Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
necu vise

Rekao sam da necu vise da pisem i davim ali evo danas nadjem torrent 100 seed-ova i ostalih koliko hoces, krenem transfer raste dodje do 22kB/s i to potraje jedno 10 minuta i onda opet sve isto kao i pre... :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Ne verujem vise nikom
Mrzim sto zivim u ovoj u*ranoj zemlji

Poslednja izmena od urednika:
welcome to the real world :D

lega99 je napisao(la):
Ne verujem vise nikom
Mrzim sto zivim u ovoj u*ranoj zemlji

Sad istrci ispred zgrade/kuce i ispesnici nekog prolaznika(civila :D)...mirno ces da zaspes... :D
poz

Provalio sam ih

Milan82bh je napisao(la):
Sad istrci ispred zgrade/kuce i ispesnici nekog prolaznika(civila :D)...mirno ces da zaspes... :D
poz

Uporan sam ko mazga, takav mi bio poso u ERC morao sam da nadjem ko je *****o stvar i to da otklonim. Polako sam sastavio kockice, malo zakida provajder, dok sam imao ISDN 64+64 oba kanala transfer mi je bio 14-15kb/s teoretski trebalo bi da bude 16kB/s, na ADSL 256/64 trebalo bi da bude 32kB/s ali ako dogura do 28kB/s kod normalnog downloada,dobro je.
E sad zasto ja imam na P2P los download, malo zakine provajder, valjda je to cuvena agregacija, e sad nasa posla: napisa covek u jednom postu kako on drzi ogranicen upload na 1kB/s sa utorrentom, BitComet moze da ogranici na 3kB/s, za ostale programe nisam se raspitivao ali sam procitao da koriste razne programe poput NetLimitera do ogranice upload. E sad finale koje je sigurno nas izum a zove se ubi sve i ostani sam. Prevedeno ukonektujes se lepo pogledas ko sve radi i koliko ima seedova, banujes na 24h sve koji nisu seedovi eventualno ostavis nekog mucenika koji je pri kraju downloada jer ces posle vuci sa njega ako je posten. E to je ono sto sam ja pitao a niko nije davao odgovor, ljudi okaceni a nema transfera, ustvari ima ali prema seedovima a mene su srokali a to se izgleda ne vidi i ne pise nigde.

pozdrav:)
:banana:

Dodatak

E sad ovo prethodno sto sam napisao vazi ako seedovi nisu probirljivi tj. ako niste vec ranije banovani od vise seedova. :banana:

1.
Nagradna igra Neobee.net-a - Virus Invaders 2006. "Return of Zorgh"
Od 15.12.2005. do 15.01.2006. Neobee.net organizuje novogodisnju nagradnu igru za sve svoje korisnike. U pitanju je igra Virus Invaders 2006. cije igranje mozete zapoceti logovanjem u sekciji "Moj nalog" sa glavne stranice www.neobee.net, odabirom "Nagradna igra".

Za prvih 200 najbolje ostvarenih rezulatata spremili smo vredne nagrade.
Svaki korisnik ima pravo na jednu nagradu ukoliko se nalazi u HI-SCORE tabeli na prvih 200 mesta.
Vise informacija na: http://www.neobee.net/content/virusinvaders
Ajde sad svi lepo na link, pa srecno vam bilo :).

aj i ja da se prijavim :d

ja sam digao ruke od p2p softvera, procitao sam da se neko zali na 8kb/s, e ja ne mogu da predjem 2kb/s :)

sta je problem ne znam, probao sa proxy-em(po savetu al i nije mi jasno zasto mi je bio potreban :) ) i opet isto...

takodje je neobee provajder, osnovni paket 265/64 ...

probao sam sa e-mule,soulseek,winmx-om .... netje pa netje ...

