Šta je novo?

NeoBee wireless u ZR

Glupi Zmaj

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
NeoBee pokrece wireless u Zrenjaninu, antena ce biti na sliosima zitoprodukta, asto se tice cene saznao sam da ce 64k dl flat biti 20EUR tj 1300 din, za ostale cene neznam. jedino znam da ce biti dzaba surf mesec dana dok traje proba.

nemoj mnogo da se razocaras a opremu pozajmi...
(takav ih glas bije na zalost)

Jako zavisi, ja sam na neobeeju wifi vec skoro 3 godine i nemam zamerki. Bilo je problema u jednom trenutku kada je Geneko/Atmel AP koji smo imali prestao da saradjuje sa njihovim AP-om, kada je stavljen OvisLink i kada su oni dodali jos jedan AP na Dnevnik (na prvom kanalu) sve radi kako valja...

Bice u Zr uskoro grdji Wireless :smoke:

Glupi Zmaj je napisao(la):
NeoBee pokrece wireless u Zrenjaninu, antena ce biti na sliosima zitoprodukta, asto se tice cene saznao sam da ce 64k dl flat biti 20EUR tj 1300 din, za ostale cene neznam. jedino znam da ce biti dzaba surf mesec dana dok traje proba.
Ovo je vest na www.neobee.net postavljena 05.08.2004.
Četvrtak, 5.8.2004.
12:50
Od sada je Metrohive.net moguće koristiti i u Zrenjaninu, a u toku test faze koja će trajati 7 dana (do 10. avgusta) korišćenje Interneta je potpuno BESPLATNO. Za više detalja pogledajte www.metrohive.net

Razmisljam da predjem na WiFi jer dobijam 24h neta i slobodnu liniju. trenutni troskovi su mi negde od tih 20 eur (neobee flat + racun).

Koliko kosta oprema tj kartica, kabl, antena?

SittingCrow je napisao(la):
Bice u Zr uskoro grdji Wireless :smoke:

jel ? 🙂 sta/gde/ko/kako/koliko/kad ?

a btw neobeeov AP je vec nedelju i po dana up, i radi fino, otvoren je link za sad, pa vuce kolko moze (do ~50kB/s), ovi iz tehnicke podrske su mi rekli da je link NS -ZR 20mbit....sto ja mislim da je sasvim ok za ovo selo 🙂
aj ako se neko jos zakacio, nek javi signal/link jer meni pokazuje 85/92 sa bikvadom na 1.2km, ali ovi iz tehnicke kazu da mi je signal bruka los...

HB je napisao(la):
jel ? 🙂 sta/gde/ko/kako/koliko/kad ?

a btw neobeeov AP je vec nedelju i po dana up, i radi fino, otvoren je link za sad, pa vuce kolko moze (do ~50kB/s), ovi iz tehnicke podrske su mi rekli da je link NS -ZR 20mbit....sto ja mislim da je sasvim ok za ovo selo 🙂
aj ako se neko jos zakacio, nek javi signal/link jer meni pokazuje 85/92 sa bikvadom na 1.2km, ali ovi iz tehnicke kazu da mi je signal bruka los...
Zao mi je ali ne smem nista da pricam u Muzlji sam ga probavao i radi lepo oko
200-300 Kbps.

a jel mogu ja da ga dovatim iz kleka tu sam odmah na pocetku kleka 😀

c3 je napisao(la):
a jel mogu ja da ga dovatim iz kleka tu sam odmah na pocetku kleka 😀

Pa uzmi, izmeri kolko ima, pa se raspitaj sta ti treba od opreme za toliku daljinu....ali ono...bez nekog jaceg klienta i antene tesko

a btw ako se ne varam ima jedno 6-7km tu....

Poslednja izmena:
ako traze da se potpise godislji ugovor zaboravite na to.

HB je napisao(la):
Daj neki valjan razlog za to ?

zato sto znam gomilu njih koji psuju kad im se spomene nebee i njihov wireless, dok ima je dialup dobar(tako neki kazu mada sezam rula ovde i sa stare centrale) ovo drugo im iz neobjasnjenih razloga redovno puca (svaki dan x puta), a i to sto se bune kad neko stalno download-uje mi nije jasno.
ako je flat onda je flat[tacka]
ovi iz tehnicke podrske su mi rekli da je link NS -ZR 20mbit....
a ovo je smesno.

Ser_Zile je napisao(la):
zato sto znam gomilu njih koji psuju kad im se spomene nebee i njihov wireless, dok ima je dialup dobar(tako neki kazu mada sezam rula ovde i sa stare centrale) ovo drugo im iz neobjasnjenih razloga redovno puca (svaki dan x puta), a i to sto se bune kad neko stalno download-uje mi nije jasno.
ako je flat onda je flat[tacka]

a ovo je smesno.

Pa smesno je, ali opet bole me q, dok lepo radi necu da se zalim
Sreca pa je ovo selo, niko ni ne zna za wifi a ne da svlaci filmove 🙂

HB je napisao(la):
Pa smesno je, ali opet bole me q, dok lepo radi necu da se zalim
Sreca pa je ovo selo, niko ni ne zna za wifi a ne da svlaci filmove 🙂

cuo si kakvo je sad stanje i njihov link kad pukne to se odnosi i na ns i na sm a i na zr.

Ser zile - o kom ti stanju pricas ? Ja svaki dan veoma intenzivno koristim Neobee wifi i nemam nikakvih problema. Pogotovo mi se nikada nisu zalili ako nesto DL-ujem. Desi se da nekada link sa BG pukne ali je to retko. Nacuo sam od nekih ljudi koji su na 64Home da im se vuce, ja sam na 64+ business i sve radi vrlo dobro.

