Šta je novo?

Neobican problem s HDD FUJITSU MPG3307AT

Rocket

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
604
Instalirao sam windows 98 na prilicno staru masinu.Tokom instalacije se pojavila neka greska i nakon restarta bios mi nije detektovao HDD. Izvadim IDE kabal iz HDD i ponovo stavim upalim kompjuter i bios mi detektuje HDD. Mislio sam da je problem rijesen ali nakon sto sam instalirao 98-icu, driveru i tokom instalacije igrice kompjuter izbaci plavi ekran na kojem se nesjecam sto je pisalo. Restartujem ga i opet nema HDD-a uradim ponovno istu stvar i pronadje mi HDD ali opet nakon duzeg igranja igrica komp se zaledi. HDD koji je na masini je FUJITSU MPG3307AT. Da li mi netko moze raci kako da rijesim ovaj problem.
Hvala

Problem ti je Najjvecem Crius Logic chipu na elektronici
hard diska

neznam puno o elektronici HDD zanima me samo da li se to moze popraviti i da li puno kosta

To sam i namjeravao samo jos jedno pitanjce zbog cega je doslo do kvara? jel sto je hdd star ili mozda struja

Samo da podelim iskustvo...

Ovde na poslu imam maqine sa raznim diskovima i medju njima i nekoliko sa Fujitsu diskovima od 30 i 40Gb.. i ubedljivo su se najgore pokazali... imaju obicaj da crknu onako iz cista mira... Od 10, imamo 8 nesipravnih...

re

Ostoja je napisao(la):
Samo da podelim iskustvo...

Ovde na poslu imam maqine sa raznim diskovima i medju njima i nekoliko sa Fujitsu diskovima od 30 i 40Gb.. i ubedljivo su se najgore pokazali... imaju obicaj da crknu onako iz cista mira... Od 10, imamo 8 nesipravnih...

Nisu nista gori od drugih ( IBM, Maxtor , WD....)

jedno pitanje:

kada vam se pokvari TV ili auto.....
da li ga bacate ili idete kod majstora ????

Alo majstori, imate Hot Hardware, imate male oglase, imate i PM za komunikaciju sa ljudima.

Ovde nema oglasavanja, ni implicitnog, a ni eksplicitnog.

alo moderatori!
a ko se reklamira
alo pljuvaci
imate benchclubing pa pljujte tamo

gsimon je napisao(la):
...
kada vam se pokvari TV ili auto.....
da li ga bacate ili idete kod majstora ????

Da smo Slovenci sigurno bi tako radili. SKoro sam bio svedok kada je tipu stala Vektra stara 8 meseci. Oterao je na otpad i kupio novu.

BokiPK je napisao(la):
Da smo Slovenci sigurno bi tako radili. SKoro sam bio svedok kada je tipu stala Vektra stara 8 meseci. Oterao je na otpad i kupio novu.
A u kom to filmu.Pozdrav

Koliko vidim umesto da pomognemo zdravim razumom ovo se pretvori u skupstinu.
Prvo vise verujem hardu koji nije popravljan, kao neko prelazno resenje moze da posluzi i neki krpljen.
Ko bi kupio hard na fazon znate ovo su jako dobri diskovi, krpili ih indijci a mi dobili povoljno sa garancijom, e to ne mogu niti hocu da kupim, a takvi su se pojavljivali i na nekim testovima u domacim novinama.
Imali smo mi i mnogo manje para pa su se kupovali novi diskovi, a kostali su 3 dobre plate.
U svakom slucaju na gubitku je vlasnik krpljenog diska samo je pitanje koliko ga je skupo kostao optimizam.
Over & out.

je

Je li prijatelju koliko si hard diskova popravio?
Koja je cena popravke?
Sta moze da se popravi?
Sta ne moze?
Kolika je garancija?
Ko radi?
Slep si kod ociju.
Ja dam mesec dana garancije na svaki disk koji prodam.
Jel ima neko da prodaje polovan hdd i da daje garanciju 30dana.
Ok kupicu novi imam garanciju, pa sto si dosao kod mene?
Pa rekli mi slaba mi struja, pa strujni udar pa crvena tarifa pa nema garancije.
Tako da moras da znas mnogo o diskovima pre nego sto mozes da "savetujes?
POzdrav Nikola.

Tvoj reply dovoljno govori u prilog onome sto "savetujem".
Sam si se prepoznao iz uopstene price, sta ti tu ja mogu.
Niti te znam, niti popravljam diskove, niti je tebe iko spomenuo.
I ja volim Windows jer stalno imam posla. :)

Poslednja izmena:
pa da si skupio vise postova od Dunav stanica -Knezevac znao bi da ako spomene neko hard disk ja se javim, iz prostog razloga sto jedino ja u drzavi radim servis hard diskova kao servis.
Znachi ti meni doneses disk ,ja popravim uzmem pare zamenim sta je crklo bez obzira da li su bitni podaci ili ne.
Neko na osnovu tvog ad hok pljuvanja moze da zakljuci da si imao neprijatna iskustva sa servisom hard diskova.
Emoj prijatelju koliko je neci proslo dok sam zakrpio prvu mehaniku na maxtoru, odreki me se svi u kuci, devojka me zaboravila, a nasim ljudima sam u jednom delu omogucio da ne moraju da salju diskove napolje.Tako da je i ovo na neki nacin sredstvo javnog informisanja i nije u redu da se pricaju kojekakve budalastine.
Pozdrav Nikola
ps: I ovde izvini ima isto znacenje.

Izvini za sta???
Ocigledno vreme trosis da ubedis nekoga da misli kao ti, sto je rasipanje energije.
Sa srecom ti bilo u daljem radu, moje misljenje ne mora da ti se svidja.
Nemam nameru da se raspravljam dalje sa tobom.
Ajd sad lupi reply da tvoja bude poslednja i svi happy.

Voleo bih da ovo raspravimo do kraja
Na osnovu cega tvrdis tako nesto da se hdd ne moze popraviti.
Ja na forume idam da bih nesto naucio , a ne da bi proveravao d li sam u pravu.
Nikola

E ovo se stvarno oteglo.
Ajd ovako ne mislim da ne moze da se popravi, ocigledno nisi ukapirao sta zelim da kazem.
Ako neko skupi jedva 50 evra da kupi hard, on crkne, pa se polakomi da mu neko ga popravi , a on posle opet vrisne, gde je tu resenje problema. Opet da ga popravlja ili da kupi nov.
Pa normalno da mu je dosta svega i da psuje sto u startu nije kupio nov.
Isto misljenje imam i o svemu drugom sto crkne, popravljam jedino dok ne skupim pare da kupim novo, ne zato sto imam para, naprotiv.

Poslednja izmena:
Pa o tome se i radi sve vreme.
Ima stvri koje su fabricki lose napravljene , tako da disk izadje bolji nego nov.
Al ti to ne mozes da razumes, jel ne znas.
KOliko ljudi ne ostvari garanciju jel im je iskrivljena nozica.
Kod mene ima 30 dana, samo da nije skako po njemu uzarenim klizaljkama.

Vrh Dno