Šta je novo?

Neki program za kreiranje muzike

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Znate na sta mislim...Hocu malo da se igram sa kreiranjm elektronske muzike pa ako moze neki linkovi za download takvih programa.

Imash toga dosta samo nijedan da valja nije besplatan...
Kucaj u google sledeca imena:

Fruity Loops
ReBirth
Reason
Acid

ima toga josh dosta...
preporuka za neko zezanje je fruity loops jer cesh najbrze doci do nekog "rezultata" a i interfejs je veoma intuitivan pa cesh se brzo snaci.

Ponavljam, ovo su sve komercijalni programi.

za tu vrstu muzike ReBirth je zaista keva. davno sam neshto veoma malo radio na njemu (dok me je ortak iz kraja lozhio na techno), i bio sam veoma zadovoljan. mada mozhe i elektronska da se radi u Cubase-u SX ako nabavish dobre pluginove

naravno $$

Fruity je takodje dobar; meni je daleko jednostavniji za koriscenje od Reasona (samo sto ti treba i Acid da kombinujes semplove koje pravis)...

Jeste to lako kada ja otvorim neki vec napravljen sample tamu u FL-u ali kada hocu sam new da pravim onda postaje tesko,ima li tu neki guide osim onoga koji je u programu.

evo covek je profesionalac i bavi se muzikom pa priupitajte njega: /http://www.tonskistudio.4t.com/

cini mi se ... da se radi ovim softverom

SEQ
1. Cubase SX 2.2 build 33
2. Steinberg Nuendo 2.2
3. Cakewalk Sonar 3.1 producer edition
4. Cakewalk Sonar 2.2XL
5. Logic Audio Platinum 5.5.1

Ma jok bre. Ja radim U Logicu i sekvencerima i za zezanje ti uopste ne trebaju. Nadji negde Fruity Loops i cepaj.. U ovim ostalim nemas nista osim interfejsa i treba ti naravno jos brdo dobrog softvera, a o dobrom hardveru da ne pricam...

Ja bih ti preporucio Fruity Loops za kreiranje semplova, ali ih spajaj u nekom dugom programu.Cuo sam da je Q-base dosta dobar.

Fruity Loops Studio 4.5.2 je vise nego dovoljan i ne zanosi se da odmah pocnes da radis u 3 programa. Javi se ako ne mozes da nadjes instalaciju.

FLS 4.52 sto neko rece... 4 godine ga koristim (od 1.6 verzije) i od tada je opasno napredovao. Danas je to daleko od igracke (poslusaj demoe i sve ce biti jasno) cak ga Michael Oldfield koristi (!) za osnovu, a kasnije radi u studiju (normalno).

ACID je vise za remixe pesama (DJ) i 5.1 zezancije, Fruity vec sada podrzava *.wav kao poseban segment u pesmi - za editovanje semplova imas osnovni alat u samom Frutiju, SoundForge za ozbiljne zahvate. Glavni "bedak" je sto je sam Fruity dobar, ali gomila pluginova (VST, DXi) koji dolaze zu njega nisu dzabe (Sytrus, Wasp, MX10, SimSynth...) i to je "catch" sa kojom se jos patim... (ima li neko Sytrus = fenomenalne boje ?)

Rebirth 1.x/2.x je igrackica koju mos' slobodno da preskocis (bio aktuelan kad i fruti 1.x) a Reason probaj (ja nikako da se iscimam da ga nabavim...).

REASON ti je stvarno dobar, ali ako hoces dobra da semlujes nadji ReCycle, mozes da sa exportujes u Dr.Rex.
Fruity 2 ti je prva liga ako volis HipHop

Reason je smor, dobar je ako zaista znas nesto da uradis...
Fruity uopste nije komplikovan, a moze da se napravi apsolutno sve u njemu...

Ultimo je napisao(la):
Veceras cu da ga skinem,Fruity mi je malo komplikovan....
U potpunosti te razumem. Isti utisak sam i ja imao kada sam ga prvi put pokrenuo (igracka v1.6), ali nakon 10tak dana shvatis koliko je prost. Kako je tek sa Cakewalk-om ili Logicom... od kojih bezim (nisam profi muzicar pa da mi je neophodan).

Moj mali savet ti je da se za pocetak poigras sa starom Fruity 2.x verzijom (ako je negde iskopas), pa polako predjes na 3.x i onda uskocis u 4.5 ili 5.0 koja je trenutno aktuelna. Ako nemas neko osnovno muzicko obrazovanje, ne poznajes note i harmoniju, sve ide malo teze...

Reason je sigurno bolji kada se kombinuje sa drugim programima (to moze i novi Fruity) ali je ovaj potonji nekako vise user-friendly i lako raumljiv onima koji barem malo poznaju teoriju i neka osnovna audio tehnologija im nije "spansko selo".

srecno... :guitar:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Reason je smor, dobar je ako zaista znas nesto da uradis...
Fruity uopste nije komplikovan, a moze da se napravi apsolutno sve u njemu...

Fruity je laksi za koriscenje, ali mnogo je tesko da nadjes pune semplove, koji imaju pun zvuk, jer sa kvalitetnim semplovima nekad i ****** melodija moze dobro da zvuci..
Reason sve to ima..

Nazad
Vrh Dno