Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ja ih nikad nisam ni dobio, znaci dva, tri puta mi prekinu posle treceg zvona, a onda ostave da zvoni dok centrala ne izbaci.

Ono jeste zvao jednom u subotu oko podne i jos dvaput mislim oko 7 popodne radnim danom. Ali kontam da bi trebalo da u to vreme rade!

Milan82bh je napisao(la):
Kakve veze ima tvoj post sa postojecom temom???
PS.
Silver, ja bih stavio min. 500 postova za pristup malim oglasima, tada ne bi bilo spamovanja i nepotrebnog lupetanja! ;)
Skoro nisam video neko nesto korisno da napise...trenutno se ceo forum svodi na lezilebovice i smarace sa pitanjima(iako vec imaju odgovor) ko? zasto? kako? zbog cega? ...
Valjalo bi malo procistiti i srediti ovaj forum ako mislite da bude ono sto je nekada bio. Verujem da su postojeci modovi i admini dovoljno pametni i sposobni da vide sta se trenutno desava ovde, i da znaju kako da rese situaciju.
poz

ja ne vidim kakve veze tvoj post ima sa postojecom temom???
ovde nije knjiga zalbi, ako si zaboravio ovde iznesi misljenje: http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=10

Freelancer dobro zna koliko se ceka adsl u novom sadu, vec smo pali u apatiju, tako da svaku dobru vest treba overiti na forumu... dobio sam i ja mail danas od njih,konacno!

ljudi, ja ne znam kako ali p2p je poceo da sljaka extra :) nista nisam podesavao, nisam se cimao, reko da probam jos jednom :) evo svukao sam oko 100mb mp3 muzike za sat, protok je u proseku oko 25kb/s...

nista mi nije jasno...

Pa nista, culi ljudi za ovaj thread pa ukinuli ogranicenja za P2P... :D
Salim se, pojma nemam sta bi, ali drago mi posto sam se ipak za njih odlucio

e urekao sam se :d opet nece kaki vise od 2-3kb/s :d :D

koju uzas :)

danas me neobee obavestio da je zahtev za adsl u telekomu pauziran jer nemaju jmbg vlasnika linije (izgubili valjda sta li?!)

ako se nekom jos ovo desi zovite 9183 telekomov call centar, nekoj ribi sam samo izdiktirao broj, ona ubacila u komp i valjda je to to.

neobee odmah poslao novi zahtev i sad je trka da zavrse pre novaka

ko je navikao na Beograd, ova komunikacija sa Novosadjanima je mnogo tripna, pazi kad imaju neke uzrecice tipa hvala, izvolite, dovidjenja. Sumadincu bre bude neprijatno bre od tolike finoce :D

Nego, vi koji ste dobili te rutere, jel to dobiste po default-u ili ste nesto intervenisali? Meni je dosao Actiontec USB modem.

Sta ste dobijali vi ostali koji ste na Neobee-u?

ja sam dobio neki Planet ... nista nisam imao potrebe da menjam, nadam se da i necu :)

Pa sto bi i menjao ;)

Nego bi ja menjao, ipak bi vise voleo da imam ruter, pa me je interesovalo da li ste mozda dobijali po defaultu ili naknadno zamenili modem za ruter. Ako neko ima savet mozda :trust:

Poslednja izmena:
Ja evo ulazim u drugu nedelju koriscenja Neobee ADSL 256. Za sada sve sljaka kako treba: p2p ne pada ispod 22-23 uz surfovanje. Nemam primedbi. A sto se tice tehnicke podrske, jednom sam ih zvao i odmah su resili stvar (naravno, oko 12h, verujem da bi i mene prekinuli da zovem uvece).

Prijavu sam podneo u petak, sledeceg petka je sve stiglo (Actiontec modem), a do danas sam svukao 6015,58 MB (7 dana). Nisam preterao, ali nije ni malo.

Ne znam kakvi su u NS, ali sto se Beograda tice, svaka preporuka.