Mnogo veci problem u NS je pretrpan etar raznim mrezama i linkovima, ja u ovom trenutku hvatam 10-12 AP-a a nalazim se kod Jodne Banje i gadjam Dnevnik.

milanbb je napisao(la):
Ser zile - o kom ti stanju pricas ? Ja svaki dan veoma intenzivno koristim Neobee wifi i nemam nikakvih problema. Pogotovo mi se nikada nisu zalili ako nesto DL-ujem. Desi se da nekada link sa BG pukne ali je to retko. Nacuo sam od nekih ljudi koji su na 64Home da im se vuce, ja sam na 64+ business i sve radi vrlo dobro.

Mnogo veci problem u NS je pretrpan etar raznim mrezama i linkovima, ja u ovom trenutku hvatam 10-12 AP-a a nalazim se kod Jodne Banje i gadjam Dnevnik.

ne sumnjam da nekome i radi kako treba ali takvi slucajevu su retki.

okreni malo antenu i spoj se na nasu mrezu 😉 (sem ako nije firma u pitanju)

edit:sto se tice zagusenosti etra, pa neobee-ju ne moze niko da smeta kad je njihova oprema za tri klase iznad svega ostalog u gradu.

Poslednja izmena:
evo ga jedan sa problemom sa neobee tj. metrohive wifi-om...trenutno koristim 256k sa dinamickom ip. adresom. desilo mi se jednom da skoro 3 nedelje nisam mogao da koristim net..zvao sam podrsku rekose mi da gumim 66% signala i kao da ce doci neko da pogleda ali niko nije dosao na sta su rekli da su zauzeti i da nestignu jer je dosta ljudi na godisnjem odmoru...onda je net proradio neznam kako niko nije bio kod mene ali je sljakalo perfektno jedno 3-4 i onda opet lose....sad kao radi ali se bas vuce...nikako da postignem realan protok cak sta vise prosek je daleko ispod 64 a ne 256(u proseku od 4 paketa ja gubim 3??? katastrofa) jedno pitanje kako ja mogu da proverim signal sa ap-om..da ja to malo mrdnem mozda se popravi 🙂

Poslednja izmena:
hm...evo danas poceo da jede g ovaj wifi malo 🙂 svaka 3 minuta se skida i kaci opet, signal ne varira, al ono...izgubi se pa se za sec-dve vrati opet 🙂
al ajde...mozda budze nesto....

pa zar nema u ZRu odavno wireless, localteam ili neshto slichno...
Ovaj AP mi je u blizini, pa bi odgovarao, samo da josh vidim kako radi...

jox je napisao(la):
pa zar nema u ZRu odavno wireless, localteam ili neshto slichno...
Ovaj AP mi je u blizini, pa bi odgovarao, samo da josh vidim kako radi...

Ima wifi odavno, al se placa na protok tj. 330 MB / 1100 dindzi, a samo ti meni reci sta ces ti sa svi_moguci_prefixi 330 MB ? 🙂 To ce na surf da ti ode za 5-10 dana, a ne neki dl...tako da flat, iako je 64k, za 1320 rula, pa makar radio ko dialup

ok... Sad kad je doshla konkurencija, bice drastichnih obaranja cena.

Blago vama u NS i ZR kod nas u Subotici 100Mb 250 dinara pa vi vidite sta je skupo. Cak se po gradu prica da ce da poskupi na 300din 😡 . A flat je samo 8600din za 128k .
Pozdrav....

Ser_Zile je napisao(la):
hahahaha neobee je spustio cene nedavno posle tri godine :d

Prvenstveno sam mislio na localteam u vezi spushtanja cena... ili uvodjenja nekog jeftinijeg flat-a.

U poredjenju sa Veratom, ove NeoBee cene u u najmanju ruku KATASTROFA!!!

Ali, da svi u ZRu ne upiru svi prst u NeoBee pobrinuo se LocalNet!!!

Cena za 5GB (to je i najveci paket) je 11.160din, srednji mesechni protok tada je 16kbps.
U odnosu na ovo, neobee-jevih 64k za 1320din su med i mleko.

Ali i LocalNet sporog konja za low-cost trku imaju... tu je i entry-level paket, cisto da spase stvar za one "manje zahtevne"... 660MB mesecno ili celih 2kbps u proseku za 1100din. Ali i tu ima kvaka... proboj dozvoljenog protoka je u tom sluchaju duplo skuplji...

jox je napisao(la):
U poredjenju sa Veratom, ove NeoBee cene u u najmanju ruku KATASTROFA!!!

Ali, da svi u ZRu ne upiru svi prst u NeoBee pobrinuo se LocalNet!!!

Cena za 5GB (to je i najveci paket) je 11.160din, srednji mesechni protok tada je 16kbps.
U odnosu na ovo, neobee-jevih 64k za 1320din su med i mleko.

Ali i LocalNet sporog konja za low-cost trku imaju... tu je i entry-level paket, cisto da spase stvar za one "manje zahtevne"... 660MB mesecno ili celih 2kbps u proseku za 1100din. Ali i tu ima kvaka... proboj dozvoljenog protoka je u tom sluchaju duplo skuplji...

razumem ja tebe, ni kod nas nema nista jeftinije od neobee-ja 🙁
vidis sta ti je zdrava konkurencija :wall:

Nazad
Vrh Dno