Šta je novo?

Nema Crysis-a za konzole!

• Začetnik teme Začetnik teme DAS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DAS

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-13700F / Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
ASRock Z790 PG Riptide
RAM
Kingston Fury Renegade RGB DDR5 32GB 6400MHz CL32
GPU
Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC
Storage
Lexar NM790 2TB
PSU
Seasonic Prime Snowsilent 750W Titanium
Kućište
Thermaltake Level 20 GT
Monitor
Dell Alienware AW3423DW
Miš & tastatura
Corsair K63 Wireless / Dark Core RGB Pro SE
Au, i PS3 i X360 ce sada sigurno da propadnu.

Ma ko da je neka igra pa da se ludi toliko za njom.Dobra je ali nije nesto seto se ne sme propustiti.Imaju konzolasi sta da igraju nista se vi ne brinite.

Pa ozbiljno, nigde nije ni bilo najavljivano kao mogucnost, e sad sto su neki sajtovi podgrevali ljude bez osnova...
S druge strane, multiplatform igre na tom endzinu ce se pojaviti u skorije vreme.

Poslednja izmena od urednika:
Crytek “Suffering” From Piracy, No More PC Exclusives

Speaking in a recent interview with PC Play magazine, Cryek CEO Cevat Yerli stated his belief that piracy is a core problem surrounding the current generation of PC gaming.

Yerli noted that Crytek is suffering huge losses as a result of piracy and as such, the company does not plan on releasing PC exclusives like Crysis in the future. Future titles will be multi-platform, which isn’t all that surprising given that Crytek demonstrated its CryENGINE 2 running on PS3 and Xbox 360 during this year’s GDC.

We are suffering currently from the huge piracy that is encompassing Crysis. We seem to lead the charts in piracy by a large margin, a chart leading that is not desirable. I believe that’s the core problem of PC Gaming, piracy. To the degree PC Gamers that pirate games inherently destroy the platform. Similar games on consoles sell factors of 4-5 more. It was a big lesson for us and I believe we wont have PC exclusives as we did with Crysis in future. We are going to support PC, but not exclusive anymore.

Good to hear that they will still support the PC platform. Multi-platform game releases are a win-win for consumers, really.
Kupicete vi joypad za Crysis 2 😀

"nove tehnologije" i "Crysis je PC ekskluziva"?

jel samo ja ne vidim znak jednakkosti? 😀

da se igre prodaju po 15e ne bi imali problem sa piraterijom. 50e im ne dam ako nema ODLICAN MP. Ocigledno nisam jedini koji ako razmislja. Sutra moze i EPS da propadne ako pocne da naplacuje 50e za KW...Svi bi krali struju...

Ha ha, žale se na pirateriju. Za igru koji može da igra 0.001% ljudi a da to ne izgleda samo kao blago fejsliftovani FarCry. 95% tih koji skinu pirata će Krizu samo probati i dići ruke od svih pokušaja. Oni treba da igraju od sreće što su prodali preko milion worldwide, a ne da kukaju na zle gusare.

Uglavnom se na puno sajtova kritikuje to Cevatovo kukanje na pirateriju.Crysis se prodao u vise kopija od FC, a pre neki mesec je presao milion prodatih (EA je to objavio).
Evo sta kazu ljudi iz jednog manjeg tima, koji je nedavno izbacio odlican naslov za PC:

Tom Ohle: Everything gets pirated, so it's not limited to PC gaming. But really, you just want to put out a game that's solid for your platform. If you're making a PC game, make a great PC game and people will buy it. I don't know of any pirates that buy games. They all seem to be pirates for life, you know? So why fight it? Just make a good game that people want to pay for.

http://www.tomsgames.com/us/2008/04/16/cd_projekt_interview/

da se igre prodaju po 15e ne bi imali problem sa piraterijom. 50e im ne dam ako nema ODLICAN MP. Ocigledno nisam jedini koji ako razmislja. Sutra moze i EPS da propadne ako pocne da naplacuje 50e za KW...Svi bi krali struju...
Word. Ja im ne dam svakako, posto me MP ne interesuje. Mada, ja zbog posla cesto nemam vremena za igranje, tako da kada i nadjem vremena, igrama koje me zanimaju je cesto vec pala cena na prihvatljiv nivo pa mogu (citaj: hocu 😀) i da ih kupim...

I believe that’s the core problem of PC Gaming, piracy. To the degree PC Gamers that pirate games inherently destroy the platform. Similar games on consoles sell factors of 4-5 more. It was a big lesson for us and I believe we wont have PC exclusives.

