Šta je novo?

neko je trazio free PHP/MySQL hosting...

Love Hunter

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
390
a i ako nije, ne moze da skodi, moze samo da koristi ... pa da :d

100MB disk space
1GB bandwidth
3 POP3 e-mails & Webmail
Free 24/7 technical support
PHP, Perl/CGI-BIN
MySQL database access
FTP access
Web-based file manager

http://www.100webspace.com/

cheers

Au jebote kakav free hosting!
Jedan od boljih free koji sam video...

Yep 😉
Nije valjda da se samo tebi svideo, i meni... hmmm gde su ostali?

Nesto je to velika ponuda za free hosting... u cemu je fazon? Kako to oni naplate?

Pa ovo je daleko bolja ponuda od bilo kog paketa kod nasih provajdera hosting usluga 🙂

shtaps je napisao(la):
Nesto je to velika ponuda za free hosting... u cemu je fazon? Kako to oni naplate?

Pa ovo je daleko bolja ponuda od bilo kog paketa kod nasih provajdera hosting usluga 🙂

To ni meni nije jasno. Tretiraju i pretplatnike i korisnike za dz jednako, s tim da im je cilj sto vise korisnika sve jedno da li su od prvih ili drugih.
Verovatno ce logovnje za free web host da traje jedno vreme, a kad se dobro izreklamiraju, tad ce da pocnu da naplacuju sve 😛

pa samo stavis da placas ono "wire" (ne credit card) i nema frke
Inace, moze da se registruje sa jednim nalogom max 25 domena.... malo li je

Kod mene je sve proradilo kako treba. Jos samo DNS da prodje i bice sve ok. Jedino sto mi se ne svidja je sto SMTP ne sljaka za free hosting, ali mislim da ce moci da se namesti sve to nekako.

Da ali obratite paznju 1GB bandwidth na onih 100 mb to nije nista, da je bar 50 pa ajde ovako ovo je samo za neki home page koji dajete prijateljima da obilaze... lycos je i dalje bolji...

Mare je napisao(la):
Da ali obratite paznju 1GB bandwidth na onih 100 mb to nije nista, da je bar 50 pa ajde ovako ovo je samo za neki home page koji dajete prijateljima da obilaze... lycos je i dalje bolji...
Pazi, ako ocekujes da ti neko da pro hosting za dzabaka ondak nista. Naravno, kad mi zatreba ozbiljna strana platicu hosting, a ovo je cisto za zezanje, a 1GB protoka je za zezanje super.

Nije uopste jer Lycos daje neograniceni protok, mada i oni zezaju po pitanju velicine fajlova, a ovi i nema sta da se bune jer tih gb ode ocas posla pa ti kaci sta hoces...

slazem se da je OK za zezanje (kao i svaki free host izgleda)....

Nego ajde da pitam ima li ko sajt tamo da vidim odaziv kako ide, koje forum aplikacije rade itd?

Mare je napisao(la):
Nego ajde da pitam ima li ko sajt tamo da vidim odaziv kako ide, koje forum aplikacije rade itd?
Nadam se da cu u toku dana da okacim nesto. Imam dosta stvari koje sam radio u php-u pa cu to pre svega, a mozda i forum, cisto da proverim koliko brzo ide.

Sad sam proveravao DNS, jos malo pa mi istice TTL pa se nadam da ce domen biti transferovan na novi hosting i da ce biti moguce da se vidi. Cim se to desi, saljem adresu da vidite kako sve funkcionise.

kustera je napisao(la):
Sad sam proveravao DNS, jos malo pa mi istice TTL pa se nadam da ce domen biti transferovan na novi hosting i da ce biti moguce da se vidi. Cim se to desi, saljem adresu da vidite kako sve funkcionise.
Evo trenutne situacije.
Dakle, domen ivanq.info registrovan na domaindiscount24.com i promenjeni su DNS-ovi za domen u: dns1.idohost.com i dns1.idohost.com ( kao sto i stoji u mailu koji se dobija kada se otvori hostin na idohost.com ).

