Šta je novo?

Nemam pojma sta da radim???

• Začetnik teme Začetnik teme ubica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U

ubica

Guest
Moze li mi neko reci zbog cega ne mogu da athlona 64 na 3000 koj po default-u radi na 2.0 dignem preko 2.2? Ploca koju imam je k8v-x i nacuo sam da ona ne bi trebala da bude toliko losa za clock. Imam i jednu sumnju zbog cega ne mogu da ga dignem na preko 2.2. Napajnje koje imam je neko od 300w i nikad je gori Kinez 🙂 Zanima me da li je i moguce da je i zbog toga jel kad udjem u bios gde pise napon koji bi trebao da bude preko 12v on meni radi na 11450 pa zbog toga i mnogo sumnjam u napajanje. Zanima me i to da li je neko vlasnik New Castle-a na 3000 i kako se njemu on ponasa pri radu i kakav je za clock? Unapred hvala

Jebote izvini sto psujem ali svaka cast kako ti uopste radi kompjuter sa takvom 12V granom.

Kinez napajanje i overkloking... nemoj da se zezash sa time [barem nemoj sa tim napajanjem], spalicesh dobru plochu i proc. [ako ne i vishe]

Vec sam rekao nema i jare i pare.Cupi Chifa i clockuj do mile volje.

Pokusaj sa chiftec-om od 360w. Ja imam p4 koji fabricki radi na 2.8 i terao sam ga 'ladno na 3.5 bez ikakvih padova. Sad coolira na 3.0 zbog vrucincine, ali sa ovim napajanjem mozez d radis sta god hoces!

Chiftec 360w dual fun i ne beri brigu.Kao što kaže
Marconie možeš s njim da radiš šta hoćeš a i nije previše skupo.

Moze li mi neko reci koliko kosta taj Chiftec dual fun?

Nije dual fun, nego dual fan = dva ventilatora.
Kosta oko 40€, mozda koji € manje.

Ta dva napajanje su slicna neki hvale DTK neki Chieftec-a,mada ja sam imao Chieftec-a od 360w i lagano mi je tjerao komp AMD64 3000+ socket 754 i 6600 GT to je od znacajnih potrosaca ...da sam ne nabrajam...dakle preporuka za to napajanje 😉
Poz...

e ovako
malopre mi ortak doneo chieftec 360w mislim da nije dual fan al nema veze...
sandra mi je ocitala +12 11.00v a zna da padne i na 10.94 v ,znaci isto kao i sa kinezom
procesor pokazuje znake bolje stabilnosti ali je to i dalje pod znakom pitanja ..
uglavnom opet nece preko 2.2 ghz da se klokuje
probao sam i kod ortaka na bartonu koji isto ima neko kinesko napajanje i kod njega se desava isto ....sa kinezom +12 11.98v a sa chiftekom isto 11.98v

da nije mozda problem u ploci...k8v-x neki via chipset ili je procesor los primerak
i na kraju primetio sam da kad uperim kucni ventilator u kuciste uspe da prodje 3d markove na 2.2 ghz ...kolko sam uspeo da primetim kad predje 50-51 stepen pocinje da radi nestabilno (radjeno na vcore 1.600v)
da naglasim da na procesoru nema paste
do koliko stepeni bi stabilno trebao da radi newcastle

kad stavim 2.3ghz vcore 1.600v nece da se upali uopste da li da dizem jos napon

hvala!

kako bre nema paste na procesoru? da li ima "zvake" na dnu kulera pa te to mozda zbunilo? je li box kuler? oni dolaze sa zvakom stavljenom na dno kulera. Ako je stvarno istina to shto kazesh, onda se nemoj zezati sa overklokom dok ne nadjesh neku pastu da stavish. Ustvari, ja ne bih ni palio rachunar ako nemam paste...

Pa verovatno ti ploca ne ocitava vrednosti kako treba
Resenje > Flash bios-a

Mozda je do memorije?

Cuo sam da kod novih procesora nije ni potrebno stavljati pastu a ni zvaku. Nemam ama bas nista izmedju procesora i hladjenja. Sto se tice bios-a, flash-ovao sam ga. Sa neta sam skinuo najnoviji bios za plocu. Sto se tice memorije stavio sam na limit 400 tako da i kad dignem procesor ona radi na 400. Cisto sumnjam da je memorija u pitanju.

Odlichno, zvacemo te ubica procesora... Sreca pa novije ploche imaju termalne zashtite...

Aj bas da stavim i pastu kad si se bas za to zalepio🙂 ali ja ipak mislim da to nije uzrok zbog kog ne mogu da clockujem cpu

ma bre ne morash... u redu je to je tvoj procesor... 😀

Nazad
Vrh Dno