***...

Loš glas se daleko čuje

Mali HoBiT je napisao(la):
aj i ja da se prijavim :d

ja sam digao ruke od p2p softvera, procitao sam da se neko zali na 8kb/s, e ja ne mogu da predjem 2kb/s :)

sta je problem ne znam, probao sa proxy-em(po savetu al i nije mi jasno zasto mi je bio potreban :) ) i opet isto...

takodje je neobee provajder, osnovni paket 265/64 ...

probao sam sa e-mule,soulseek,winmx-om .... netje pa netje ...

***...

Loš glas se daleko čuje... Izgleda da ono što sam ja skapirao i napisao je masovna pojava od strane naših posetioca P2P pa nas ostali izbegavaju. Neki P2P klijenti prikazuju IP adresu a neki čak i zastavu i piše iz koje zemlje si (Yu ili CS po novom), ljudi vide i odmah sledi banovanje.

Evo i meni poceo da za*ebava u poslednje vreme. Samo sto ja imam malo manjih problema - nece na 27kb/s vise uopste!
Nesto se tetura od 10-22Kb/s ali vise nikako.
Probacu da ima posaljem jedno PR pisamce, pa ako odgovor bude identican tvome...bice svasta! :)
poz

lega99 je napisao(la):
Loš glas se daleko čuje... Izgleda da ono što sam ja skapirao i napisao je masovna pojava od strane naših posetioca P2P pa nas ostali izbegavaju. Neki P2P klijenti prikazuju IP adresu a neki čak i zastavu i piše iz koje zemlje si (Yu ili CS po novom), ljudi vide i odmah sledi banovanje.

Pazi da bi skinuo od nekoga nesto moras malo i da saradjujes...
Sto znaci da postavis malo fajlova i za UP a ne samo da trazis i kukumavcis! :)
A sto si tice IP-a skini IPfilter i...pesma.

Poslednja izmena:
Ja gro fajlova skidam sa "normalnih" web sajtova, da nema filmova ne bih uopste koristio P2P. Manje fajlove koje skinem na "normalnim" sajtova postavim kao torrent ili na forumima koje posecujem postavim link. Sta i ja trucam vise, skinuo sam jedan DVD film a sa ovim drugim patim se preko nedelju dana. Skidam samo DVD koji nema da se kupi kod nas ili je hit. Sa DivX-om necu da se bakcem ima buvljak.
:wave:

Ja i dalje cekam uvodjenje i citam ove postove, i iskreno, razmisljam da dignem ruke od Neobee-a i predjem na, recimo, Beotel ADSL

Mislim, nije mi P2P toliko bitan, ali ako je Flat onda nek bude Flat, pa makar malo digli cenu ako treba

Poslednja izmena:
Milan82bh je napisao(la):
Evo i meni poceo da za*ebava u poslednje vreme. Samo sto ja imam malo manjih problema - nece na 27kb/s vise uopste!
Nesto se tetura od 10-22Kb/s ali vise nikako.
Probacu da ima posaljem jedno PR pisamce, pa ako odgovor bude identican tvome...bice svasta! :) :mad:
poz

A sto si tice IP-a skini IPfilter i...pesma.

Uz sav moj trud i "nauku" nece vise od 10kB/s, vidim i tebe pocelo da keca, nismo ista centrala, za provajdera ne znam? :mad:
Sta mislis pod tim IPfilterom, nisam ti ja naucnik, ima ta opcija u BitCometu i cekirana je i ima veze sa nekom kompatibilnoscu sa eMule, ako mislis na ovo PeerGuardian to imam. E onaj Azureus me skroz razocarao, nemere da predjes sa BitCometa na njega i nastavis download, ne kapira fajlove, utorrent kapira ali kod oba ova programa download mi je jos ubitacniji 1-2kB/s. :wall: :crash: :mad:
pozdrav :)

Spirit je napisao(la):
Ja i dalje cekam uvodjenje i citam ove postove, i iskreno, razmisljam da dignem ruke od Neobee-a i predjem na, recimo, Beotel ADSL

