Šta je novo?

Neki Program za dynamic ip ?

• Začetnik teme Začetnik teme josko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

josko

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2009
Poena
159
Da li zna neko postoji li bilo kakva mogucnost tj neki program preko koga bih bio u mogucnosti da kreiram igru na internetu, odnosno da drugi korisnici vide moj host, AKO IMAM DYNAMIC IP ADDRES koji dobijam od telekom-a adsl.

hvala na odgovorima...

POZ

www.dyndns.com - kreiraj nalog.

neces se usreciti sa ADSLom i njegovim uploadom, ako mislis da dizes server za nesto...

ne mislim da dizem nikakav server lol. Samo da kreiram igricu naperimer u star craftu i da se drugi join-uju meni, al opet kazem trenutno me ne vidi niko kad kreiram...

pa kada si HOST za neku igru, time postajes server.
svoju IP adresu mozes recimo da vidis na www.whatismyip.com i tu adresu das prijateljima da se konektuju.
ako oni ne vide tvoj "server", onda je moguce da ti firewall blokira te portove koje igra trazi - pa pogledaj i oko toga.

kao poslednja opcija, ostaje ti Hamachi, kojim se podize LAN mreza sa tvojim prijateljima, pa bi igre koje rade samo u LANu trebalo da vide sve igrace.

Još jedan glas za no-ip servis, koristim ga već godinu dana na jednom serveru, ponekad, kažem ponekad se desi da se zaglupi, možda dva puta godišnje, što je prihvatljivo

ne razumem kako mogu da iskoristim taj no-ip servis da bi me drugar video kad kreiram neku igru, kakve ima veze sa tim. Instalirao sam ga nista mi nije jasno :.. 😀

pa taj servis sluzi da te drugar nadje. tj. tvoju ip adresu. kada hocete da se povezete samo kuca tvoj user name (kojim si se registrovao, i pise ti u programu) i konektuje se na tvoju igru koju si kreirao. nisam ga dugo zbilja koristio, a imam ga vec jedno 9 godina, tada smo se razvaljivali preko neta, i NO-IP je bio strava za to. on ti je zamena za tvoju dinamicku adresu kad je aktivan. samo te stavi u favorites i ne mora stalno da kuca adresu koju mu saljes.

Poslednja izmena:
e napravio sam. Bilo je do porta nekog bas za tu igricu, slucajno naso na port forwarding com 😀

Poslednja izmena:
Koristim taj No-ip i super je.On ti dodeli statički IP,tako da ne se nece resetovati kada iskljucis PC,ili resetujes modem i sl..

Nazad
Vrh Dno