Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je Srbija: Uzmi ono sta je jeftinije! Pravilo koliko para, toliko muzike pada u vodu! Isto radi i Neobee i Sezam.

Milane, nSladoled je u pravu. Svi mi dobijamo javnu adresu, koja se resetuje i promeni posle određenog vremena zavisno od centrale tj. telekoma. Nakačiš se, dobiješ adresu, posle 2 dana ti pukne veza, rekonektuješ se i dobiješ drugu. Statička adresa je daleko skuplja. Svi provajderi daju dinamičku. Uostalom po krajnjeg korisnika kućnog tipa je potpuno nebitno da li je adresa statička ili dinamička, dokle god je javna.

a...koliki je ping u CS-u?npr...primamljiva je cena ali me brine ping...nadam se da je dobar..

filipenko je napisao(la):
Milane, nSladoled je u pravu. Svi mi dobijamo javnu adresu, koja se resetuje i promeni posle određenog vremena zavisno od centrale tj. telekoma. Nakačiš se, dobiješ adresu, posle 2 dana ti pukne veza, rekonektuješ se i dobiješ drugu. Statička adresa je daleko skuplja. Svi provajderi daju dinamičku. Uostalom po krajnjeg korisnika kućnog tipa je potpuno nebitno da li je adresa statička ili dinamička, dokle god je javna.
Ja sam u BG a koristim Neobee.net ADSL. Malo sam se petljao dok sam nasetovao modem, nisam to nikad radio, usput mi se zaglavio utikac od kabla u racunaru a ispostavil se da je kabek koji sam dobio ukrsten a treba obican, resio sam to tako sto sam ubo u uplink port. Prvi dva dana radilo je sporo, posle je proradilo kako treba, e sad Nedelja ne radi skoro nikako sto se tice P2P, ostalo radi normalno. I ja okolisam ko kisa oko Kragujevca, meni je adresa stalno ista, namerno sam iskljucivao modem iz struje nebili dobio novu IP ali ona uvek ista, koliko dugo mora modem biti iskljucen pa da dobije novu IP.

P2p

Neobee kako vam radi P2P ovih zadnjih dana, meni nikako, Dl/Ul 5/6, uzas.

Ljudi, to je neobee. Mi iz NS-a koji smo koristili njihove "usluge", najbolje znamo kako su skrnav provajder.

Meni je neobee odlican. Stvarno mi nije jasno sto su se svi okomili na njega? A dobro znate kako kazu, 100 ljudi, 100 cudi! Neobee ADSL Beograd odlican!

nIce Cream je napisao(la):
Ljudi, to je neobee. Mi iz NS-a koji smo koristili njihove "usluge", najbolje znamo kako su skrnav provajder.
Da li se neko razume u setovanje njihovog modem rutera Planet ADE-3100, mozda sam tu nesto zeznuo (al opet radilo je), da nisu nesto zavrnuli kad su videli da mi je komp non-stop ukljucen i vuce 27kB/s. Nisam vise pametan ocu da poludim, citam po diskusijama, probam kojesta al nece pa nece, racunam subota, nedelja guzva al danas ponedeljak opet lose.

lega99 je napisao(la):
Da li se neko razume u setovanje njihovog modem rutera Planet ADE-3100, mozda sam tu nesto zeznuo (al opet radilo je), da nisu nesto zavrnuli kad su videli da mi je komp non-stop ukljucen i vuce 27kB/s. Nisam vise pametan ocu da poludim, citam po diskusijama, probam kojesta al nece pa nece, racunam subota, nedelja guzva al danas ponedeljak opet lose.

Pazi, ni ja nisam video 27kb/s vec duze vreme...krece mi se od 22-25!?
Ziv nisam sta cu... :)

Milan82bh je napisao(la):
Pazi, ni ja nisam video 27kb/s vec duze vreme...krece mi se od 22-25!?
Ziv nisam sta cu... :)
Ja kukam je rsad nemogu da predjem 5-6KB/s vec tri dana

lega99 je napisao(la):

Iako je to kao flat, nije flat. Ako vide da si heavy downloader, a jesi, onda je velika verovatnoca da te je sistem prebacio na malo ostriji shaping, u prevodu sasekli su te jer puno skidas.
Naravno, kod nas iako kazu da ti prodaju flat, prodaju ti djubre.

lega99 je napisao(la):
Ja kukam je rsad nemogu da predjem 5-6KB/s vec tri dana

Jel si pokusao da nazoves tehnicku sluzbu?
Mozda oni imaju resenje za tvoje probleme! :)

Poslednja izmena:
Jel si pokusao da nazoves tehnicku sluzbu?
Mozda oni imaju resenje za tvoje probleme! :)
Tehnicka podrska je u Novom Sadu a ja u BG, zvao sam dva puta, prvi puta direktno sa jedne linije dobijao sam uputstva kako da nasetujem ADSL modem ruter, bilo je povuci potegni a impulsi samo kucaju, na kraju prekinuo sam vezu, problem je bio u ukrstenom kablu to sam sam resio uz pomoc saveta na ovoj diskusiji, drugi puta sam opet nesto zvao covek na podrsci nema blage veze tako da mi se taj sport ne isplati. Sad sam poslao e-mail pa da vidim sta ce biti. Ako seku P2P onda cu da uzmem nekog provajdera iz BG koji ne sece P2P, 300 din skuplje nego kod neobee.net ali imas podrsku u Beogradu. Sta sve nisam procitao i probao, cak sam i otvarao port na ruteru kako savetuju na nekim diskusijama, ni to ne pomaze....

