Norton Ghost */

Nazad
Vrh Dno