Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glupi telekom, ja jos cekam na uvodjenje... Valjda opet treba da dignu ADSL prikljucke nekoj jadnoj posti iz unutrasnjosti, znam da je ranije bila tema gde se to objasnjavalo... Ima li neko sa NB da zna kakvo je stanje u posti, ja sam 28. blok pa ne znam gde pripadam tacno?

Spirit je napisao(la):
Glupi telekom, ja jos cekam na uvodjenje... Valjda opet treba da dignu ADSL prikljucke nekoj jadnoj posti iz unutrasnjosti, znam da je ranije bila tema gde se to objasnjavalo... Ima li neko sa NB da zna kakvo je stanje u posti, ja sam 28. blok pa ne znam gde pripadam tacno?

28 blok pripada centrali pored hale Limes, to je prekoputa tebe 29 blok. Sve je do telekoma, moras da imas slobodnu liniju tj. da nisi dvojnik ili da nisi na PCM. Gro ljudi je sada na PCM a da nemaju pojma, skoro svi koji su dobili 2 ispred su na PCM. Da li si uzeo ADSL kod neobee.net ja sam cekao samo nedelju dana, imao sam pre toga ISDN, telekom treba da odradi svoje i onda je sve gotovo za dan, stigne ti modem i spliter postom, prikopcas, nasetujes, ja sam se tu malo mucio, kecao me ukrsteni kabel koji se dobija uz modem, malo me kecalo setovanje al sam isplivao.

Poslednja izmena od urednika:
Jel ima neko iz BG opet imam problema sa ADSL vezom, juce je zezalo ceo dan, nocas proradilo ali sad opet pocelo da zeza. Da li je do centrale-telekoma il nesto drugo?

meni non-stop radi OK. vrlo retko se desi da veza izbleji, tj protok=0 a konekcija uspostavljena. toliko retko se to desava da mi uopste ne smeta!
cak razmisljam da nagovorim gazdu da promeni sezam (routeri su im tesko s*anje!!!) za neobee...

poz.

@lega99: Ne mogu biti na PCM nikako ako mi net ok sljaka na 56k, zato ne znam u cemu je problem. Skoro sam dobio 2-ku i digitalnu centralu, rekli su mi da ispunjavam uslove i da je sad sve na telekomu. Mislim da je problem u broju slobodnih ADSL portova u samoj posti, i pocinjem blago da se nerviram posto cekam vec mesec dana. Onda cujem da vecini bude sve zavrseno u roku od nedelju dana, i sta da radim? Da odem na pecanje da se smirim... :zgran: :smash:

Spirit je napisao(la):
@lega99: Ne mogu biti na PCM nikako ako mi net ok sljaka na 56k, zato ne znam u cemu je problem. Skoro sam dobio 2-ku i digitalnu centralu, rekli su mi da ispunjavam uslove i da je sad sve na telekomu. Mislim da je problem u broju slobodnih ADSL portova u samoj posti, i pocinjem blago da se nerviram posto cekam vec mesec dana. Onda cujem da vecini bude sve zavrseno u roku od nedelju dana, i sta da radim? Da odem na pecanje da se smirim... :zgran: :smash:

Tacno, oni sto su na PCM se konektuju modemom na 28.8k maksimalno.

Takodje, verujem da je problem sa vezom do centrale, posto i kod mene sljaka 24h sa 5 minuta zaglupljivanja, koje cesto ni ne primetim.

@Spirit,
Sta da ti kazem, strpljenja. Ja sam prosao golgotu dok sam dogurao do ovog stanja. Prvo sam imao svoju liniju, onda mi nakacise dvojnika, posle mnogo, mnogo godina otkacim dvojnika i dodjem na PCM sa 56k na 28k, onda cekanje na ISDN i slobodnu paricu, konacno dobih ISDN, posle toga ADSL i to za nedelju dana. Pre ADSL godine i godine cekanja, poludeo sam i ostrario cekajuci.

Stig'o mail, najzad... :banana: :banana: :banana:

Juce uzeo modem i evo tek sada pisem sa adsl pristupa... sta reci...izgubih sigurno 3 god zivota za proteklih 2 dana...necu da pljujem neobee ovde, ali zaista su...
anyway, download je oko 15 KB (256) mada kada sam npr. probao da skinem speedy-a sa neobee sajta bilo je cak oko 29 KB...
ali u svakom slucaju naspram dial up-a..:)

15Kb? To je malo. Nesto ti nije u redu.

to i ja mislim, samo ne znam sta :(

btw, imam asus modem, sa 4 lan porta i paket od 256..ako neko ima ideju neka kaze, ipak 10 KB nije malo :)

virus ne bi trebalo da imam, jer sam za ng zaradio opasan, tako da je sve sada sveze instaliarno sve..mada, kakav sam baksuz...

Download čega? Sa kojim programom?

