Šta je novo?

Nema mi recycle bin-a

• Začetnik teme Začetnik teme duigor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

duigor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2004
Poena
630
na staroj konfiguraciji koju imam vec 7 godina, je do pre nekoliko dana bio instaliran win98. a onda mi je ortak koji je inace clan foruma instalirao Xp koji je "sredjivao" JIBREIL hacker i koji bi kao tebao da bude optimizovaniji.

U principu sve sljaka ok i moze se reci da sam zadovoljan ali na desktopu mi nema ikonice recycle bin-a. prekopao sam sve moguce opcije, mislim nisam neki bas pocetnik pa da neznam da se snadjem, ali nema ga nigde. Ista ta verzija xp-a koja je instalirana kod ortaka ima recycle bin.

Stvarno mi nije jasno u cemu je problem. Ima li neko ideju...

Mislio sam da to moze da se podesi u:
Display Properties -> Desktop -> Customize Desktop...
al' ne moze. 🙂

Tako da, skini i instaliraj TweakNow PowerPack 2005 i mocices da sredis i to i gomilu drugih stvari... 😉

Start>Run>gpedit.msc

Proveri dali je sve podešeno kao na slici:

ZoNi je napisao(la):
Mislim, *zasto* bi neko drzao tu ikonicu na desktopu???
Zavisi od stila rada... Ljudima koji stalno nešto trpaju na desktop je zgodno da prevlačenjem na RecByn brišu, kao što im je zgodno da premeštaju u MyDocuments ako imaju tu ikonicu. Meni desktop služi jedino za wallpapere.

Nemos' me ubediti da je lakse nesto prevuci u glupu kantu, nego stisnuti Del na tastaturi... :d

p.s. A i za My Documents - Send To ... 😉

Probao sam sve varijante i sto je "body bilder" rekao i tweak 2005. Mislim nije izgleda problem u ikonici na desktopu, daleko od toga da mi je ona sluzila za prevlacenje i brisanje, ali desi se ponekad da nesto greskom obrisem i da treba da stavim restore. u 98ici je bio folder recycled ako se ne varam i tu su privremeno bili smestenu podatci koji su bili obrisani do velicini koju sami zadate. ali ovde nema nikakvog foldera vezanog za recycle bin, sobzirom da nisam bas najiskusniji sa xp-om probao sam i search ali nema nista.

Instalirao si Tweak 2005 i iz njega ne mozes da resis problem? :?

Ides na:
Customize and Optimize -> Windows Enhancement -> Desktop -> Desktop Icon

i cekiras Recycle Bin

Ovaj tread me je naveo na razmisljanje zasto ja uopste drzim recycle bin na desktop-u kad je nikad u zivotu ne koristim.Kad se rasim da nesto obrisem ja uvek ali uvek (vec mahinalno ) brisem sa shift+delete 😉 tako da nista tamo nikad i nema.Krajnje je vreme da je smaknem sa desktop-a. :crash: Mozda ce na to mesto doci neka korisnija ikona ,)

Meni sluzi na desktopu da se setim da je ispraznim... 😀

p.s. Nedavno cimer zalepio na vrata stana fotografiju nase prepune kante sa porukom: "Izbaci me slepche!", da nas podseti... :d 😛

Nazad
Vrh Dno