Mislim, nije mi P2P toliko bitan, ali ako je Flat onda nek bude Flat, pa makar malo digli cenu ako treba
Ljudi, ne znam šta ste navalili na taj NeoBee. Nema ni veze da ga oni shape-uju. Evo ja koristim taj ADSL paket 256/64 kod Neobee-a i P2P mi radi sasvim normalno. E-mule mi skida brzinom od 0 do 28 kb/s, sve naravno zavisi kada i od koga skida. Što se tiče http-a i ostalih stvari na netu nemam ama baš nikakvih problema (bar za sad), sa većine sajtova download redovno ide oko 28-29.
Tu brzinu od 256 kbps ni kod jednog provajdera nećeš dobiti u praksi, čak ni kad ti ponude "zagarantovano 256k" za mnogo veće pare. To što mi očekujemo da za 20-ak € mesečno imamo zagarantovan P2P download od 32kb/s i najnovije filmove na DVD-u za dan-dva, to je blago rečeno smešno.

bracadj je napisao(la):
To što mi očekujemo da za 20-ak € mesečno imamo zagarantovan P2P download od 32kb/s i najnovije filmove na DVD-u za dan-dva, to je blago rečeno smešno.

Ne, gresis. Nije ni malo smesno. Zalosno je ako mislis da mi treba da budemo derani kao ovce, i dobijma k u dupe.

bracadj je napisao(la):
To što mi očekujemo da za 20-ak € mesečno imamo zagarantovan P2P download od 32kb/s i najnovije filmove na DVD-u za dan-dva, to je blago rečeno smešno.
Kod Yubca to je sasvim normalno ;)

Pao sneg, zahladnelo

Pao sneg, zahladnelo, tako i moj internet. P2P trackeri skoro da i ne rade, download da i ne pominjem, prilaz ovom forumu otezan, sve nesto usporilo, dosla zima....... :bottle:

Poštovani korisnici,

Upravo smo dobili obavestenje iz Telekoma Srbija, da od sutra 20.12.2005. pocinje sa radom ADSL servis i u Novom Sadu!
Vase zahteve cemo odmah proslediti na proveru, ali zbog velikog broja prijava mozemo ocekivati da svi prikljucci budu obradjeni
u roku od najduze nedelju dana.
Korisnike kojima je u medjuvremenu promenjen broj telefonskog prikljucka, odnosno dodata cifra ispred broja, molimo da
nam prijave izmene radi azuriranja baze korisnika.

Vaš
Neobee.net
Jevrejska 1,
21000 Novi Sad
tel. +381 21 452 754
http://adsl.neobee.net

19.12. navece popunio formular na www.neobee.net da krene u proceduru provera teh mogucnosti i td.

20.12. u 09:30 stize mail da su podatke poslali telekomu na proveru

20.12. u 12:10 stize odgovor da imam teh mogucnosti i da ako sam zainteresovan ostavim kompletne podatke i izaberem adsl paket.

eto to se zove kultura, znaci doslo mi je da odem do zezamovaca kod kojih sam prethodno imao adl i da im pokazem kako ljudi rade. ono kada je krenuo adsl u Beogradu cekao sam kod zezama mesec dana a da nisam dobio 1 jedini mail u kome kazu sta se desava :wall:

eto pa sami procenite

Pa Novosađani su to he, he... Kultura i tako to.

Šala mala, ne zamerite... :p

Ma, ja već nekoliko godina koristim njihove usluge (dial-up) i veoma sam zadovoljan. Nisu jeftini (ali ne i preskupi), ali kvalitet usluga to opravdava. Kada se kačiš, veza se dobija uvek na prvo biranje, bez obzira koliko je sati...

A jel spevas da dobijes tehnicku podrsku?

Postovani / Postovana,

Obavestavamo Vas da za broj 46XXXX koji ste naveli u prijavi, postoje tehnicke mogucnosti za realizaciju ADSL prikljucka.