Sve je to proradilo, dakle, podaci o domenu korektni. Evo i potvrde:

[66.98.244.52] returned a non-authoritative response in 0 ms:
Answer records
name class type data time to live
ivanq.info IN NS dns1.idohost.com 84607s (23h 30m 7s)
ivanq.info IN NS dns2.idohost.com 84607s (23h 30m 7s)
Authority records
[none]
Additional records
[none]

-- end --

Dakle, to sa domenom je ok. E sad, problem je sto se sadrzaj ne prikazuje, a to mozete i sami da proverite ako ukucate www.ivanq.info. Naime, umesto sadrzaja ( koji je uredno prebacen preko ftp-a ) pojavljuje se samo ime domena na stranici i to je to. Po control panelu sa prosao skoro sve i nista cudno ne vidim. Da li je nekome uopste uspelo da potera sve ovo.

Nesto nece da mi otvori stranicu za registaciju (ucitva dugo i nista), mada opet obzirom da sam na krs provajderu (najgori moguci, Beocity) verovatno je do toga...

Mare je napisao(la):
Nesto nece da mi otvori stranicu za registaciju (ucitva dugo i nista), mada opet obzirom da sam na krs provajderu (najgori moguci, Beocity) verovatno je do toga...
Nije, bice da su njima pukli serveri posto ni ja ne mogu nicemu da pristupim. Toliko o ozbiljnosti svega ovoga 😀

Napokon proradilo 😀
Dakle, adresa je ivanq.info ili www.ivanq.info
Mogu da okacim nesto za download ako je neko voljan da proba brzinu posto trenutno ja nemam mnogo vremena da testiram.
Detaljnije informacije veceras ( valjda ).

Malo ste zaboravili na ovaj topic. LM, postavio sam forum, cisto da ljudi mogu da probaju i da vide kako server sljaka. http://www.ivanq.info/forum/

Dva pitanja da li ovaj host stavlja ikakve reklame banere na silu?

Koji forum ili mod za forum omogucava da se kreira prva strana (home page) sa vestima, textovima isl.? Znaci umesto inex foruma bude nesto kao info strana na kojoj samo admin moze da postuje...

Mare je napisao(la):
Dva pitanja da li ovaj host stavlja ikakve reklame banere na silu?

Koji forum ili mod za forum omogucava da se kreira prva strana (home page) sa vestima, textovima isl.? Znaci umesto inex foruma bude nesto kao info strana na kojoj samo admin moze da postuje...
Nema banera, nicega. Kao da si platio, samo malo osiromaseno ( tipa mozes samo jedan domena da hostujes, svega tri pop3 mailboxa, ne mozes da koristis smtp i jos neke manje bitne stvari ).

Sto se tice drugog pitanja, PhpNuke ce da ti zavrsi posao, mada, ja ga nesto ne volem. Sam sam pisao tako nesto za svoje potrebe, mada jos uvek nije zavrseno.

Video sam na par sajtova neke modove koji su uglavnom za IPB... moram da potrazim...

Jel dobar odaziv na ovom hostu da znam posto mi sad inace sve radi sporo preko Beocitija ne vidim razliku?

Mare je napisao(la):
Imam isti problem, podesio sam dns-ove.

Za vas koji koristite ovu kombinaciju:
da li je potrebno praviti neke posebne kerefeke sa folderima na ftp sajtu
ili je dovoljno poslati index.html u blatruc.info folder i blatruc.idohost.com ?

Sta god da uradim ne mogu da dodjem do stranice, makar naveo i ovu drugu.

Ili je to toliko preopretereceno da i ne radi bas ?

izgleda prsnjava hosting... i meni se desava. Namestio sam .info da radi lepo ali vise nece... ne znam sto
Inace, evo joj jednog odlicnog free hosta: shyper.com Posto nekima ovde nije bilo dosta 1 GB, evo ovaj daje 10 🙂

nego ja ne mogu da se ulogujem nesto... mozda je do mozille... i linuxa

Ocigledno da je ipak opet ispalo po onoj staroj "kolko para tolko muzike".........

Nazad
Vrh Dno