Dal` ovaj covek zna sta prica nista nije shvatio,pa upravo piraterija odrzava PC game platformu (pored intela,nvidie i da ne nabrajam dalje) naravno i nas pravih gamera.On bi da skida kajmak i od nvidie,intela,microsofta itd. ,ako hoce i od nas nesto da uzme neka skinu lepo cenu na 15e sto kaze gx-x to realno i ne vredi vise. Konzola malo kosta 50e po igri OK, PC kosta podosta srazmerno tome treba i da bude drasticno manja cena po igri. Sto se mene tice meni odgovara i ovako pravice oni igre za PC sve dok budu postojale i za bilo koju drugu platformu.

P.S. Nevezano za ovo mali off najvise mi je smesno kad procitam post od nekog konzolasa,nama je super mi se zavalimo u fotelje pa igramo na velikom TV-u,pa ko da mi nemamo fotelje i velike monitore mislim stvarno su smesni sa tim njihovim kvazi prednostima.

Poslednja izmena:
Sad citam sta je reko jedan od tvoraca "The Witcher-a". On kaze da visoko budzetne igre kostaju ~10mil. Znaci, 10mil $ ide u plate, znaci u tih 10mil vec neko ima leb na stolu, kucu i kola aka zaposlen je i ima lepu platu. ako prodaju 1 milion igara po 10$ po kopiji isplatili su sebi plate. Ako prodaju 1 mil kopija po 50$ ispaltili su 5 narednih video igara tj. plate unapred ILI se nekoliko njih JAKO obogati od toga. Njima je TO MALO kad prodaju posto na konzole ode 2 miliona (i 700.000 na PC, znaci oko 2.700.000 kopija, za konzole su 60$, za PC 50$), pa vi racunajte kolko je to para. I naravno zale se da ih piraterija kolje. Pa kolje ih, nece svako imati za Enzo Ferrari, kontam da ih tesi to sto se na Enzo mora cekati neko vreme kad ga porucis... :wall:

Moja poenta je upravo ta, da prodaju igre po 15$ umesto po 50$, prodali bi 3x vishe, smanjili pirateriju za 3x i resen problem, ostali ce ih pratiti i svima ce biti bolje, jedino ce njima zarada ostati ista kao da su prodavali onih 700k po 50$.
ALi ne, pre ce kukati kako ih piraterija razbija, jer Boze moj, na konzolama zarade GRDNE pare, a na PC-u samo za plate i par automobila tj, na konzolama zarade torte preko pogace, a na PC-u samo leba preko pogace.

Nka je Crysis kostao i 50 miliona $, ok, to samo znaci da imaju prevelike plate. Sobzirom da su mogli PUNO bolje, mozda bi trebalo i da malo smanje te plate i skrate troskove na 20-30 mil za igre tog kalibra.

Kupicete vi joypad za Crysis 2 😀

Ni ti nisi ukacio necemo mi da kupujemo joypad za Crysis 2,to sto se drugi deo pravi i za konzole implicira samo da necemo morati nista da kupujemo😀, vec cemo moci i da ga teramo na ovim sadasnjm masinam (sve na very high) bez da ista ulazemo i naravno po vrlo skromnoj ceni.😉(a on ce izaci za jedno 2 godine) .Naravno mocice da igraju i ovi sa tanjim masinama 2600xt itd.

Poslednja izmena:
A ko je rekao da ce nastavak Crysis-a izaci za konzole?

Ni ti nisi ukacio necemo mi da kupujemo joypad za Crysis 2,to sto se drugi deo pravi i za konzole implicira samo da necemo morati nista da kupujemo, vec cemo moci i da ga teramo na ovim sadasnjm masinam (sve na very high) bez da ista ulazemo i naravno po vrlo skromnoj ceni.(a on ce izaci za jedno 2 godine) .
Da li si mozda uporedjivao jacinu hardvera konzole sa koje se portuje igra i hardvera PC-a koji je potreban za pokretanje porta? Nesto se bas ne bih slozio sa tobom 🙂
A ko je rekao da ce nastavak Crysis-a izaci za konzole?
Pa ako je najavljen, a nece izaci ekskluzivno za PC, za sta ce jos izaci ako ne za konzole? Za digitrone? 🙂

Poslednja izmena:
Da li si mozda uporedjivao jacinu hardvera konzole sa koje se portuje igra i hardvera PC-a koji je potreban za pokretanje porta? Nesto se bas ne bih slozio sa tobom 🙂

Kakve to ima veze sa bilo cime ? Na podesavanjima, framerate-u ( 30 ) i u rezoluciji kojoj xbox tera igre, mozes da teras port na PC-u maltene sa konfom od 500e, a priznaces da PC moze mnogo vise od konzole, u smislu mozes za svasta da ga koristis.

Da li si ti poredio framerate i rezoluciju porta na PC-u naspram one na konzoli ? Meni je 30fps "secka" :smash:... razmazen sam, sta ces. 😉

Ništa čudno. Kriza je prevelik zalogaj za aktuelne konzole.

