Šta je novo?

Nemogucnost pokretanja racunara. U cemu je problem?

nedostizni

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2003
Poena
609
Pre par dana probam da upalim racunar i dobijem sledece simptome:

Nakon pritiska "power" tastera na kucistu ne dobijem nikakav zvucni signal (nema standardnog "bip-bip").
Lampica na monitoru samo blikce, a slika na monitoru (bios) se ne pojavljuje. Lampica za hardisk na 2,3 sekundice zasvetli, a onda i ona se ugasi. I tako svaki put kad pokusam da upalim racunar ili ga resetujem.

Da li su ovi simptomi dovoljni da se dokuci u cemu je problem?

Napajanje, hardisk?

Hvala unapred na odgovoru.

Crkla je graficka!
Evo teme gde se jos pre par meseci zalim na nju, a sada je definitivno otisla na otpad:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=214303

Ovo mi je druga graficka, i 2 napajanja u periodu od 6 godina koje menjam. Sta je u pitanju? Napon, insalacije, treba mi UPS?

U kom podforumu mogu da postavim zahtev za kupovinu neke polovne AGP graficke kartice od najmanje 128MB?

Hvala

Ovo mi je druga graficka, i 2 napajanja u periodu od 6 godina koje menjam. Sta je u pitanju? Napon, insalacije, treba mi UPS?

U kom podforumu mogu da postavim zahtev za kupovinu neke polovne AGP graficke kartice od najmanje 128MB?

Hvala

Pa, dobro, nisi lose prosao :D Ljudi promene 2 kompa za 6 godina :D :D :D
Sto se tice kupovine kartice mozes da mi se javis na PP

Pozdrav!

Nisam hteo da otvaram novu temu..Imam slican prbolem ko on samo sto se meni bas jako cuje kad ukljucim komp i nepojavljuje se nista sem crne slike...A pre jedno 5 dana mi se stalno pojavljivalo crvena slova i pese nesto kao nije usepeo overkloking...

Nisam hteo da otvaram novu temu..Imam slican prbolem ko on samo sto se meni bas jako cuje kad ukljucim komp i nepojavljuje se nista sem crne slike...A pre jedno 5 dana mi se stalno pojavljivalo crvena slova i pese nesto kao nije usepeo overkloking...

Nisam te razumeo najbolje sta se bas jako cuje?
Pisti racunar (zvucnik) kada se pali računar, a nista se ne desava nema slike na ekranu?

Probaj da resetujes BIOS.

Izvuci strujni kabl iz kucista, otvori kuciste (stranicu), na maticnoj ploci videces bateriju jednu kao za sat, pored nje bi trebalo da nadjes 2 pin-a koji idu ("izviru") iz maticne ploce i prespoji ih necim metalnim na 10 sec (moze biti i da na maticnoj ima tri pina od kojih su 2 spojena jumperom, ako je ovo slucaj pomeri taj dzamper za jedno mesto tj. prespoji druga 2 pina i posle 10sec vrati na staro). U blizini baterijice i pinova pise nesto na ploci CLR_CMOS ili nešto slično.

Ovim ce se sva podesavanja vratiti na normalu, cak i ako je masina blila neuspesno klokovana i trebalo bi da se upali računar, ako je do toga.

Vrh Dno