Šta je novo?

Nemogu instal win xp

mariofil

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2006
Poena
304
Imam jedan stariji laptop, model Targa Traveller 826ws.
Uglavnom nemogu instalirati nijedan windows xp (novije nisam ni pokusavao). Pokusao sam sa vise cdova, i verzija win xp, ali uvijek isto, zastane na istom mjestu.
Dodje mi do ekrana nesto kao Setup is starting... i stoji. To je ono kad bootam cd i pojavi se plavi ekran, te ide učitavanje drivera. Ali mi nedodje ni do jednog izbornika(fresh copy, repair).
Mislim da je do hardwarea nesto. Možda RAM??? :wall:
Can anybody help me?

Imao sam identican problem na desktop racunaru i bilo je do same ploce tacnije biosa nesto se zaglupio i nije vise mogao ni da se fleshuje .

lako je za desktop, za laptop bi to znacilo bacit ga :(
na njemu je bio prije sustav, te je izbacivao greske. pa sam ga iz 50-og pokusaja formatiro jer je bio isti problem da zastaje na tom dijelu. nakon formatiranja pri install drivera za zvuk je stao, pa sam mu opalio restart i od tada nemogu ni u safe mod, ni u win uci.

Moja pretpostavka je HDD.
Slican savet, hirens 13.1, idi na hard disk tools, ja licno volim sentinela, po mojoj pretpostavci ce ti ocitati brdo bad sectora.
Ako ti Sentinel kaze da je hard 100% u redu,ili da ima premalo bad sectora,odradi test ram memorije.

Moja pretpostavka je HDD.
Slican savet, hirens 13.1, idi na hard disk tools, ja licno volim sentinela, po mojoj pretpostavci ce ti ocitati brdo bad sectora.
Ako ti Sentinel kaze da je hard 100% u redu,ili da ima premalo bad sectora,odradi test ram memorije.

A i HDD Regenerator vrhunski obavlja posao...

Samo je malo veca razlika u svrhama programa :)
Sentinel sluzi za iscitavanje SMART-a iz HDD-a, tacnije za dijagnostiku harda (vreme koje je provedeno dok je ukljuceno,bad sectory,komunikacija sa racunarom. . . ) i to radi bukvalno cim se pokrene ili instalira na windows, dok HDD regenerator,ako se ne varam, skenira i prelocira bad sectore.

Izvinjavam se ako sam pogresio za Regenerator. . .

Uvek mozes da ubacis hdd u neku drugu masinu i odradis instalaciju XP-a pa onda kad XP treba da se ucita po prvi put vratis hdd u stari laptop. :d

Mem test odradio 4 passa, nije nasao greske. a Sentiel takodjer kaze da nema losih sektora, mada mi je prebrzo izbacio rezultat. jel uvijek tako ili?
@demonserbia
problem je sto nisam kuci, pa nemam pri ruci desktop pc.

Probaj da instaliras neki drugi operativni sistem (pre nego sto pocnes u biosu stavi podesavanja na default)

Poslednja izmena:
ILi napravi Image svezeg XP-a na nekom racunaru pa ga prebaci na laptop, tako sam bar ja radio dok sam imao problem sa svojom plocom

Mem test odradio 4 passa, nije nasao greske. a Sentiel takodjer kaze da nema losih sektora, mada mi je prebrzo izbacio rezultat. jel uvijek tako ili?
@demonserbia
problem je sto nisam kuci, pa nemam pri ruci desktop pc.

Da,uvek je tako.
Kao sto rekoh,Sentinel izvlaci podatke iz SMART-a, sto ne traje vise od par sekundi.

Nazad
Vrh Dno