G.Pikvik je napisao(la):
anyway, download je oko 15 KB (256) mada kada sam npr. probao da skinem speedy-a sa neobee sajta bilo je cak oko 29 KB...
ali u svakom slucaju naspram dial up-a..:)

Speedy ti je za dial-up vezu a na za ADSL. Koji download ti ide tako sporo, ako je P2P onda to zavisi od raznih faktora, obican normalan download morao bi da ide izmedju 28-30kB/s jedino ako ne skidas sa nekog privatnog kompa sa sporom konekcijom. :wave:

A mozda skida sa nekog "drustvenog" :d kompa sa koga skida jos milion ljudi u isto vreme... ;)

Meni aDSL stigao pre 10 dana , kod neobee-a sam , imao sam isdn pre , prezadovoljan sam , LimeWire PRO ne pada ispod 23kb a ide do 35kb , a obican download je oko 25-26kb prosecno

BTW , ako ocete limewire pro idite na njihov sajt i na download pro i gore u desnom uglu imate "allredy purshe PRO" tu kliknete i u email adresu ukucate [email protected] , skinete program (3.3mb) i to je to :-devil-:

To tvoje nece da prodje... :S:

...but, Rusi su faktori :p, tako da...

ja sam isto mislio da je speedy samo za dialup, no ovi iz servisa mi rekose da moze i za ovo (mada svasta oni rekose..)
kada koristim obican download, drivere sa HP ili mp3 sa nekog sajta, bude mi oko 24-25 KB...P2P jos nisam poceo da koristim

G.Pikvik je napisao(la):
ja sam isto mislio da je speedy samo za dialup, no ovi iz servisa mi rekose da moze i za ovo (mada svasta oni rekose..)
kada koristim obican download, drivere sa HP ili mp3 sa nekog sajta, bude mi oko 24-25 KB...P2P jos nisam poceo da koristim

Speedy koliko znam nema veze sa downloadom, vec samo sa surfovanjem.

jos cekam na telekom, neobee poslao zahtev nedelju dana pre nove godine :(
zvao centralu Zarkovo da pitam da li ima slobodnih adsl kapaciteta i kazu da ima, bar neka dobra vest, znaci samo sad procedura da prodje kroz telekom. Pre 7-8 meseci sam kod zezamproa cekao mesec dana :(
aj Hristos se rodi i da dobijemo ovo cudo savremenih telekomunikacija napokon.

G.Pikvik je napisao(la):
btw, imam asus modem, sa 4 lan porta i paket od 256..ako neko ima ideju neka kaze, ipak 10 KB nije malo :)
Odakle ti to, da li su ti to poslali sa neobee.net. Pitam jer je meni trebalo pa se ispostavilo da ih nemaju i dobio sam jednoportni Planet, sreca sto sam imao switch.

Hristos se rodi,mir boziji

kada sam dosao u neobee office, bukvalno se sve svelo na "Potpisite ovaj ugovor, evo vam kesa sa modemom i dovidjenja".
Nakon sto sam procitao ugovor, otvorio sam kesu i video da nema onoga sto sam trazio ranije tj. moodema sa 4 porta i spliter, pa sam im samo rekao sta mi treba i zamenili su mi ....

Jel' si doplatio nesto?

G.Pikvik je napisao(la):
kada sam dosao u neobee office, bukvalno se sve svelo na "Potpisite ovaj ugovor, evo vam kesa sa modemom i dovidjenja".
Nakon sto sam procitao ugovor, otvorio sam kesu i video da nema onoga sto sam trazio ranije tj. moodema sa 4 porta i spliter, pa sam im samo rekao sta mi treba i zamenili su mi ....

Uh, barabe, ja sam trazio 4 portni ruter, obecase u mailu da ce mi ga poslati posto sam u BG, posle ispalo da takve rutere uopste vec neko vreme nemaju. Zaboravili spliter da posalju, to stiglo posle, uh besan sam kako lazu, sto nisu jednostavno rekli da su se *****ali kod pakovanja i slanja nego ovako me prave budalom. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Heh, sta da ti kazem....

@Delija
Nisam nista platio sem paketa od 1500 deendzi

E da, jos jedno pitanje: Da li se nekom od vas koji imaju Asus adsl modem javlja kod Zone Alarma onaj window u kome trazi pristup neka applikacija op imenu "Rundll.exe"?

Brinem se da nije mozda neki virus, ranije nisam video...
Hvala

jooj, mislim da znam sta je to...

nego, ima li negde neki dobar tutorial za neki P2P program, da ukljucuje i podesavanja firewall-a i router-a? probao sam sada shareazu i nece da krene download nikako...(prvi put se srecem sa Peer2Peer uzivo...)

Jel ima taj router i USB ili samo ethernet inerface?
Koji je tacno model?

Poslednja izmena:
AAM6020BI ADSL Modem Router (Four Port ADSL Modem Router)
sve sto ima od pozadi su konektori za RJ-11 i UTP kabel
Ideja mozda?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno