Šta je novo?

Nemam Workstation i Server servise

indy

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
609
Kao što kaže naslov.
Ni Automatic Updates mi ne rade, a skinuo sam HFNetCHK da bih onda preuzeo ponešto, i on se požalio da nema Workstation servis. Imam Outpost sa prilično rigoroznim podešavanjima, malo sam preudešavao instalaciju, ali mislim da autoupd nisam dirao. Kako da pokrenem ponovo ova dva servisa (ili barem jedan), kad ih nema u services.msc?
Sistem sam instalirao pre dva dana, sa sve SP2 slipstrimovanim.

Workstation - zadnji na listi.
Creates and maintains client network connections to remote servers. If this service is stopped, these connections will be unavailable.

Server - odmah iznad Smart Card servcea
Supports file, print, and named-pipe sharing over the network for this computer.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Workstation - zadnji na listi.
Creates and maintains client network connections to remote servers. If this service is stopped, these connections will be unavailable.

Server - odmah iznad Smart Card servcea
Supports file, print, and named-pipe sharing over the network for this computer.

Znam ja gde se nalaze, ali _NEMA_ ih na listi. Ne postoje. Čak ni
Kod:
net start Workstation
Javlja service name is invalid blah, blah...

Pa onda, ili imas virus, ili je doslo vreme za novu instalaciju sistema. Samo ne znam koji to virus pogadja Workstation i Server servise...

Bad luck. Virus posle dva dana. Toliko o upotrebljivosti M$-ovog integrisanog firewall-a.

Jedino je moguće da SP2 nije lepo slipstream-ovan, tj. da je time (nekako, ne znam kako) sistem oštećen... Ali mala mogućnost.

a ko je integrisao sp u xp?
i koji virus si popio?
ja koristim samo wf od kako sam instalirao sp2 i virusi mi uglavnom ne prilaze

Filo je napisao(la):
a ko je integrisao sp u xp?
i koji virus si popio?
ja koristim samo wf od kako sam instalirao sp2 i virusi mi uglavnom ne prilaze

Ja sam uradio integraciju. I nisam popio nikakav virus jer je racuran cist. Na net nisam isao bez Outposta sa najrigoroznijim setovanjima. KAV ne nalazi nista. AdAware ne nalazi nista.

Takodje, ovo mi je bilo i ranije (pre godinu dve), pa su se ova dva servisa volsebno pojavila. No, nemam pojma sta sam tad radio.

U registry bazi ne postoje Server i Workstation u sekciji HKLM/System/CurentControlSet/Services.
Imam LanmanWorkstation, ali ni on nece da se upali.

Bedak... Ponovo da instaliram swinjdojs necu. Probacu preko XPLitea da ubacim ponesto, pa da zveknem sfc.

Pa čekaj... Jel to tebi lično "smeta" što tih servisa nema, ili su ti potrebni za nešto konkretno? Tj. da li si ti to primetio da ti računar ne radi kako treba, ili si samo zagledao u servise i primetio da ih nema? Hoću da kažem ovo-ako računar radi kako treba i bez tih servisa-onda OK, ne diraj ništa. Ja lično, ne gledam skoro nikad koji su mi servisi startovani (sem u slučaju kada mi se "vuče" kompjuter pa da proverim da li je neki virusčić prodro do kompa).

violinista je napisao(la):
Pa čekaj... Jel to tebi lično "smeta" što tih servisa nema, ili su ti potrebni za nešto konkretno?

Kao sto rekoh u prvom postu. HFNetCHK nece da radi bez Workstation servisa, a nece ni AutomaticUpdates da rade. To je verovatno zato sto sam nesto duboko u registriju iskljucio, pa zaboravio sta, ili firewall sprecava mnogo toga (probacu cim stignem kuci).
Znaci, potrebni su mi. Naci cu nacina da ih pokrenem, samo se treba setiti...

Sad imam Workstation

indy je napisao(la):
Kao sto rekoh u prvom postu. HFNetCHK nece da radi bez Workstation servisa, a nece ni AutomaticUpdates da rade. To je verovatno zato sto sam nesto duboko u registriju iskljucio, pa zaboravio sta, ili firewall sprecava mnogo toga (probacu cim stignem kuci).
Znaci, potrebni su mi. Naci cu nacina da ih pokrenem, samo se treba setiti...

E pa našao sam rešenje, na jednom našem sajtu.
http://infinite.on.neobee.net/

Samo je trebalo instalirati M$ Client i Workstation se vraća:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno