Šta je novo?

neobican problem u WinXP SP1

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
sistem ima lag kada se bootuje. Netipican lag - ne pokazuje se svugdje, neke stvari rade brzo kao i prije, ali odmah nakon boota kad udjem u Win Explorer (ili Control Panel i sl.), treba mu dobrih 2-3 minute da pokaze sve drajvove/ikonice. Stalno nesto trazi i prikazuje mi pjescani sat. Nakon toga sve pokaze, i radi brzo kao sto treba.

U cemu je problem, zna li ko? Deinstalirao sam skoro sve programe ali i dalje je ovo prisutno. Ima li pomoci ili je reinstal neizbjezan?

Probaj defragmentaciju, ako ne pomogne neki program za ciscenje registry-a (Norton Win Doctor ili slicno)
Mala je shansa ali za SpyWare, zato shto spyware procesi nekad znaju da koriste dosta resursa Windowsa.
Ako nishta od ovoga ne pomogne c:>format 😡 😡

ili da probas da obrises svoj profil, tj . citav korisnicki nalog
ili, pazi sad..... :zgran: instaliraj sp2

Do neki dan sam i ja imao isti problem cak i posle sveze instalacije.

Pa sam pogasio sve servise koji mi nisu trebali i sada radi dosta brze.

Prvo samo jedno pitanje. Jel ti racunar uspori samo pri pokretanju windows explorera i CP-a ili se to desava random u toku rada.

Ako je samo pri dizanju ove dve aplikacije predlazem ti format c:

A ako to nije slucaj nego se usporavanja rada sistema desavaju nasumice i jos ako ih prati "zesce krkljanje" diska, preporucujem ti da sto pre uradis backup i kupis nov hdd posto ti je ovaj na pragu riknjavanja.

s' postovanjem JA :smoke:

Pobrisao sam sve servise, "goli" je windows u pitanju. Al' opet isto.

Nije disk, disk je nov. I radi kao sad. Ovo mi se desava sa svakim nalogom, bas sam probao. Doduse, uvijek sam probao sa administratorskim nalogom, bas cu danas da vidim kako je sa obicnim userima.

Desava mi se uvijek, poslije boota, a onda radi kao sat, ko munja. Znaci ne desava se "random".

probacu i sa spyware i registry cleanerima. Drzite mi fige 🙂 Defragmentacija nije sigurno jer je sistem nov, tek sam instalirao programe na njega (nisam sve ni instalirao). Ali sam u medjuvremenu isao na net pa sam najvjerovatnije nesto pokupio. Mada ne znam kako jer mi je bio aktivan i KAV i Outpost... al' jedino mi to logicno.

Hvala svima na predlozima. Probacu pa cu vam javiti kako je proslo.

Ne znam koju verziju KAV-a koristiš, ali on ume da usporava sistem prilikom boot-a.
Da iskljuciš sumnju na njega, probaj ovo:
Settings -> Configure Real-Time Protection -> Troubleshooting -> pa čekiraj Do not scan disk boot sectors
Restart računara, pa uporedi.
Ipak, scan boot sektora treba da bude aktivan...

Ne verujem da je do KAV-a, jer 2-3 minuta je ipak mnogo.

Kav i kad je iskljucen tj. nije na start up-u skenira nesto, samo on zna sta, kad se sistem dize. Ali to ne traje dva minuta.

Sarah Carigan je napisao(la):
Ako je samo pri dizanju ove dve aplikacije predlazem ti format c:
Pa da. To je najlakse. Oduzme ti ~10 min.
Ali trebalo bi da bude poslednja opcija

ma deinstalirao sam i KAV i skoro sve ostalo... al' dzaba. Bio sam rad skontati u cemu je fazon al stvarno ne znam. Spyware/malware programcici nisu nista nasli.

Hvala svima na pomoci, al' nema druge do formatirati pa sve ispocetka i nadati se da nece opet da se desi :type:

Vec 2-3 dana se zezam s tim, i na kraju sam odlucio da formatiram. (Bolje da sam to odmah uradio, ustedio bih i vama i sebi vremena 🙂 )

Al' hvala na pomoci, probao sam sve sto ste rekli samo nije uspjelo.
Jedino nisam probao ovo sto Crni predlozi, masina je vec tada bila formatirana. Imacu u vidu ako se, ne daj Boze, opet pojavi ovaj problem.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno