Šta je novo?

Nekompatibilnost graficke i ploce

ortak

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
304
Kupio sam ovih dana novu ploču MSI K8N Neo3F i procesor AMD AthlonXP 3700+
i kada sam došao kući i to sve namontirao, ono pišti!
Posle izvadim grafičku (Club3D ATI Radeo 9550) i stavim neku Ati Radeon 7000 i sve radi kako treba!
Stavim 9550 u drugi računar, tamo radi!
Posle malo više zagledanja u dokumentaciju koju sam dobio sa pločom, nađem da joj umesto AGP-slota pise AGR-slot, i koliko sam ja shvatio podržava samo neke AGP grafičke kartice (među kojima moja nije!!).
Da li postoji neko resenje npr da flešujem bios ili tako nešto, ili da kupim drugu grafičku?

P.S. Nemam trenutno para, pa bi mi vise odgovaralo da "osposobim" staru!

Hvala

E da... Posle ovih par dana testiranja, nisam nešto odusevljen pločom, pokajao sam se sto sam uzeo prelazno rešenje AGP-a i PCIE-a, mada kol'ko para tol'ko muzike!

Pa zeznuo si se...trebao si da ako vec nemash para za drugo kupish x550 ili neku 6200 i normalnu nf4 plochu...bez tih AGP emulacija...taj AGR nije pravi AGP...slot..nego emulacija od valjada 2 PCI linije..shto znachi da su rezultati kataklizma sa tim slotom..nepostoji agp 8x nego neki fiktivni 1-2x....zato ti i ne radi 9550..

Jedino VIA ima potpuno reshenje koje podrzava PCI-E i AGP 8x al' ne mogu da se setim imena chipseta..

Josh jedno od reshenja ti je...bilo sa npr. nf4+6150 plochom koja ima integrisanu 6200 i naravno PCI-E ...jedino ako bi ti bio problem u PCI slotovima..kojih ima samo 1 ili 2. Ali ne verujem da neshto vishe ima i na punim nf4...maximalno 3-4.

Shit :wall: Al ko mi kriv kad magarac nisam pitao pre kupovine :crash:

Znači doslo vreme da prodam graficku.... :smash:

Koja mi je najbolja jeftina PCI-E grafička (~60E)? X300? Ne igram igrice tako da mi nije preterano bitna, jedino photoshop...

Hvala na brzom odgovoru.

Ili x600pro Gigabyte za 68e!!
Evo ja je posedujem i zadovoljan sam kako radi,naklokovana,ladna kao spricer,negreje se uopste, a pritom imas garanciju od 3god.

Pozz

Isto GIGABYTE ATI X600PRO, PCIE16, 128MB DDR, 128bit, DVI, TV-out. Odlicna je.

Zamenio sam ploču, sad sam uzeo ASRock K8NF4G-SATA2, ona na sebi ima integrisanu 6100 graficku, i odlično mi radi posao. Mnoooogo je bolja od MSI-a!
Sad ću jedino još da dodam rama, i završio sam s' upgrade-om (bar za sada), a za 2-3 meseca ću da pazarim neku grafičku.

Nego za SATA2 piše da ima protok 3GB/s, nešto mi ovo mnogo veliki "skok" u odnosu na ata133. Jel' bi kupovina SATA2 HDD-a poboljšala performanse ove moje kante?:guitar:

Izvinjavam se,ali ovo je valjda vrh ludila!Ne poznajem dotichnog gospodina,ali kupiti ATH64-3700+ S. 754 koji koshta kod nas oko min. 240 eura koliko se secam ??? I plochu koja je u najmanju ruku smeshna ASRock K8NF4G-SATA2 :):)! (2 PCI slota + 1 PCI-X 1X i 1 PCI-X 16X???)
Inache i sam prodajem Asrock tj. samo kada se mora!Inache Abit,Epox,DFI se nudi kao primarni izbor mogucem kupcu.I ECS je bolji od Asrock-a.Rade te ploche korektno,ipak mogao si da kupish za iste pare npr. DFI NF4 Ultra Infinity + ATH64-3200+,da prodash 9550 i kupish Gigabyte X600Pro.U krajnjem zbiru bi bio u egalu.Chemu uopshte sluzhi ovaj forum onda ako nisi mogao da trazhish savet na vreme?Nemoj da me pogreshno shvatish kao i sve prethodno navedeno,ali jedna od primarnih stvari pri izboru i kupovini hardware-a je svakako i trazhenje saveta ovde na forumu.Pozdrav.

