Šta je novo?

Neobee i raskid ugovora

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Drugar koji je kod neobee isp-a prica mi danas da kad je otisao da raskine ugovor, trazili su mu 4000din ?! Da li zna neko nesto o ovome? izgleda ih je uvatila frka da svi odlaze... ako je to zaista tacno onda je to jako bedno sa njihove strane. Ok i telekom trazi penal al njihov net radi za razliku od ovih ____ :smash:

Poslednja izmena:
Nema tu da se nesto zna ili ne. Neka procita ugovor koji je potpisao.

Kod Neobee ugovor o koriscenju adsl-a vazi godinu dana,i produzava se na neodredjeno vreme ako se po isteku ne raskine.
Čl.22. U slučaju da Korisnik raskine ugovor pre isteka roka na koji je Ugovor zaključen, dužan je Provaderu isplatiti naknadu za zasnivanje pretplatničkog odnosa saglasno važećem Cenovniku Provajdera, kao i nadoknadu za sve INTERNET usluge dobijene besplatno od Provajdera prilikom zaključenja ovog Ugovora (uz odabrani paket ADSL usluge), prema važećem Cenovniku Provajdera.
Znam da su mnogi bili srecni da uopste dobiju ADSL tako da je ugovore retko ko citao.

Pretekao me N.E.X.

Poslednja izmena:
ok, znam da nije bilo toga kad sam ja bio kod njih na samom pocetku pa sam se zacudio :S

A kako ce Neobee prinudno da naplati tu naknadu? Ili bilo sta drugo? Da nece Neobee umesto tvog drugara da uludo placa port Telekomu?

Od Oktobra je tako kod Neobee-ja ,da se ugovor se potpisuje na Godinu dana.

A kako ce Neobee prinudno da naplati tu naknadu? Ili bilo sta drugo? Da nece Neobee umesto tvog drugara da uludo placa port Telekomu?

Verovatno će slati račune svakog meseca, pa kad se nakupi dovoljno, podneće tužbu. Takvi slučajevi se obično brzo rešavaju, pa se onda plate još i sudski troškovi...
Zato pazite dobro šta potpisujete i čitajte ceo ugovor, ma koliko strana imao. Ovo važi i za kredite, ali i za adsl.

Verovatno će slati račune svakog meseca, pa kad se nakupi dovoljno, podneće tužbu. Takvi slučajevi se obično brzo rešavaju, pa se onda plate još i sudski troškovi...
Zato pazite dobro šta potpisujete i čitajte ceo ugovor, ma koliko strana imao. Ovo važi i za kredite, ali i za adsl.
Nece ti slati racune svakog meseca nekoliko meseci vec 1-2 meseca najvise, tuzbu nece podneti a dugove ce otpisati jer port daju drugom korisniku ili Telekom ga uzme u toku kalendarskog meseca.
Ovo pisem iz licnog iskustva, Neobee je u pitanju i trenutak kad su uveli Cisco SCE. Jednostavno su prestali da salju racune jer ih nisam placao a pre toga rekao sam da vise necu da budem njihov korisnik.
To je plasenja neukog naroda sudom. Pa ko tu moze imati koristi od suda, oni najmanje. Sudski epilog mozda se i desi u prvih 12 meseci, dugovi zastarevaju posle 24 i to im se ne isplati, to se nikom ne isplati. Ako pretnja prodje odlicno, ako ne idemo dalje da ne bismo nepotrebno gomilali troskove. Sve je zasnovano na pretnji i uceni.
Ljudi ne dajte se ucenjivati od kojekakvih wanna be ISP-a!
Telekom je jedini kod koga bih ja bio obzriv! Gde samo nadjoste Neobee za koga je isto tako ozloglaseni Beocity pojam ISP-a!

a pazite ovo, raskinem pre par meseci ugovor sa njima, vratim modem i sve ok.. kad pre ~mesec dana stize meni od njih sitno pismo, u fazonu tuzice me sto nisam vratio modem, snosicu troskove suda, zatvor bla bla.. sreca sto sam sacuvao revers da sam im vratio opremu, i odem tamo naravno da im se na**bem keve, oni kao izvini nismo te evidentirali,lol

Kazem ne nasedajte praznim pretnjama! Tuzice te za modem, ha ha ha, 1500 dinara ako je i toliko. G**v*ari!

ovo sa 4000din za razvod :mrgreen: vazi izgleda samo za one koji su potpisali ugovor posle 30. Novembra.

Meni je ugovor glasio na firmu,nisam platio zadnji racun oni ugasili port proslo je oko 11 meseci ugovora

Nazad
Vrh Dno