Šta je novo?

Neposlusni CD-ROM

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Imam problema sa Matshita 48X cd-romom. Kada kopiram divx filmove na hard disk fajl sa harda ne moze da se procita. Isto se desava i sa fajlom od titla: kad ga na CD-u editujem sve je OK, kad ga iskopiram na hard i editujem vide se samo kockice. Isti film sa istog CD-a direktno pusta bez ikakvih problema. Sve ostalo radi OK (muzika, razni derugi fajlovi...). Pokusao sam da ocistim socivo i nista ne biva.

O cemu se radi? (Ko ovde koga...?)

BTW:Ovo se ranije nije desavalo.FX

ebe je napisao(la):
Imam problema sa Matshita 48X cd-romom. Kada kopiram divx filmove na hard disk fajl sa harda ne moze da se procita. Isto se desava i sa fajlom od titla: kad ga na CD-u editujem sve je OK, kad ga iskopiram na hard i editujem vide se samo kockice. Isti film sa istog CD-a direktno pusta bez ikakvih problema. Sve ostalo radi OK (muzika, razni derugi fajlovi...). Pokusao sam da ocistim socivo i nista ne biva.

O cemu se radi? (Ko ovde koga...?)

BTW:Ovo se ranije nije desavalo.FX

Prvo, jesi li siguran, da je u pitanju CD-rom???
Probaj taj tvoj CD-rom u drugoj mašini, ako se isto ponaša ...
Menjaj ga !!!
I jedno pravilo, nije taj CD-rom najbolji, koji je najbrži !!!
Ali ako sa drugom mašinom radi normalno, onda je kod tebe problem negde u "protoku" informacija (matična ploča)...
Koje si delove "strpao" u svoj komp ???

Taj CD-Rom nisam probao u drugoj masini, ali u istoj masini dva pisaca (teac 8x i 12x) kopiraju bez greske. Sada na ploci imam nakacena dva quantum harda og 17G i 20G, pomenuti CD i pisac 12x.

ebe je napisao(la):
Taj CD-Rom nisam probao u drugoj masini, ali u istoj masini dva pisaca (teac 8x i 12x) kopiraju bez greske
Da nisi mozda preforsirao sa overclockom?

ebe je napisao(la):
Taj CD-Rom nisam probao u drugoj masini, ali u istoj masini dva pisaca (teac 8x i 12x) kopiraju bez greske. Sada na ploci imam nakacena dva quantum harda og 17G i 20G, pomenuti CD i pisac 12x.

Bokte. Pa, samo za tebe radi lokalna trafo stanica. Ne mislis li da je malo mnogo uredjaja, narocito, ako nije neka najbolja ploca, a pogotovo, ako nije neko mnogo dobro napajanje.
Za ovaj problem, probaj ovako. Otkaci sve diskove i rezace, osim jednog harda na kome je OS, i tog CD-ROM-a, pa probaj kako tada radi. Ako je OK, onda ploca ili napajanje ne mogu da podnesu sve uredjaje koje si prikacio, ako je i dalje isto, najverovatnije nije nesto OK sa CD-ROM-om.

Ako nesto znaci evo cele konfiguracije:

Athlon 800MHz
Chaintech 7AJA
HDD Quantum 20G
HDD Quantum 17G
CD Matshita 48x
Teac CD-RW 12x
Voodoo 3 3500TV
Modem i ostala sitnarija

Sve to na napajanju od 250W.

Nazad
Vrh Dno