Poslednja izmena:
Taj procesor mi je "pao šaka" za neke male pare, inače sam do pre 2 meseca imao Duron-a na 700mhz i bio mi je sasvim dovoljan! Ne igram igrice, a sve ostalo sto radim (internet, muzika, filmovi, učenje HTML-a,photoshop-a, paskala, i kuckanje po kojeg teksta u wordu), mogu vrlo dobro da radim i na ovoj ploči, i sa integrisanom grafikom. Svestan sam ja da je za taj procesor trebalo mnogo bolje, al' sa budžetom od 60-70E, teško je bilo šta bolje naći ;) A teško da bi mi i na forumu predložili nešto bolje (za te pare!)! Nadam se da me sad razumeš :)
"Nisam kriv, samo me bije maler!":D

Hvala na kritici :)

Poslednja izmena:
@ortak: iskuliraj ih...sam si rekao da ne igrash igre...a o overkloku i da ne govorimo jel tako..:D mada kritika donekle i stoji zbog cene 3700+ od ~240€ ali..zbog:"Taj procesor mi je "pao šaka" za neke male pare..." ..milina...;)

Mogao si da odradish ono shto abacus reche...ali ipak mislim da bi morao da se istroshish malo... Ovako si josh u plusu chini mi se...jer mozesh da prodash 9550....Koliko te je koshtala zamena MSI Neo3F za ovog Asrocka. Mozda i nije bilo doplate...? Samo se nadam da imash bar 512Mb rama....Uzgled chini mi se da si iako imash int. grafiku tu 6100 (shto je ustvari 6200 sa 425Mhz za core..ma nv44) ona tu negde kao 9550 neklokovan...koji ima 250Mhz chini mi se po defaultu...ali njega izvalchi 128-bitna magistrala i posebna memorija...kao i mogucnost da se i on klokne.

U svakom sluchaju ...mozesh uvek kasnije sve da promenish...kad dodjesh do kinte.

Ovo je presudno:"Taj procesor mi je "pao šaka" za neke male pare, inače sam do pre 2 meseca imao Duron-a na 700mhz.."

Posle takvog procesora...ovo je mashala..:D

Posle takvog procesora...ovo je mashala..

Pa otprilike... CPU Usage mi ne prelazi 15% :banana: , ako je verovati Microsoft-u :smoke:

Koliko te je koshtala zamena MSI Neo3F za ovog Asrocka

Ništa, još mi čovek vraćao 1000 din, al ja za te pare kupio tastaturu :p Stara se :bottle: koka-kole :-devil-:

Samo se nadam da imash bar 512Mb rama

Nemam, za sad'! Planiram da prodam 9550 i kupim 512 rama, inače imam 256!

U svakom sluchaju ...mozesh uvek kasnije sve da promenish...kad dodjesh do kinte
To i hoću! Al' za јеdno 3 godine :-devil-:

A najcrnje je što tog durona ne bi menjao skoro, da nije riknuo! :d Skratio je sebi muke :mad:

E da, ako neko hoce da kupi 3700+ za 240e, rado ga prodajem :D

Poslednja izmena:
ortak je napisao(la):
Nego za SATA2 piše da ima protok 3GB/s, nešto mi ovo mnogo veliki "skok" u odnosu na ata133. Jel' bi kupovina SATA2 HDD-a poboljšala performanse ove moje kante?:guitar:

Zvanicno SATA II nije 3GB/s nego 3Gb/s mada ta granica stoji na papiru,
jer trenutno diskovi ne mogu da postignu takav protok....

Vrh Dno