Freelancer je napisao(la):
Postovani / Postovana,

Obavestavamo Vas da za broj 46XXXX koji ste naveli u prijavi, postoje tehnicke mogucnosti za realizaciju ADSL prikljucka.

Kakve veze ima tvoj post sa postojecom temom???
PS.
Silver, ja bih stavio min. 500 postova za pristup malim oglasima, tada ne bi bilo spamovanja i nepotrebnog lupetanja! ;)
Skoro nisam video neko nesto korisno da napise...trenutno se ceo forum svodi na lezilebovice i smarace sa pitanjima(iako vec imaju odgovor) ko? zasto? kako? zbog cega? ...
Valjalo bi malo procistiti i srediti ovaj forum ako mislite da bude ono sto je nekada bio. Verujem da su postojeci modovi i admini dovoljno pametni i sposobni da vide sta se trenutno desava ovde, i da znaju kako da rese situaciju.
poz

Ajde da ne otvaram novu temu, da li je neko probao ovaj Neobee Speedy, vredi li to necemu? Inace, ja sad razmisljam Beotel ili Neobee, i nisam pametan. A da mi je P2P bitan, pa nije da nije, sto da se nerviram zbog razlike od 200 din mesecno?

Ja ne znam čemu toliki 3povi na forumu, lično poznajem nekoliko bogougodnika koji su na neobee adslu i njima sve lepo radi, barem prema njihovim rečima i svi su ekstremno zadovoljeni.

Inače, spirite, za koji god da se opredeliš od ta dva provajdera nećeš pogrešiti, prema mojim izvorima (čabar bogougodnika na beotelu, nekoliko na neobee-ju)

Ma odlucio sam se za Neobee, iskreno kad sam video Beotelov site smorio sam se, vise volim funkcionalan site kao sto je Neobee, mada malo presaren za moj ukus.

Nego, ko ne zna, Speedy je neki Neoobijev program za njegove korisnike koji ubrzava net kompresovanjem podataka, interesuje me da li je neko probao i vredi li cemu?

A jos od 13. 12. cekam da Telekom odradi svoj deo posla, valjda bude do nove. A i sa moje strane pohvale za azurnost Neobee ekipe, takodje se sa njihove strane sve zavrsilo u rekordnom roku

Ja cekam (isto Neobee) od 5.12. da se Telekom smisli da ode do centrale, i obavi sta ima da se obavi - inace deo koji je bio do provajdera je zaista odradjen kao sto vecina ljudi ovde pominje - za 2-3 dana ... Mada znam da je ranije bilo prici kako se ta prikljucivanja od strane Telekoma odradjuju krajem meseca, pa sam vec postao zabrinut da ce me zakaciti Novogodisnje slavlje - tacnije nerad, kome je sklona cela nacija, i da cu ko zna kada dobiti taj ADSL :(

Ja sam se isto raspitivao za taj Speedy, to je nesto valjda za Dial Up, ali ne znam da li to neko koristi na ADSLu.

Inace nekih vecih primedbi na NeoBee nemam, osim sto mi njihva tehnicka podrska redovno spusta slusalicu, znaci telefon zazvoni dva put i onda se veza prekine. E sta ce da bude kada budem imao neki problem sa ovakvom tehnickom podrskom to je pitanje koje me brine.

Ako imaš ADSL, Speedy ti sigurno ne treba...

Ja sam probao i odustao... Stvarno ubrzava surf ali su učitane stranice (one koje imaju fotografije) kao da ih je krava sažvakala pa ispljunula. Što jače podesiš nivo kompresije, to se više primeti da opada kvalitet učitanih strana.
Tako je bar bilo pre jedno pola godine kada sam probao. Sada imaju neku noviju verziju tog programa koja još više ubrzava surf, no nemam želje da je probam...
Podrška im je O.K. Prema meni su (istina, retko zovem) bili uvek ljubazni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno