Šta je novo?

Nemam pojma o rezacima - potreban savet:)

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Intersuje me da mi neko od vas ko se razume vise od mene(sto i nije neki problem:)) da savet sta da pazarim:
1. aopen
2. teac
3. plextor
4. kakav je Cyberdrive??

bice recimo neki 32x12(10)x40(48)...

hvala svima...:wave;

Dejane molim te za ozbiljnost:) stvarno mi treba svate jer pojma nemam o tome, mislim citao sam testove ali dzaba kad ne razumem o cemu onaj baja price ali razumem kad napise konacnu ocenu 9/10:D

:wave;

Bio sam ozbiljan!!! To je najgore od svega...

U svetskim razmerama Plextor je oko No1.
Teac je bar kod nas skup...
Philips ima neke prednosti...

NEC-ovi i LG imaju po neku zamerku...

Aopen, Asus, MSI i slicni ih ni ne prave vec prodaju svoje ime steceno na nekom drugom polju... (isto vazi i za graficke).

Jedino za Cyber-a ne znam.

Mitsumi ima reputaciju da se ne kvari, i ima 8 ili 16Mb RAM bufer na sebi.

One cifre za citanje CD-a zaboravi. Nicemu ne sluze. Nemoj ga koristiti kao CD-reader!

dejandj je napisao(la):
NEC-ovi i LG imaju po neku zamerku...

Za svaki rezac postoji neka zamerka, pa i za TEAC i AOpen.

Broz, razmisli o TEACu 40x, cena mu je pala, a ti uz to verovatno mozes da ga nabavis po veleprodajnoj, doduse tesko da ces naci diskove za snimanje 40x kod nas, ali kad je bal...:)
Ako neces 40x, razmisli o Ricohu i Mitsumiju...

ovaj novi teac je po onome sto sam procitao zaista dobar (za razliku od prethodnih) a i nije toliko skuplji 140-150 evra
sto se tice spomenutih pisaca - verovatno je plekstor najbolji...

Valjda jos uvek vazi i sledece: Ako ne znas sta je dobro, uzmi ono sto je skupo...

Ni Plextor nije sto je nekad bio, pogledajte malo testove i forume... Npr jedan lik iz USA je kupio Plextor 40x za neke basnoslovne pare (cim se pojavio), i /po sopstvenom priznanju/ tako 'zadovoljio potrebu da ima Plextor:D', a onda je kada mu je trebao jos jedan rezac kupio LiteOn 40x za koji kaze da realno bolje radi i da je manje izbirljiv sto se tice medija, a cena je naravno daleko niza... :p :)

Auuuuu sad sam video jos neke cene i plextor je van mog domasaja definitivno! Kosta 30$ vise od teac-a a skoro duplo od 32x aopen-a i nec-a!! Mnogo mi je to.
Mislim ko sam ja da furam plextor-a kad nisam u zivotu narezao disk:) Pocecu od neceg za smrtnike. Recimo ovaj cyberdrive ima nevidjene cene a pominje se i neki optorite, ne znam....
Dejane nasao sam brdo mitsumi-a ali svi imaju 2mb....
Evo nekih linkova....

http://208.158.105.20/c_134.htm

http://www.pcbuyerclub.com/shop/index.asp

ma uzecu neki liteon ili aopen ili lg pa kud puklo da puklo (ne mislim prilikom snimanja:))

pozdrav i hvala jos jednom svima na pomoci:)

PS evo sad nadjoh ovaj cyberdrive i dobio je 9/10

http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=104&page=Conclusion

Ricoh je zakon.

Dobar je AOpen 24x jer je u stvari Ricoh unutra.

Za 24X ne znam ali sa 16X Aopen-om (u firmi) sam imao uzasne probleme, pa bio on Ricoh ili ne...

Mislim da je za nekoga ko kupuje nov rezac a hoce da se hvali :)Teac 40X prava stvar, bio sam vrlo rezervisan prema tom modelu, ali svi testovi (kod nas) zvanicni i nezvanicni su bili vrlo pohvalni, a cena pada non-stop.
Naravno za umerenijeg korisnika mogao bi da bude dobar NEC 7900 bolje se snalazi i sa diskovima i sa softverom nego njegov prethodnik (7700) a sa cenom od 110+porez (ili manje :)) je odlicna kupovina...

Pozdrav...

I ja bih ti preporucio pre LG, LiteOn ili Teac nego taj cyberdrive koji je totalno neproverena firma. Takodje ti nikako ne bih preporucio Nec rezac osim ako neces da se oprostis od 90-99min cd-ova i bilo kakvog overburna. Sto se Aopena tice, meni 24x radi idealno, a zaista ne znam kavi su im noviji modeli. Ako su isto tako dobri kao i ovaj onda su za svaku preporuku.

Koristim Teac 24x/10x/40x, sve preporuke i pohvale.

JA bi takodje uzeo rezac al za kucnu upotrebu, znaci ne neka zver nego...

dejandj je napisao(la):
One cifre za citanje CD-a zaboravi. Nicemu ne sluze. Nemoj ga koristiti kao CD-reader!

Ovo ne kapiram? Pisac (NEC) recimo meni mnogo bolje grebuje i cita RW diskove nego citac (ASUS)... Takodje, ako ce imati samo jedan uredjaj, naravno da ce pisac koristiti za citanje media i da mu je veoma bitna deklarisana brzina!

JA vec imam dva cd citaa jedan za muiku drugi za softver, a pisa bi bio treci :D

Taj potencijalni rezac ce da sluzi samo za to-rezanje:) E sad sam nasao jedan NEC 24x za 95eura i mislim da je to OK cena ali me plasite sa tim stvarima koje nerazumem:) Mislim sta znaci to 99minutni cd-ovi?
Gedzo pogledao sam ricoh-e i ne da su skupi nego nije normalno(mislim u poredjenju sa ostalim non-plextor rezacima)...

Izgleda da ce ovaj nec da legne:)

Broz je napisao(la):
Taj potencijalni rezac ce da sluzi samo za to-rezanje:) E sad sam nasao jedan NEC 24x za 95eura i mislim da je to OK cena ali me plasite sa tim stvarima koje nerazumem:) Mislim sta znaci to 99minutni cd-ovi?

NEC (prakticno) ne podrzava overburn /rezanje malo vece kolicine podataka nego sto disk nominalno moze da primi, npr. na disk od 700 MB (na koji realno staje 703 MB) mozes da snimis oko 715 MB, a snimanje diskova od 90 ili 99 min (nonameovi na koje zaista staje toliko) se vrsi iskljucivo overburnom, posto se 'prijavljuju' kao da su obicnog kapaciteta/, veoma je osetljiv na kvalitet diskova, sto znaci da veliki broj nonameova i neke manje poznate 'nameove':D snima 8x max, pored toga ima bitno manju brzinu audio grebovanja od konkurencije (LG i TEAC imaju max DAE brzinu >40x).
Licno ga ne bih kupio, ali to je samo moje misljenje. Ako te nista od navedenog ne pogadja, ipak je to kvalitetan uredjaj.

nesharm je napisao(la):
Dobar je AOpen 24x jer je u stvari Ricoh unutra.
Samo je tehnologija kupljena od Ricoha. Drasticna razlika je u pitanju izmedju ova dva rezaca.

Broz je napisao(la):
Gedzo pogledao sam ricoh-e i ne da su skupi nego nije normalno(mislim u poredjenju sa ostalim non-plextor rezacima)...

Ja bih radije za sebe uzeo LiteOn, kada je vac takva situacija. Pogledaj testove na www.cdrlabs.com , momci su dosta realni,a imas i njihov forum da pokupis utiske korisnika.

Broz je napisao(la):

Preporucio bih ti da kupis LiteON 40x/12x/48x. Dobar rezac u cenovnoj klasi koju trazis.

Ljudi, svojevremeno je na forumu, kao najbolja kupovina, hvaljen LG 16x. Zbog tog saveta a i povoljne cene ja sam pazario LG 24x i zadovoljan sam izborom. Zasto ga sad vise niko ne pominje, cak ni kao alternativu?

Laza je napisao(la):
Ljudi, svojevremeno je na forumu, kao najbolja kupovina, hvaljen LG 16x. Zbog tog saveta a i povoljne cene ja sam pazario LG 24x i zadovoljan sam izborom. Zasto ga sad vise niko ne pominje, cak ni kao alternativu?

Ja ga takodje imam, i veoma sam zadovoljan, nemam nikakvih zamerki (osim sto nije 40x:D:D:D). Izgleda da ga malo ljudi ovde ima (moguce da ih je malo i uvezeno), pa se verovatno zato ne pominje cesto.

Covek je pitao za rezac koji treba da poruci iz USA.

Idemo redom:
Od navedenih Cyberrive ne treba ni razmatrati. A što se redosleda tiče on je sledeći:
Ricoh
NEC
Teac
AOpen
LG
Sve ostalo se može slobodno zanemariti. Za slučaj da sam preskočio neki, podsetite me.

Rezac...

Pazari Ovog MSI-ja sto su testirali, izgleda da nije los...
Ako ne to onda ti je moja preporuka ili Teac Ili Plextor:D :D

Ja imam LG 16X , odlican je...
Mozes i nekog LG-a da uzmes slobodno:cool:

Ja bih prednost dao Ricohu, po meni jedan od najboljih rezaca.

Nazad
Vrh Dno