Poslednja izmena:
Pa pazi, nisam ih ja zvao u 23:55, vec negde oko 17 ili 18h, i subota oko 12h. Po meni tada bi morali da rade. Svi koji su zaposleni i mogu da ih zovu tek posle 17, 18h. I sta sada nesto krene naopako u subotu i do ponedeljka oko 10h (da se popije jutarnja kafica prvo ;)) nema neta. Mislim malo neozbiljno?

svi koji su zaposleni mogu da zovi i sa posla, valjda ne rade u nekom rudniku :)

Koliko ja znam tehnicka podrska ne radi subotom i nedeljom. Retko koji provajder ima non-stop tehnicku podrsku 7 dana u nedelji, za PTT znam da rade i subotom ali nedeljom ne. Mene je ovo uvek iritiralo jer sam smatrao da ako neke druge firme mogu da rade non-stop onda trebaju i provajderi zbog prirode posla da imaju non-stop tehnicku podrsku ili barem nekog dezurnog ako padne neki server.

A- ajde
D- downloduj
S- samo
L- lagano
:-devil-:

@sale99
Gresis sinko, gresis... Znam neke koji ne smeju da zovu ni kad im je dete bolesno, znam neke koji odvezu zenu u hitnu pomoc i moraju da se vrate na posao, znam neke koje nazovem na posao prozbore dve reci i spuste slusalicu. Dosla su druga vremena...

Poslednja izmena od urednika:
I hvala bogu sto su dosla druga vremena, sada jos samo da stignu i do nasih provajdera, milina.

@Sale99 malo je to nezgodno, tipa pozoves, kazes sta ne valja, ajde i da ti oni nekako objasne sta i kako to da ispravis, onda ti odes kuci i vidis da nije do toga. Nista, opet sacekas do sutra ujutru, ups kasno prepodne, pa opet im objasnis da ne radi, pa...

Mislim i da niko od njih i ne bi prihvatio da se zeza sa tobom i nesto ti objasnjava ako nisi pored racunara.

Poslednja izmena:
E momci jel i vama puca veza sa provajderom svakoga dana da tacno u 09.00am???
Meni je ovo pocelo da se desava od skora, ne znam u cemu je problem?

ja nisam budan oko 9 tako da ne znam :d

Milan82bh je napisao(la):
E momci jel i vama puca veza sa provajderom svakoga dana da tacno u 09.00am???
Meni je ovo pocelo da se desava od skora, ne znam u cemu je problem?
Kako bre šta je :d Menja ti se dinamička adresa i onda se resetuje veza jednom u 1/2/3/15 dana, zavisi kako bratija u telekomu odredi. Neki put je to u 9h, neki pu u 3h neki put u 20h, zavisi od intervala koji se odredi. Samo uključi najobičniji redial if line dropped kao kod običnog 56k modema i može da se resetuje i 40 puta dnevno, boli te uvo :)

@Filipenko
Gresis sinko gresis, evo prodje mesec dana a meni IP ista, sve sam pokusavao da je promenim, iskljucim modem-ruter, uradim release adrese na ruteru... Uvek ista IP adresa, izgleda da me vole ovi sa moje BG centrale. :d

Čitajte ugovor

Vidi, vidi nađoh neke stvari u kutiji od ADSL modem-rutera i na njih se pozivaju u ugovoru.
Čl.2.stav2. ADSL (Asymetric Digital Subscriber Line) je asimetrična digitalna pretplatnička linija. Ova usluga je bazirana na stalnom i brzom pristupu Internetu po već postojećoj telefonskoj liniji (parici), a bez njenog zauzeća ili promene telefonskog broja, bez garancije protoka.
Čl.6.stav2. Korisnik usluga odgovara za svaku štetu koju pretrpi Provajder prouzrokovanu nedozvoljenim ponašanjem Korisnika usluga Interneta.

Da li vam je nešto jasno bez garancije protoka, ispada da može da bude protok 1kB/s stalno ili 0 kB/s iako si platio i to unapred npr. 256/64 tarifni paket.

