Šta je novo?

Nekoliko pitanja...

• Začetnik teme Začetnik teme Shonsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Shonsi

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2004
Poena
301
Ljudi, pozdrav!

Trebao bih pomoc oko nekoliko stvari.
1. U dilemi sam koju karticu da kupim: HIS Radeon 9600XT 256MB ili Leadtech FX5900XT 128MB ?
2. Koja je po vama bolja FX5900XT 128MB: club3D ili Leadtech-ov (procitao sam da je MSI dobar, ali njega ne mogu da nadjem u NS), verovatno su nijanse u pitanju (a mozda i nisu), ali ipak da vidim kakva su vasa iskustva?
3. Jel vredi dati 30 eura vise za FX-a, koja ce kartica biti bolja u dolazecim igrama?
4. Testovi, rezultati grafickih kartica koje sam video na netu su sve bar pola ili godinu dana (ako ne i vise) stari, pa me interesuje da li se sa novijim drajverima menjaju neke stvari u razlici izmedju ove dve kartice?
Vidim da u Doom3 5900XT postize mnogo bolji rezultat, ali u Farcry-u ATI je bolji. Jel se tu mozda nesto promenulo sa novim drajverima?

5. Ne znam kako stoje stvari sa ostalim igrama tipa NBA Live, FIFA, Colin McRae, NFS...
Koji se tu bolje snalazi: Nvidia ili ATI (gornja dva modela)?

Nadam se da nisam bio mnogo dosadan. 🙂

Ajmo strucnjaci, pisite.
Hvala unapred!

Nijedno, probaj naći neki Radeon 9800 Pro,možda će koštati desetak evra više ali nećeš se pokajati, Far Cry i Half Life 2 će ti ići ko' avion a Doom-a 3 ćeš se sit naigrati (ako ti se svidi prethodno). Ja sam na 9700 Pro (slabija kartica) sve tri igre prešao uz odličan fps i na visokim podešavanjima. nVidia-ina FX serija ima loš DX9, pa što se tiče budućih igara jedini logičan izbor pada na ATI-ja, znači 9800 Pro pa naviše ili nVidia 6800 XX serija, ali cena 6800 serije je diskutabilna.

Pa R9800 Pro ce jako teshko da nadje u NS po nekoj normalnoj ceni (~200e), tako da bi mozda i bio najbolji izbor FX5900XT, ili mozda da sacekash 6600GT AGP varijantu ako ti se ne zuri 😉

A R9600XT ti ne bih preporucio zato shto necesh moci da terash skoro nijednu noviju igricu normalno sa njim... osim ako ne naletish kao ja jednom na stoku koja se klokovala za 100Mhz vishe i memorija i GPU :-devil-:

Poslednja izmena:
Koliko-toliko ste pomogli.
U svakom slucaju HVALA.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno