Šta je novo?

nemoguce se desilo- polomljen mounting od prolimatech super mega

turok

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
270
juce sam uz pomoc lokalnog lap-gurua(pozz demi):) odradio procesor i kuler...
vratio se kuci, i jedva cekao da vidim dobitke.
prilikom montiranja kulera , jedan od srafova je iscupao navoj iz aluminijumske sine:mad:

slike govore vise od reci...

cela sina vs felericna, gornja strana:
img1917nc.jpg

donja strana:
img1918fp.jpg

i jos dve fotke polomljenog dela, sa sinama:
img1919fn.jpg

img1920vr.jpg

naravno, posetio sam gigatron, gde je kuler kupljen(jos uvek je u garanciji), gde su me kulturno odbili za mogucnost reklamacije, ili za mogucnost nabavljanja novog mounting kit-a, iako sam bio voljan da platim.

poslao sam e-mail Prolimatech-u, i zbog prethodnog dobrog iskustva sa njihovom tehnickom podrskom(posto gigatron nije hteo da mi nabavi srafove za socket2011, javio sam se prolimatech-u, koji su mi bez naplate poslali srafove iz tajvana, uz privezak za kljuceve i dve kesice pk-1), nadam se da ce se nesto resiti...
jos jedna napomena, koristio sam jace srafove(koji dolaze samo u paketu sa super mega), koji daju 70lbs pritiska, i na kutiji stoje upozorenja za mogucnost ostecenja ploce i procesora, ali bi kuler to naravno trebao da izdrzi.
epilog cu svakako javiti, ako koga sta zanima neka pita...

Poslednja izmena:
stigao je odgovor od prolimatech-a.
prosledili su e-mail istoj osobi sa kojom sam prosli put pricao- i poslace mi novu sinu, free of charge:Klanjanje
:banana::cigar::party:
Isto i ja sam imao taj slucaj sa tim Coolerom,naravno nisam dobio zamenu i bacio Cooler:d.

Sto jos jednom pokazuje kako nasi prodavci nemaju takta

Sto jos jednom pokazuje kako nasi prodavci nemaju takta

tehnicka podrska prolimatech-a mi je rekla da je inace praksa da se za rezervne delove placa shipping, ali zbog prethodnog kontakta sa njima meni ovaj put cine.
da, kuler jeste lapovan, i to je verovatno razlog odbijanja garancije, ali ja sam bio voljan da platim i dosta ozbiljniju cifru od samog shipping-a da bih ovo dobio... jer mi se u svakom slucaju vise isplati i da dam 30 eura, nego da bacam kuler od 60 i kuku...
elem. poenta price jeste da su se vadili da je uvoz sa ceaseking-a, a ne direktno od prolimatech-a, te da se zbog toga nista ne moze uraditi, ali ocigledno da nije tako. imali su priliku i da mi ucine, i da budu pohvaljeni, i da zarade. ovako, imamo jos jednu temu o brizi samog proizvodjaca za krajnjeg kupca.

@arki: zao mi je:(

Poslednja izmena:
ipak, sa jedne strane gigatron zasluzuje pohvale za ljubaznost radnika. serviser sa kojim sam razgovarao je bio krajnje ljubazan... s' te strane svaka mu cast. moguce je da firma nece/ne zeli/sta vec da to radi, ali mi je on predlagao neku varijantu sa duzim srafom, koji bih pritegao maticom sa donje strane... malo neizvodljivo, zbog ploce i delova na njoj, ali ipak i ideja i predlog se cene. nisam pokupio ime, ali je on bio stvarno ok.

Mislim da imam jedan takav deo sa navojem potpuno čitav, ostalo mi od AMD Retention Mount Adapter Kit-a, jedino što je malo duži od tog tvog polomljenog. Ako si zainteresovan i misliš da će ti odgovarati mogu ti ga poslati poštom, da imaš dok ti ne stigne šina, meni neće više trebati.

Ovde se na slici vidi kako štrči malo iznad okvira, a tvoj je ravan sa šinom, jedino bi to mogao da bude problem.

508324.jpg

Poslednja izmena:
na intel kacenju, taj deo je nemoguce zameniti... zaliven je navoj za onu sajbnu dole, a navoj upada u sinu samo sa gornje strane, pa je nemoguc i pokusaj popravke:(
a i radi mi masina... polozio sam kuciste na stranu, i samo spustio cooler, njegovih skoro kilo drzi procesor ispod 50 stepeni na netu i u osnovnom radu(probao sam i icy tower, radi lepo a ne zagreva:)).
mislim da bi zamena bila neizvodljiva:(
hvala na dobroj volji, ipak:) zabelezeno:wave:

strpecu se dve nedelje... toliko je putovalo prosli put

OK, ako se predomisliš javi, mislim da bi ipak mogao da se uvuče sa donje strane taj deo sa navojem i da onaj deo u obliku matice nalegne u udubljenje predvidjeno za njega, jedino bi štrčao nekih 5m iznad šine gornji kraj u koji se zavrće šraf sa oprugom.