Poslednja izmena od urednika:
lega99 je napisao(la):
Tehnicka podrska je u Novom Sadu a ja u BG, zvao sam dva puta, prvi puta direktno sa jedne linije dobijao sam uputstva kako da nasetujem ADSL modem ruter, bilo je povuci potegni a impulsi samo kucaju, na kraju prekinuo sam vezu, problem je bio u ukrstenom kablu to sam sam resio uz pomoc saveta na ovoj diskusiji, drugi puta sam opet nesto zvao covek na podrsci nema blage veze tako da mi se taj sport ne isplati. Sad sam poslao e-mail pa da vidim sta ce biti. Ako seku P2P onda cu da uzmem nekog provajdera iz BG koji ne sece P2P, 300 din skuplje nego kod neobee.net ali imas podrsku u Beogradu. Sta sve nisam procitao i probao, cak sam i otvarao port na ruteru kako savetuju na nekim diskusijama, ni to ne pomaze....
Sta ce biti? Stavi ga odma u filter dok jos nije stigao :d

Sta ce biti? Stavi ga odma u filter dok jos nije stigao :d
Eh narodna izreka kaze "Ko ne plati na mostu platit ce na cupriji". Sto bi ti rekao sad ga duvam...

Evo dobio sam odgovor od tehnicke podrske:
Postovani,
jedino ogranicenje koje vrsimo je ogranicenje na nivou protoka odnosno paketa
koji ste zakupili ( home 256 u vasem slucaju). Nikakva dodatna ogranicenja ne
vrsimo ukljucujuci i P2P.

Dal lazu ili ne ali meni ne radi kako treba, kod P2P najvise dogura do 8 kB/s a prosle nedelje gurao je maksimum 28 kB/s za paket 256/64.
Sta vise raditi? Probao sam sve sto se savetuje po news grupama, otvara port na ruteru, otvarao veci broj socket konekcija, nista ne pomaze. Lepo vidim nakaceno dosta ljudi, dobre linkove imaju al meni jedva radi...

E bre, ja upravo usao u proceduru dobijanja prikljucka, kad procitah ove postove, sad sam se skroz istripovao. Dajte brzo mi recite, jel da prelazim na nekog drugog ili da ipak okusam srecu sa njima? I ja sam iz BG-a, pa nije da nemamo izbor, ali meni ovih 1500 din ipak deluje primamljivo. Sad bash nisam pametan

Spirit je napisao(la):
E bre, ja upravo usao u proceduru dobijanja prikljucka, kad procitah ove postove, sad sam se skroz istripovao. Dajte brzo mi recite, jel da prelazim na nekog drugog ili da ipak okusam srecu sa njima? I ja sam iz BG-a, pa nije da nemamo izbor, ali meni ovih 1500 din ipak deluje primamljivo. Sad bash nisam pametan
Sam odluci, procitaj dobro moje i druge postove, sve sam pokusao da bih otklonio sumlju da je nesto do mene, primenio sve savete sa news grupa. :crash: Evo na kraju sam pisao tehnickoj podrsci i dobio onakva odgovor, napominjem da sam od skora na ADSL i da je prvih nedelju dana bilo sve ok. :wall: :crash:
Ja cu da menjam provajdera to je moja odluka, modem ruter nece dobiti nazad to je nadoknada za treniranje zivaca, sacuvao sam svu prepisku sa njima od otvaranja naloga pa do sada i slike ekrana na kojima se vidi kriminalna brzina konekcije :banana:

u prevodu sasekli su te jer puno skidas...

Ne verujem da je zbog toga! :S:
Ni ja ni pola mojih prijatelja koji su takodje preko neobee-a ne gasi komp(a ni Bitcomet). :D
@ lega99

Probaj da napravis jos jednu particiju na disku instaliraj svez Win i probaj onda...ako problema u protoku i dalje bude....ne znam sta onda da te posavetujem(o). ;)
poz

EDIT

Ja razumem da protok bude smanjen nesto mizerno(na npr. 23Kb/s) ali toliko....to ne mogu da razumem!
Kazem ti probaj da instaliras ponovo win(zasebno na drugu particiju) nista te ne kosta da probas. Mozda si zakacio koji virus ili tracker ili nesto trece pa te koci!
poz 2 :D

Poslednja izmena:
Ne verujem da je zbog toga! :S:
Ni ja ni pola mojih prijatelja koji su takodje preko neobee-a ne gasi komp(a ni Bitcomet). :D
@ lega99