Korisnik usluga odgovara za svaku štetu koju pretrpi Provajder prouzrokovanu nedozvoljenim ponašanjem Korisnika usluga Interneta.
Korisnik popuši virus krene mašina da ga širi, isključe provajdera sa mreže i on optuži korisnika za nastalu štetu i traži od korisnika nadoknadu štete.

Ovo sve je potureno u dodatnom ugovoru u kutiji od modema, u ugovoru-prostupnici se poziva na ovaj deo pa sad ti vidi. Sad cu da angazujem priatelja advokata da to malo prouci koliko je to valjana.

Poslednja izmena od urednika:
Ugovor je zaista monstruozno sročen.Ne mislim samo na ova 2 člana nego na ugovor u celini...
Pretpostavljam da bi u nekoj "normalnijoj" državi onaj ko pokuša da proturi ovako nešto
mogao da zaboravi na bilo kakav "bizmis".
Pošto živimo ovde gde živimo preostaje nam da se isprsimo za kintu unapred i molimo se da nikad niko neće pokrenuti neke klauzule iz ugovora.

Jedno veeliko "FUJ" za Neobee.

Dobro, i sta ce oni sa tim ugovorom i ako pretpostavimo da se desi navedeno?
Mogu da ga iskoriste u slucaju da im ponestane toalet papira.

Uzbudjujte se oko tih sitnica, isto koliko se i oni uzbudjuju kada se mi zalimo i pretimo...

Mislim da preterujete sa bukvalnim tumačenjem ugovora u najgoroj varijanti, slično su sročeni i ugovori ovde u Bgd-u (nema garancije protoka, odgovaraš ako zasereš nešto) ali u praksi to sve funkcioniše onako kako bi trebalo da funkcioniše bez većih problema.

Ne znam za Neobee, ali znam za neke druge provajdere da imaju opciju u kojoj nude garantovan protok. Te cene uopste nisu zanimljive veruj mi, cca. oko 4-5 puta skuplje. Za ove novce svi daju negarntovan protok.

Druga stvar gde si ti video da ima da ne odgovaras za svoje postupke??? Jeste na zapadu ce sve neko da te potapse po ramenu ako izazoves stetu nedozvoljenim ponasanjem. Ako je nesto ndozvoljeno, ondak je nedozvoljeno i logicno je da odgovaras ako neko pretrpi stetu. Ovim si samo upozoren.

narode, mogu li da ovaj moj adsl ruter nakacim na svic i povezem 2 kompa na moju adsl liniju ? teoretski znam da moze, jel probao neko ?

Naravno da moze. Samo podesi na obe masine da im GW i DNS bude IP rutera.

Poslednja izmena:
nIce Cream je napisao(la):
Naravno da moze. Samo podesi na obe masine da im GW i DNS bude IP rutera.
Moze i na samom ruteru da podesi da mu izigrava i dhcp i onda na masinama stavi sve na automatik, kod mene je tako podeseno. Imam kombinaciju modem-ruter iz njega spoj u switch, iz switcha na oba kompa. U pregovorima oko prikljucenja bilo je u opticaju da cu na ruteru imati 4 porta tako da mi nece trebati switch, posle je ispalo ruter sa jednim portom i to je to.

Da li je neko probao FTP Demand na Neobee sajtu? Kod mene ne funkcionise. Zapravo, jave mi uredno da je sajt moguce "skinuti", ali jednostavno ne pocinje download. Da li je taj servis jos u nekoj beta fazi, ili sta?

naravno da ti ne garantuju protok. Jer bi to znacilo da bi prekrsili ugovor svaki put kad ti pukne veza, svaki put kad im telekom zasere stvari i svaki put kad se veza zaglupi

Poz ljudi,
pratim ovu i slicne, kao i ostali verujem, diskusije i eto konacno sam docekao pozitivan odgovor za adsl u ns (doduse samo od sezam pro, neobee zasad rekao da nema mogucnosti :zgran: )
interesuje me sledece, neko je vec gore pitao slicno ali ne razumem bas odgovor :d
kako bih mogao da buducu mi adsl konekciju razvezem na 3 kompa, u jednoj kuci?

hvala ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno