Šta je novo?

Nekoliko pitanja oko Win 2000.

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Instalirao sam taj win 2000 profesional, sto sam odavno hteo da uradim, i ne izgleda lose. Imam par pitanja:
1Program Virtual CD, kada pokrenem instalaciju izbacuje sa porukom da je neophodan service pack 2 da vi se instalirao. Ja nemam nameru da instaliram te SP-ove, pa me zanima da li postoji nacin da preko nekog drugog programa za virtuelne diskove importujem nekoliko CD-ova koje sam napravio Virtual CD-om?
2Ne znam da li je neka greska, ali mi na primer, ne radi desni klik na neki url pa 'open in new window'...nista se ne desava. A na primer na yahoomail, kada selektujem neke poruke i odem na 'delete' - opet nista. Ne brise poruke cudno. Ne verujem da je ovo zbog IE5, a ja opet ne bih stavljao 6, koju doduse imam i mogu da instaliram ako je do toga.
3Gde mogu da nadjem ono sto je u XP-u bilo na System, pa performance, vezano za graficke detalje na prozorima (senke ispod menija, animacije prilikom minimizovanja i max. i ostalo), da bih sve to poiskljucivao?
4Da li je neko instalirao ServicePack 4, i da li moze taj neko da mi kaze sta donosi svaki service pack, i koliko je bitno da ih instaliram.
Toliko za sada...

bez service packova (i novijih update-ova) vrlo brzo ces uociti da neces moci ni normalno da surfujes netom na tom racunaru 🙁

Ma to sam vec uocio, i sto se tice tog, 'open in new window' -radi, ali dok mi ne izbaci neku glupu gresku i pita me 'Do you want to debug?' Posle toga nece.
A nekoliko minuta posto se konektujem mi izbacuje ovo
Da li bi instalacija IE6 resila ovaj problem ili mora SP.
Kako da dodjem do diska sa SP-ovima za win2k, posto sam iz Jagodine?
Da li bi mi neko narezao i poslao, ili se mozda javi neki Jagodinac koji to ima?

I jos jedno pitanje 🙂
Da li sam dobro razumeo, posle instalacije win2000, da instaliram 'direktno' i samo service pack 4?

1. instaliras windows
2. instaliras poslednji service pack koji moze da se nadje
3. instaliras drajvere za plocu/cipset/ide
4. instaliras noviji directx
5. instaliras drajver za graficku i sound
6. instaliras ostatak drajvera
7. instaliras korisnicki softver

The Minister je napisao(la):
I jos jedno pitanje: Bootvis za win2000, da li postoji tako nesto?
bootvis postoji samo za xp

znaci postupis kako je silver rekao
instalacija w2k pa service pack pa odes na microsoftov sajt i pokupis sve critical zakrpe pa onda dalje nastavis po silverovom uputstvu

OK, hvala, mene je zanimalo da li moram sve SP-ove redom ili samo poslednji.
Lose je to sto ne mogu da skidam SP4 sa microsoft sajta jer je dosta veliki 30+mb, a ne moze da se prekida download pa da se nastavi, nego mora iz pocetka, ako se prekine.
Moram da nadjem na nekom CD-u.
Pozdrav!

moze da se nastavi, dovoljno je da se rekonektujes i on sam nastavi download. ili uzmi direktan link pa skini sa nekim downlaod managerom... ili ponesi neki cd-rw pa nek ti neko snimi 🙂

Pa i ako nemoze da se nastavlja sigurno postoji negde gde moze, a posto je OS mnogo dobar verovatno ga je mnogo ljudi koristilo i ima vec skinut ovaj SP. Predlazem da poslusas Miroslavov predlog, a onaj ko ima SP2 za W2K neka se javi ...

Poz.

silverglider je napisao(la):
1. instaliras windows

A pošto se radi o Microsoft OS-u, ne zaboravi da pod

8. instaliraš FIREWALL i na kraju neki
9. Antivirus program :mrgreen:

Kako da dodjem do direktnog linka? Jel zna neko url?
Ako se javi neko sa SP4 mogu da mu dostavim RW, i da zavrsim to. Ovo bi mi i najvise odgovaralo, jer nisam uplatio neki flat, pa koristim preskupi 041, samo na kratko..🙂
A firewall ne koristim, samo KAV.
Pozdrav!

silverglider je napisao(la):
1. instaliras windows
A da li je izmedju ovih koraka podrazumevan restart?

Nazad
Vrh Dno