Šta je novo?

Nemoguce Brisanje Sa Desktopa

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Dakle, "brizna" koleginica mi je svalila neki word doc na desk ...i naravno shit se ne da obrisati..
... LM probao sam sa Delete doctor - nece /ni na next boot/, gledao na MS sajtu /posto je oznaceno kao error 1026 u win 98/ - menjao opcije za rec bin - nista
..iz command - ne umem da dodjem do njega../poslednji put kad sam imao slicno veselje, H.U.D. mi je preko messengera davao uputstva step by step ..../...
na kraju sam nasao na google neki savet tipa da se menja reg value u HKLM/SYST/CURCONFIGSET/control/nls/codepage/oemcp/...da se menja iz 437 u 850 pa reboot ....i nista naravno !!!!!
Sta da radim, aman, pomagajte ???? :wall:

ako koristis win98, sto ne obrises iz dos-a?
znaci F8 pa "Command Prompt Only", pa cd u windows\desktop, pa del...

eventualno probaj i Unlocker

...ako nije problem , može li samo malo detaljnije - posle Command prompt only - kako ide dalje , šta kucam i radim ? /nisam napomenuo da ni iz safe mod ništa nije uspelo

posle Command prompt only:
<-- pretpostavljam da ti je windows na c particiji; ako nije na c: nego na x: prvo kucas: "x:" -->
cd windows\desktop
dir *.doc /p
<-- sad ovde pronadjes naziv tog dokumenta posto je on u 8.3 formatu, verovatno nesto oblika xxxxxx~1.doc, gde su xxxxxx prvih 6 karaktera izuzev space-a u njegovom nazivu -->
del xxxxxx~1.doc

ps: ako ovo ne radi pusti prvo scandisk (scandisk x🙂, pa probaj onda

Sad ces verovatno da poshizis ...sta znace ove strelice u txt ???? Kako da se krecem kroz dos uopste ?

strelice su komentari i to ne kucas
ostale linije kucas sa enterom posle njih

dakle:
cd windows\desktop[enter]
dir *.doc /p[enter]
del xxxxxx~1.doc[enter]

u poslednjoj liniji xxxxxx zamenis odgovarajucim imenom fajla (vidi prethodni post)

edit: a da, u prethodnom postu gde stoji (scandisk x🙂 treba da bude
Kod:
(scandisk x:)
🙂

Poslednja izmena:
imam takvih xyz situacija na poslu. uradi kako je mitic preporucio - instaliras besplatni unlocker, desni klik na fantomski fajl, izaberes unlocker sa liste i kad ti otvori svoj prozor imaćeš pri dnu ponuđene opcije uključujući i brisanje. nema potrebe da koristiš dos, ovako je mnogo brže i elegantnije. ps: još nisam imao situaciju da se unlocker ne može izboriti sa nekim problemom

ok , momci, hvala...probacu odmah ujutro , pa javljam rezultat !

dakle ...ili ja nešto ne radim kako treba ...što je moguće, pošto sam totalni duduk da nađem sve znakove koji su mi potrebni u command prompt only - modu ...mada , čini mi se da sam nabo - pa mi je rekao da filea NEMA ....hahahaha - ili je ovo nerešiva enigma ...Unlocker NECE da radi pod win 98...tako da sam džaba krečio...UPOMOĆ !!!!!

KillBox

Probaj sa ovim....trebalo bi da radi pod Win98

Prilozi

pokusaj sa desni klik na desktop, properties, tab desktop, customize, run desktop clean wizard now. i obelezi doticnu ikonicu kad ti ponudi (sve ostale deselektuj)

jeste banalno, ali meni je mnogo puta uspelo.

ja sam ostao bez ideja...
ne razumem zasto, ako je struktura diska ok (fat i sl.), ne mozes da obrises fajl iz dosa ako ispravno otkucas ime (onako kako ti dir vrati)

dodaj mu hidden atribut i isključi prikaz skrivenih fajlova :d

KILL BOX ne pomaže ...prijavljuje da fajl ne postoji !!!!!

Podigni Live Win ili neki Live Linux ili Hirens boot CD i tako obriši navedeni file ( pošto je FAT filesystem neće biti problema sa pisanjem po disku )

Podigni Live Win ili neki Live Linux ili Hirens boot CD i tako obriši navedeni file ( pošto je FAT filesystem neće biti problema sa pisanjem po disku )

...ljudi ...ja to nit imam nit znam da radim sa tim !!!!!!

a jesi li mozda pokusao ono sto sam ti ja savetovao ili si opbacio u startu kao bezveze? :trust:

hiren's boot cd ima inace da se skine sa neta, oko 60MB je tezak i vrlo je jednostavan za rad.

Poslednja izmena:
Desni klik misa na fajl,pogledas gde se nalazi fajl tj. tacnu lokaciju,upises na papir,podignes komp sa flopija,kucas c: enter ili d: enter vec gde ti je hd sa windowsom,kada si presao na hard kucas cd pa u istoj liniji lokaciju koju si zapisao bez imena diska tj c:.Ukucas attrib i ime fajla u ovom slucaju kazes da je neka .doc extenzija. Attrib ce ti pokazati nesto u fazonu +s +h +r a ti onda ukucaj attrib -h -r -s .Kad zavrsi ukucaj del razmak i ime fajla i to bi trebalo biti to.

98 nema wizzarda za ciscenje desktopa ...fajl mi svi zivi programi prijavljuju kao nepostojeci, u properties sam mu dodelio atribute - prvo read only -nije pomoglo, posle-archive - isto nista...imali smo slicnu situaciju pre par meseci, ali je tada Delete doctor ladno odradio posao.....

a sta bude kad iz dosa odes u direktorijum gde stoje fajlovi desktopa i obrises ga sa DEL ?!

isto mi kaze da FILE NOT EXIST !!!!! zona sumraka....mada iz dosa mi je komplikovano, pisao sam gore o tome , posto ne vladam dobro tastaturom iz dos-a - tj sve one kvacice me slude total ...pa cesto dobijem "ostav" sa onim too many parameters ...

ja mislim da win98 nema desktop cleanup wizard koji si mu ti savetovao da koristi
e pa to je bas trulo. :d
kako se zove ono kad lose startuje stariji windowsi, pa ti izbaci onaj pla?vi ekran, a u dnu zuta skala raste nadesno (za to vreme proverava lose fajlove na disku)

neke lose fajlove sam uspevao da izbrisem na taj nacin (imao sam slican problem sa fajlom u temp folderu zbog virusa). samo se ne secam kako se to pokrene.

zove se scandisk
vec sam ga pomenuo u prethodnim postovima... pretpostavljam da ni to nije pomoglo obzirom da je thread jos uvek aktuelan 🙂

98 nema wizzarda za ciscenje desktopa ...fajl mi svi zivi programi prijavljuju kao nepostojeci, u properties sam mu dodelio atribute - prvo read only -nije pomoglo, posle-archive - isto nista...imali smo slicnu situaciju pre par meseci, ali je tada Delete doctor ladno odradio posao.....

...izmena : Fajl NE DOZVOLJAVA da mu se dodele atributi /read ili arcive / ...kad se klikne na apply - cekirana polja se automatski decekiraju !!!!!!

Epilog: Kolegi je instaliran xp pro - pristupio je mom racunaru iz mreze i sa obicnim delete zbrisao djubre sa mog desktopa....da ne poverujes kako je nauka napredovala ....shalu na stranu, meni potpuno neobjasnjivo... - u svakom slucaju, hvala svima na trudu i savetima

Nazad
Vrh Dno