Šta je novo?

neki predlog za e2140 moze?

• Začetnik teme Začetnik teme niitro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam jos ova dva pitanja. .. a brate, smorih vise...
..moram, sta cu..
Zasto mi nijedan program ne ocitava fixirani napon koji sam stavio u biosu 1.325v, nego cak razlicito?

Bios mi ocitava cpu temp 38 39c a vcore 30-ak a za maticnu ( chipset ) i bios i programi ocitavaju isto, sta je od ovoga najtacnije?

I da jos ovo ( trece pitanje ) pitao sam i prije, al no answer
opcija u biosu cpu spread spectrum ima i za pcie spread spectrum, ocu li isto staviti na disabled ili da ostavim na auto?
Ima jos nesto u vezi latencija sto sam htio da vas pitam, ali ima kad, da vas ne smaram vise.

Prilozi

• 27022008617.webp
    27022008617.webp
    417.4 KB · Pregleda: 39
  • ScreenShot002.webp
    ScreenShot002.webp
    90.7 KB · Pregleda: 40
Nek ostane auto.
CPUz cita manju voltazu ( kao i drugi programi ) jer je to normalno i to se zove vdroop na ploci.
Svaka ploca ima to i kad stavis recimo 1.4v onda ce da uzvuce da lupim 1.38v ( zavisi koja ploca tj. razlika zavisi od ploce )
To ti je sasvim ok.
Temp na ploci je takodje u redu.

OCz je sve lepo objasnio - to je sasvim normalna stvar, cak i podrazumevani feature Intelovih procesora... i jedino resenje je modovanje ploce kako bi se to izbeglo (i najverovatnije gubljenje garancije, naravno).
Samo jos valja naglasiti da postoji razlika u naponu setovanom iz biosa i onom koji je u Windows-a, kao i druga razlika - u Windows-u izmedju idle i full load rezima rada. Jedna pojava se naziva vdrop, druga vdroop. (nisam siguran tacno koja se kako naziva, a mrzi me i da trazim 😀... ali u svakom slucaju, nije ni bitno 🙂)

BTW, sto se mene licno tice, one opcije bih stavio na "Disabled".

Nek ostane auto.
CPUz cita manju voltazu ( kao i drugi programi ) jer je to normalno i to se zove vdroop na ploci.
Svaka ploca ima to i kad stavis recimo 1.4v onda ce da uzvuce da lupim 1.38v ( zavisi koja ploca tj. razlika zavisi od ploce )
To ti je sasvim ok.

Pa da znas da sam nesto slicno predpostavljao da je u pitanju, al kad ne znas, ne znas pa fino pitas ko zna..jel?
Kopka me nesto ona opcija za PCIE nigdje nisam nasao nesto o tome ( mislim na forumu )..ne znam sta cu..
Nesto mimo teme>otvorih ja link od tebe <djavo u beogradu> kad ono....
...ma bash shokovi!! < vazno je da je u BEOGRADU>

OCz je sve lepo objasnio - to je sasvim normalna stvar, cak i podrazumevani feature Intelovih procesora... i jedino resenje je modovanje ploce kako bi se to izbeglo (i najverovatnije gubljenje garancije, naravno).
Samo jos valja naglasiti da postoji razlika u naponu setovanom iz biosa i onom koji je u Windows-a, kao i druga razlika - u Windows-u izmedju idle i full load rezima rada. Jedna pojava se naziva vdrop, druga vdroop. (nisam siguran tacno koja se kako naziva, a mrzi me i da trazim 😀... ali u svakom slucaju, nije ni bitno 🙂)

BTW, sto se mene licno tice, one opcije bih stavio na "Disabled".

Ma potrazicu ja, mislim ako bas..moram..da znam, samo je bitno da je to u redu.
Sto se tice opcije i meni je nesto logicno da ide na disabled ( mozda gresim ) ali opet kada se klokuje cpu za njega se stavlja na disabled, pa se mislim da je logicno i ovu opciju staviti na disabled kada je pcie rucno zakljucan na 100,jel?

Tako nekako 🙂

Tako nekako 🙂

E brate nije ( bar za moju konf ) postavih ja ovu opciju na disabled i upalih orthos kad posle 1h i 15-ak min poce da pisti! Al cudno, prvo mi je stao <sam> orthos, ja pomoslio zakoci pc, al ne, pc radi samo orthos mrtav! Ja ga stopirah e onda je poceo da pisti! Cudna neka pojava, kao anomalija, zato cu ipak ostaviti na auto.
E, javljam se kasnije, stize mi neko napajanje pa da vam javnem koje je da ga vi ocjenite ( sudite mu posteno )

Nek ostane auto.
To ti je sasvim ok.

mala korekcija :

razlika u idle rezimu izmedju napona podesenog u Biosu i realnog napona merenog unimerom se zove vdrop

razlika u load rezimu izmedju napona podesenog u Biosu i realnog napona merenog unimerom se zove vdroop

Ovo cu vala da zapisem na ruci flomasterom 😀

Stiglo napajanje ( nadam se da ovo nije lose, u pitanju je bila neka kompenzacija )
MS PRO 550ATX P4 550W 230V 5A +12V=16A
( narodski receno, potezak )
Sta mislite o ovome napajanju, oce li se odrzati OC, bih li smeo da sad pokusam sa 3.0ghz?

Nazad
Vrh Dno