Našao sam dotični delić, pa evo i slika. Inače svaka čast Prolimi, korektan odnos sa kupcima, nema šta.

uploadfromtaptalk1359062211445.jpg

@turok
meni je jedino palo na um kako je moglo da se desi.
kad si zavrnuo do kraja shraf, da si josh krenuo svinjski da zatezesh i da je rslo.
evo ti zoza shmeker nashao deo rezervni.

@turok
meni je jedino palo na um kako je moglo da se desi.
kad si zavrnuo do kraja shraf, da si josh krenuo svinjski da zatezesh i da je rslo.
evo ti zoza shmeker nashao deo rezervni.

poenta je da nisam zavrnuo do kraja... odokativno je bio na pola puta. i nisam isao "svinjski", niti "cobanski" jedan do kraja pa drugi, vec sam naizmenicno zatezao jedan pa drugi po par okreta:smash: i, ono sto me cudi, je sto je prs'o donji, tj. onaj na kojem je manji napor...

Sta bi sa onim "Necu to da radim.Sta ako zakacim ?Ode sve u q " :p
Ipak nisi izdrzao :d

bi brate... kako da pustim mail prolimatechu ako mi racunar ne radi:D morao sam... ukljucivao i wot. najtoplije jezgro islo na 60c:)
mda, a jesam baxuz, uzeo od brata hyper212+ na pozajmicu, i ne mogu da ga montiram:mad: kad stavim x-socket, on dodatno odbija backplate od hyper-a, i ne mogu da ga postavim. tako da sam se opet vratio metodi gravitacije, i gurnuo kuciste koliko ide pod sto:D

tehnicka podrska prolimatech-a mi je rekla da je inace praksa da se za rezervne delove placa shipping, ali zbog prethodnog kontakta sa njima meni ovaj put cine.
da, kuler jeste lapovan, i to je verovatno razlog odbijanja garancije, ali ja sam bio voljan da platim i dosta ozbiljniju cifru od samog shipping-a da bih ovo dobio... jer mi se u svakom slucaju vise isplati i da dam 30 eura, nego da bacam kuler od 60 i kuku...
elem. poenta price jeste da su se vadili da je uvoz sa ceaseking-a, a ne direktno od prolimatech-a, te da se zbog toga nista ne moze uraditi, ali ocigledno da nije tako. imali su priliku i da mi ucine, i da budu pohvaljeni, i da zarade. ovako, imamo jos jednu temu o brizi samog proizvodjaca za krajnjeg kupca.

@arki: zao mi je:(
Ma ja se bio iznervirao puno nisam ni hteo da kontaktiram PT,malo kasnije uzeo Himalaya.
Takve situacije nisu samo kod nas,ja sam u svajcarskoj par slicnih problema sam imao sa prodavcima:)

@turok
A da...setih se sad da si rekao da si ishao malo jedan pa drugi...sorry

Nisam ni sumnjao

a ja se dopisujem sa cooler masterom za hladnjake jedno 2 nedelje. igramo se gluvih telefona. kazem da mi trebaju ili hladnjaci za coolviva pro (koji su lepljivi kad se uzme cooler) ili nesto da ih zalepim ako imaju u ponudi (ima arctic silver ali gde god sam gledao ne salju za srbiju), oni mi nude termalnu pastu. a na prethodno isto pitanje su me pitali da li je moja graficka kompatibilna...pa im sad pisem kao dete u prvom razredu osnovne sa sve slikom, zaokruzeno na slici sta mi treba

^domaci cm? ljudi su ih hvalili za saradnju... bas dosta ljudi kaze da izlaze u susret, salju rezervne delove...

ja sam ovima poslao mail u kojem sam objasnio sta se desilo najbolje sto sam mogao, i ostavio im samo linkove za slike, nisam ih cak ni attach-ovao. u prvom mailu mi je samo trazeno da potvrdim adresu za slanje, i receno da ce slati...

nije domaci. ne znam ni koje zastupnik posto na njihovom sajtu nisam nasao nikakav info za srbiju.
ako neko ima info neka napise ili pm

edit:
odgovorili mi da nemaju nista od toga
sad samo naci ko salje za srbiju arctic silver termalni lepak

Poslednja izmena:
@diyabolic
Prema podacima APR:
COOLER MASTER BALKAN
11070 Beograd
Omladinskih brigada 90-V, Airport City
Telefon: (011) 2283-829
E-mail adresa: [email protected]

update: bio do poste sa tracking numberom, da vidim postoji li nacin da se "pogura", da to stigne vec jednom... medjutim, oni pod ovim brojem ne mogu da nadju ista, i kazu da je verovatno da je carina otvarala paket, pa onda dala novi broj, i promenila preporuceni paket u vrednosni.
ima li neko ideju sta da radim? paket nalazim ovde, i tu stoji da je stigao u frankfurt 05.02.2013.

Nazad
Vrh Dno