Probaj da napravis jos jednu particiju na disku instaliraj svez Win i probaj onda...ako problema u protoku i dalje bude....ne znam sta onda da te posavetujem(o). ;)
poz

EDIT

Ja razumem da protok bude smanjen nesto mizerno(na npr. 23Kb/s) ali toliko....to ne mogu da razumem!
Kazem ti probaj da instaliras ponovo win(zasebno na drugu particiju) nista te ne kosta da probas. Mozda si zakacio koji virus ili tracker ili nesto trece pa te koci!
poz 2 :D

Probacu tvoju sugestiju na drugoj masini, problem je samo kod P2P programa, kod obicnog downloada nemam nikavih problema. Imam Nod32, Zone Alarm (njega oborim kad radim P2P), kojekave anti spyware programe. Sta mislis pod pojmom tracker, kod BitCometa oni nalaze fajl za download, kako se ako i postoji tracker na mojoj masini on brise, da postoji trebalo bi stalno da radi, videlo bi se i na switchu da ima neki saobracaj. Imam stosta na masini i mrzi me da radim ponovnu instalaciju windowsa, probacu varijantu na drugoj masini. Ja ipak mislim da su me srezali ili je neki zez ili rezanje na centrali od strane telekoma. Nervira me i unosi sumlju to sto kad sam dobio ADSL pre nedelju i par dana prvo nije radilo sve kako treba, obican download spor, zalio se provajderu, stanje sredjeno, skinuo jedan film i od subote nista ne valja oko P2P.
pozdrav :)

Čekaj malo - http download ti je ok a p2p spor i ti zato pljuješ provajdera??? Znaš li uopšte kako radi p2p i koliko tu ima razloga za neidenje punim protokom? Ovoliko pljuvanja po inače sasvim ok provajderu iz neznanja je blago rečeno maliciozno.

Filip je u pravu(zamisli!!! :D).
Nisam video da ti "samo" p2p ne radi...a ako je tako onda treba da obratis paznju sta skidas, odakle(koji je tracker,koliko seed/peer ima taj fajl...istestiraj ti to malo...nadji neki fajl koji ima 100/100(seed's/peer's) i health npr. 1500% pa vidi kojim ce brzinom da skida...nemoj odma da panicis...
poz

Dobro jutro....
Pa nisam valjda toliko lud, valjda umem da citam. Prvo sto proverim pre ikakvog skidanja je da li ima zivih seed-ova, ako ima onda se odlucim da skidam fajl. Kod skidanja fajla pogledam u BitCometu koliko ima seed/peer, trenutno ih je oko 80 ukljucenih, Juce je bilo 100 seed-ova i islo je kriminalno, skinuo sam dok mi je sve valjalo film sa samo 2 aktivna seed. Pisao sam opsirno i pitao na topicu o utorrentu o ovome, vidim uvek vuku od mene ali niko ne salje ili salje jedva nesto, ima ih ko pleve ali niti salju niti primaju pitao sam zasto i kako uspevaju da budu u tom stanju, npr. 100% download file u/d 0/0. Eh setih se, juce mi je u jednom trenutku skocio download na 14kB/s a onda i na 30kB/s ali bese to jako kratko. Probao sam i neki drugi file ista situacija, pa nisam valjda tako kurate srece... Ajde sad budi pope pametan...

Ljudi, pokusavam da vam kazem da je vrlo lako odraditi L7 filtriranje, tj markirati sve p2p pakete i shapovati ih, tj. smanjivati im prioritet!
To svi bedniji provajderi rade! U novom sadu, jedino SBB to ne radi, dok svi ostali pokusavaju da ojade p2p na bilo kom broadbandu kako stignu.

@lega99
Ne mozes samo da "oboris" Zone Alarm, moras da ga deinstaliras da bi ti P2P dobro radio! Probaj pa javi kako ide!

djalf je napisao(la):
@lega99
Ne mozes samo da "oboris" Zone Alarm, moras da ga deinstaliras da bi ti P2P dobro radio! Probaj pa javi kako ide!

Hvala na sugestiji, padalo mi je na pamet ali nikako to da uradim. Evo sad cu da ga sredim pa da vidim rezultat. Samo da napomenem da nisam maliciozan, procitao sam sve postove u vezi ovoga i isao na linkove koji imaju veze sa P2P, pokusao sve sta je preporuceno a rezultata nema.

Ajde pa javi kako je. Ja trebam da dobijem aDSL za kucu za koji dan, doduse biznis paket, pa se nadam da provajderi ne cackaju nista na linku, vec da samo telekom gura prste...

Ajde pa javi kako je. Ja trebam da dobijem aDSL za kucu za koji dan, doduse biznis paket, pa se nadam da provajderi ne cackaju nista na linku, vec da samo telekom gura prste...
Nazalost isto, odustajem, nema svrhe vise ni pisati, sve sam probao, citao ova tri dana news grupe oci mi ispale, jednostavno ne vredi.
Pozdrav :)

Dodatak jos neko zapeva i kuka zbog P2P:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=728406#post728406

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno