Eagle eye je napisao(la):
Pa ovako: ploča je Matsonic MS 7127 c a Celeron onaj 633(2).
Kazem vam nisam to nikad radio pa me strah mislim da cu sve za***at.Ubadam ovog novog Celya ,ne Tualatina znam da mi neće radit nego onog prije 1.1
ma samo ti ubodi taj cpu i uzivaj.
pazi ovako:
1. sve je to veoma jednostavno

2. prvo uzmi knjizicu koju si dobio uz plocu i pogledaj koje sve procesore podrzava i do koje frekvencije. Ako podrzava samo npr.intel celeron od 533 - 900

ti lepo skoknes do site-a uzmes novi update za bios, flesujes bios i gotova stvar [naravno pogledaj readme file za novi update da vidis da li je ubacena podrsa za nove procesore, ako nije,nista nisi uradio sto se tvog problema tice] e sad npr. tvoja ploca podrzava i taj celeron koji ti stoji u fioci
3.da bi skinuo bilo koji cooler ispod njega imas kao neku snalicu, kukicu koja je zakacena za jedinicu napajanja procesora [to ti je ona bela plocica na maticnoj ploci koja u sebi ima mlogo rupica]
samo je .... ma skapiraces vec kako se skida cooler, lako je videces.
3. kad postavljas procesor, videces da na jednom cosku plocice imas ili tackicu ili skracena ivica, obelezena ivica...e to ti oznacava mesto prvog pina na cpu-u. na napajanju procesora [to ti je ona bela plocica na maticnoj ploci koja u sebi ima mlogo rupica] imas tako zvani "lever" njega moras da podignes da bi izvadio stari i ubacio novi cpu, ali pazi kad ubacujes cpu poroveri da ti onaj obelezeni deo na cpu-u [cose] dodje tacno na kraj "lever"-a, u stavri ako si to dobro uradio cpu ce sam upasti unutra, znaci nemoj da silujes cpu

to je to. skuzices vec sam kao to ide , najbolje je bilo za vreme socket 1 cpu-a samo ga ubodes ko karticu i uzivas.
ne zaboravi pastu !
ajd javi kako si prosao