igor2
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.01.2001
- Poena
- 660
Naime instalirao sam fedora c4.
Ranije mi nikada nije pravio nikakve probleme. Procesor je bio xp2000+, asus a7vx-x ploca (via kt400). Fedora je bila instalirana u GNOME okruzenju.
Sada sam instalirao fedoru ali pod KDE-om na intel 805 sa i945 plocom i ati x1300 kartom.
Sve je proteklo sjajno do trenutka kada sam pokusao da instaliram drajvere za atija
Pokusao sam instalaciju preko Yum-a, Yumex-a,direktnom instalacijom sa livne...ali nista.
Izvestaj je da je sve ok, medjutim pokusaj restartovanja x servera (init 3) ne radi jednostavno, dolazi do zamrzavanja.
u usr/bin folderu imam ati-fgrlx-tralala, enableujem ih, ali ne vredi
Pokrenem openGL igru baziranu na q2 engineu (warsow) i imam 1 frejm u 2 sekunde i unakazene texture.
Da bi stvar bila jos bolja, pri pustanji DVD-a broj preskocenih frejmova je toliki da se i xine zaustavi i kaze da imamo problem
Znaci cisto me zanima :
Cim ja pokrenem openGL igru to u principu znaci da drajveri i jesu instalirali?
Zna li neko zasto mi se javljaju ovi problemi?
Skinuo sam drajvere sa ATI sajta,ati-driver-installer-8.26.18-x86.run. Komandoom .sh nista ne postizem, a pre je radilo?
Disk sam particionisao koristeci druida, ostavio oko 2gb za swap.
I da jos jako cudno, nece da instalira NTFS drajver. prosto kada pokrenem yum instalaciju, kaze nesto tipa "nema potrebe za instaliranjem".
Da li ima veze sto sam na dual core 64 bitni cpu stavio 32-bitnu verziju.
I da kada udjem u setup na pocetku nudi mi 2 opcije : fedora i fedora SMP.
Zna li neko otprilike o cemu se radi
Ranije mi nikada nije pravio nikakve probleme. Procesor je bio xp2000+, asus a7vx-x ploca (via kt400). Fedora je bila instalirana u GNOME okruzenju.
Sada sam instalirao fedoru ali pod KDE-om na intel 805 sa i945 plocom i ati x1300 kartom.
Sve je proteklo sjajno do trenutka kada sam pokusao da instaliram drajvere za atija
Pokusao sam instalaciju preko Yum-a, Yumex-a,direktnom instalacijom sa livne...ali nista.
Izvestaj je da je sve ok, medjutim pokusaj restartovanja x servera (init 3) ne radi jednostavno, dolazi do zamrzavanja.
u usr/bin folderu imam ati-fgrlx-tralala, enableujem ih, ali ne vredi
Pokrenem openGL igru baziranu na q2 engineu (warsow) i imam 1 frejm u 2 sekunde i unakazene texture.
Da bi stvar bila jos bolja, pri pustanji DVD-a broj preskocenih frejmova je toliki da se i xine zaustavi i kaze da imamo problem
Znaci cisto me zanima :
Cim ja pokrenem openGL igru to u principu znaci da drajveri i jesu instalirali?
Zna li neko zasto mi se javljaju ovi problemi?
Skinuo sam drajvere sa ATI sajta,ati-driver-installer-8.26.18-x86.run. Komandoom .sh nista ne postizem, a pre je radilo?
Disk sam particionisao koristeci druida, ostavio oko 2gb za swap.
I da jos jako cudno, nece da instalira NTFS drajver. prosto kada pokrenem yum instalaciju, kaze nesto tipa "nema potrebe za instaliranjem".
Da li ima veze sto sam na dual core 64 bitni cpu stavio 32-bitnu verziju.
I da kada udjem u setup na pocetku nudi mi 2 opcije : fedora i fedora SMP.
Zna li neko otprilike o cemu se radi