Šta je novo?

nekoliko glupih pitanja

bez_nika

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2004
Poena
319
Pozdrav.
Imam par pitanja pa ko zna nek odgovori.
1. Kad otvaram IE ne pojavljuje mi se prozor za konekciju vec se otvara kao The page cannot be displayed (cannot find server)
2. Kad startujem bs player neke filmove nece da otvori nego izbacuje gresku
Unknown file format (XVID)
3. Kako brisem USB FLASH? Dali moze u comanderu ili da idem na format?

P.S. U vezi IE hteo bih da kad otvaram IE da mi se pojavljuje prozor za konekciju

Bunto je napisao(la):
P.S. U vezi IE hteo bih da kad otvaram IE da mi se pojavljuje prozor za konekciju

Alatke-Internet opcije-Veze-štikliraj kružić "Uvek biraj podrazumevanu vezu"(koristim srpski prevod XP pa ti čitam kako je napisano 🙂 )

Odgovor na drugo pitanje je prost...Instaliraj XVID codec...

A za flash...Ma mozes bilo gde, sasvim je svejedno. A mozes i format, naravno.

ZoNi je napisao(la):
umesto XVIDa, instaliraj "ffdShow" - one_for_all 🙂 ne treba ti posle toga nista vise!
A bre, dokle više... i divx i xvid i ffdshow mogu da dekodiraju sve 4ccove.

Zoni ne lupetaj 🙂 Ko jos koristi ffd show 🙂 Naravno da i divx i xvid dekodiraju sve.

Znaci, bunto, evo odgovora na tvoja pitanja:

1. Fora je sto ti nije namesteno da IE sam poziva konekciju. To mozes podesiti kako ti je dabar rekao (tools > internet options > connections > podesis always dial default connection).
Takodje mozes i svaki put rucno da se konektujes pre nego sto otvoris IE 🙂

2. idi na google i nadji xvid codec (ukucaj "xvid codec download"), skini ga i instaliraj.

3. Mozes i jedno mozes i drugo.

ZoNi je napisao(la):
ehej... ali, ZASTO bi koristio DivX i Xvid, kad ffdShow (koji je 3 puta manji od ova dva zajedno) bez problema pusta sve filmove?

zajkljucak: ffdShow + MPC (ili BS Player) = dobitna kombinacija! 🙂
Apsolutno tako! 🙂

ZoNi je napisao(la):
a) da li DivX kodek moze da prikaze Xvid film?
b) da li Xvid kodek moze da prikaze DivX film?

c) da li ffdShow moze da prikaze DivX i/ili Xvid film?
a) da
b) da
c) da

FFD Show je "manji" 3 puta jer dolazi kao "klot" dekoder, bez dodatnih zezancija kao u DivX paketu (encoder+decoder, player, reklame...). XviD je tu negde oko 600-700 kb, dok je sam dekoder oko 150 kb.

Inace, ja sam mislio da je ffdshow samo za pocetnike koji zele jednim udarcem ubiti sve muve... Pre par dana sam uzeo od ortaka dvd na kome je jedan avi fajl (xvid) imao ostecen header i nije mogao da se "pusti" dok ga nisam rkonstruisao sa Vdubom. Kod ortaka (koji inache koristi ffdshow) nije ni znao da je fajl "ostecen" - posto ga je ffd sasvim lepo pustao! Inace, imam instalirane najnovije full verzije poznatih kodeka.

Znaci, neke prednosti ffd-a ipak postoje...

Hvala Svima Na Odgovorima :d
I Jos Samo Jedno Pitanje. Kako Da Iskljucim Loging On To Network
P.s. Odlucio Sam Se Za Ffd Show Jer Je Vise Vas Glasalo Za Tu Opciju

ZoNi je napisao(la):
zaista????

koje verzije? meni je na jednom kompu sa DivX 5.11 trazio Xvid kodek...

sa ffdshow nikada nisam inao problema...
Mislim da je uvedeno od verzije 5. Ali podrška nije po defaultu uključena, moraš da u Decoder Properties/Quality Settings čekiraš Support Generic Mpeg-4

jddipqd je napisao(la):
Mislim da je uvedeno od verzije 5. Ali podrška nije po defaultu uključena, moraš da u Decoder Properties/Quality Settings čekiraš Support Generic Mpeg-4

Mislim da ne moras, jer pri instalaciji divx codec pita "decode all 4cc types" ili tako nesto.

Inace ffdshow sam koristio, ali mi je pravio probleme, ne secam se kakve. Posle su mi za encoding trebali i xvid i divx pa sam naravno odustao od ffda. Pored toga ffd instalira jos gomilu nekih beskorinih gluposti, ali mislim da ipak pri instalaciji mozes da biras sta da stavi.

Inace preferiram xvid jer je besplatan, medjutim divx ima odlicno reseno filtriranje shuma pri encodingu (10x andjelko 🙂)

ZoNi je napisao(la):
zaista????

koje verzije? meni je na jednom kompu sa DivX 5.11 trazio Xvid kodek...

sa ffdshow nikada nisam inao problema...

Ako instaliras divx 5.2 sve po difoltu (next next next..) on ce pustati i xvid
kod ranijih verzija ne znam da li postoji podrska, ali sa ovakvim instaliranjem sigurno ne radi (bar meni ne sa 5.1.1)

U kombinaciji BS Playera i ffdshow nije bilo filma koji nisam mogao pogledati, i nikad nisam razbijao glavu koji kodek mi treba.

Nazad
Vrh Dno