Pa ako je najavljen, a nece izaci ekskluzivno za PC, za sta ce jos izaci ako ne za konzole? Za digitrone? 🙂

A gde pise da Crysis nastavak nece biti PC ekskluziva? Receno je da novi naslovi od Crytech-a nece biti PC ekskluzive,ali koliko sam razumeo Crysis trilogija ostaje na PC-u.

Kakve to ima veze sa bilo cime ?
Pa nema sa bilo cime, vec sa onim sto je on rekao. Ako uzmes, recimo, DMC3 ili Dinasty Warriors koji radi na PS2 sa 300Mhz CPU-om i VGA u rangu sa GF2, a na PC-u trazu mnogo jacu konfiguraciju (ili u slucaju XBOX-a - HALO 2, Advent Rising), pretpostavka da ce 2600XT biti dovoljan da tera port Crysisa 2 je preterana. Ne bih ulazio u dalju raspravu, kad Crysis 2 izadje i kad ga budete normalno obrnuli na 2600, bicu srecan zbog vas.

A gde pise da Crysis nastavak nece biti PC ekskluziva? Receno je da novi naslovi od Crytech-a nece biti PC ekskluzive,ali koliko sam razumeo Crysis trilogija ostaje na PC-u.
Uffffhellf, potpuno sam pogresno razumeo sta covek prica. Sve vreme drzim da kad kaze Crysis misli konkretno na prvu igru iz triologije, a ne na celu triologiju. :lupko:

Eto nama jos jednog threada pc vs konzole pa da i ja kazem neku.

Sve igre za konzole se razvijaju na PC-ju. Da nema jakog PC-ja ne bi se igre za konzole mogle ni napraviti. Pogledajte trailere za Star Wars The Force Unleashed i likove koji sede za kompovima sa po 3 monitora -- na jednom kod, na drugom Maya ili 3DSMax, a na trecem real-time preview modela/igre. Nazalost nekima to ne dopire do mozga ili onoga sto im je od njega ostalo posle predugog druzenja sa dzojpedom.

Da se razumemo vase konzole ne mogu ni da pokranu krizu (mislim na prvi deo),e sad ako port bude radio na vasim konzolama(mislim na dugi deo) to znaci da ce PC da ga melje sekuticima.:smoke:.

Poslednja izmena:
Pa nema sa bilo cime, vec sa onim sto je on rekao. Ako uzmes, recimo, DMC3 ili Dinasty Warriors koji radi na PS2 sa 300Mhz CPU-om i VGA u rangu sa GF2, a na PC-u trazu mnogo jacu konfiguraciju (ili u slucaju XBOX-a - HALO 2, Advent Rising), pretpostavka da ce 2600XT biti dovoljan da tera port Crysisa 2 je preterana. Ne bih ulazio u dalju raspravu, kad Crysis 2 izadje i kad ga budete normalno obrnuli na 2600, bicu srecan zbog vas.

Morash razumeti da "port" igre na PC ne podrazumeva da su programeri odradili sjajan posao praveci ga.
Moze sad, lupam, neko da napise 2D frogger za PS2 koji ce seckati, ali to ne znaci da PS2 ne moze da tera ni frogger vec da je neko napisao losh kod.
DMC je ocajno portovan. Sa druge strane imas Cold Fear, Gears of War, Lost Planet, REsident Evil i dosta drugih koji su dobro uradjeni i koje ti mozes bez problema na tvojoj masini da igras u 30fps u 1344x720 na nekim medium detaljima.

Eto nama jos jednog threada pc vs konzole pa da i ja kazem neku.

Sve igre za konzole se razvijaju na PC-ju. Da nema jakog PC-ja ne bi se igre za konzole mogle ni napraviti. Pogledajte trailere za Star Wars The Force Unleashed i likove koji sede za kompovima sa po 3 monitora -- na jednom kod, na drugom Maya ili 3DSMax, a na trecem real-time preview modela/igre. Nazalost nekima to ne dopire do mozga ili onoga sto im je od njega ostalo posle predugog druzenja sa dzojpedom.

na kraju ce PC prestati da bude to i postace workstation - tj. imace ga samo developeri i ostali koji stvaraju novi sadrzaj 😉 cenim za 5 godina - svako kome ne treba PhotoShop, Maya, VisualStudio bice mu dovoljna konzola ili neki handle racunar koji nece mocu da potera ove programe koje sam nabrojao ali ce moci da pristupi internetu, pusti film, pokrene igru. Vec neko vreme se ide u ovom pravcu i iz godine sve uspesnije i uspesnije.

(internet servisi sve bolji, konzole imaju sve vece mogucnosti, mobilni uredjaji sve mocniji... i onda na kraju cemu PC ako sluzi za istu stvar kao i mobilni uredjaj i konzola?) - cenim da je potrebno +5 godina ali ce se na kraju desiti.

Nazad
Vrh Dno