Šta je novo?

Neobavezno o brand serverima

Ma sto off i da brisu, realno bolje ovde da pricamo o ovome nego o broju tranzistora u phenomu :)
Naravno u pravu si, mislim da je srbija maltene jedina zemlja gde se na ms+mssql platformi vrte produkcione baze za recimo banke. Mada nase banke su relano jako male i skroz im je dovoljno.
A i nije bas ni ms+mssql los po performansama.
U principu retkost je da se ozbiljne baze vrte i na x86 platformama...
No eto mozda iz Srbije potekne novi svetski trend :)

Ma nisam rekao da je MS SQL los, rekao sam da nije nista posebno :)

Elem, posto sam ja izazvao splitovanje teme, ae da probam i da je vratim na pravi kolosek, evo jos jedne slicice servera za 'prave muskarce':

c01083386.jpg

K'o sto se vidi i ja preferiram HP brendirane servere.

Sa Dell Power edge 2x00 serijom nisam imao nikakvih problema.
Sa Ibm ( HS21) blade serverima ( 5 kom) do sada jos nikakivih problema.

Naravno, da je potrebno flashovati servere novim verzijama. Zasto bi izbacivali nove fw, ako nije potrebno.
Kada fabrika ne izbacuje nove fw, ne valja vam.
Kada fabrika izbacuje nove fw, opeet vam ne valja.

Poslednja izmena:
OK su HP ali Dell sa njihovim PERC karticama ima mnogo bolje HDD performance od HPovih P400 i P800 kontrolera koji su u DL serverima, sta vise zbog tog gore DL380 G5 Storage moja firma je vec presla na Dell.

Lepe su to slike ali ovo je ..... :)

Naravno to sam nasao na netu, nikad nisam prisao tako necemu :(

Prilozi

• image_4.png
    image_4.png
    274.9 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Ja sa Dell-ovim serverima imam samo dobra iskustva... jos jedan glas za Dell. Sa IBM-om sam se susretao ranije i imali smo neka crkavanja hardvera tako da mi je IBM u losem secanju mada kapiram da se i to nekome mora desiti (ali zasto bas meni).
Ono sto je meni ostalo u secanju kao zakon su Alfe zajedno sa OpenVMS-om ali to je stvar proslosti (nazalost)

Ja sa Dell-ovim serverima imam samo dobra iskustva... jos jedan glas za Dell. Sa IBM-om sam se susretao ranije i imali smo neka crkavanja hardvera tako da mi je IBM u losem secanju mada kapiram da se i to nekome mora desiti (ali zasto bas meni).
Ono sto je meni ostalo u secanju kao zakon su Alfe zajedno sa OpenVMS-om ali to je stvar proslosti (nazalost)

Ibm se svima kvari, danas su zabili klin u kovceg sto se mene tice, stvarno sam popizdeo.
A alfa i openVMS, mislim da mozes da produzis garanciju jos uvek :), a polako migriras na integrity - podrzano je :)

...Ono sto je meni ostalo u secanju kao zakon su Alfe zajedno sa OpenVMS-om ali to je stvar proslosti (nazalost)
Jos jedan (tuzan) primer kako marketing i jeftina produkcija pobedjuju kvalitet...

Sto se mene tice VMS na VAX arhitekturi je ono pravo. Alphama bolje lezi Digital Unix (tj. Dec OSF/1, tj. Compaq Tru64 Unix... koliko imena za jedan OS :) )

Pozdrav

Ne znam, ja sa na ETF-u sredinom devedesetih bio primoran da radim na VMS-u i moram da priznam da mi se sam OS nikada nije dopao; valjda su krivci bili IRIX i one sljastece SGI radne stanice koje su se negde u to vreme takodje pojavile u rac. centru, a moze biti i domaci zadaci u fortranu koji su morali da se radi bas vmsu tj raspalim terminalima.
Mada koliko znam cuveni 'buef31' je radio jos dugo, navodno je ispustio dusu negde u prvim godinama novog milenijuma posle udara groma.

Nazad
Vrh Dno