Šta je novo?

Neki glupi trojanac i AVG

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Imadoh nekog glupog trojanca, i njega je avg uredno ocistio (tacnije izbrisao sam sve sto je imalo veze sa njim i sada ga vise ne nalazi). Medjutim, ponekad mi otvori sledeci dijalog (u slici), ali kada skeniram putanju sa slike on nista ne nadje. Tacnije, kao da ne moze da stupi uopste u doticni folder. Kako da ocistim to?

Hvala unapred....

Prilozi

• prozor.JPG
    prozor.JPG
    18.9 KB · Pregleda: 167
Isključi system restore? :)

Ne moze da se obrise.

U svakom slucaju iskljucio sam system restore, pa cemo da vidimo da li ce da se javi opet.

Pozdrav!

ne moze da se obrise ako ga nisi prvo iskljucio u task manageru
tj ako je aktivan neda se
;)

Da li se uopste vidi u takvom obliku u taskmanager-u system restore i kako se zove proces?

Kako god, ja sam system restore iskljucio ali kao sto rekoh ne moze da se obrise direktorijum. Posto je sys.r. iskljucen posle restarta bi mogao, zar ne? :)

kakve veze ima system restore sa task manager-om
jednostavno
virus je aktivan i tako dok je ukljucen ne da da se izbrise, logicno
udji u win iz safe mod-a pa ga iskljuci
podrazumeva se da znas ime fajla/ova virusa

Ah....nismo se razumeli, tek sad shvatam. Ja sam pevao svoju pricu, a vi svoju. Izbrisao sam ja sve fajlove virusa i on ne postoji vise. Tacnije ne postoji nigde osim u direktorijumu I:\System Volume Information\nesto_......pa onda neki fajl.... Moji pitanje je bilo kako da ga uklonim iz ovog foldera posto je sam folder Sys. Vol. Inf. nemoguce menjati. U stvari, uci u njega, uopste. Onda sam iskljucio system restore sto bi valjda trebalo da je ocistilo sadrzaj tog foldera?

Moji pitanje je bilo malo u cudjenju jer sam te shvatio da si mi rekla da ukinem proces "system restore-a" iz task manager-a.....

Pozdrav!

Isključi Windows File Protection ako baš hoćeš da ga nema, pa uđi u folder i null-uj ga.
Takođe proveri da li još uvek nije aktivan (u servisima), ne bi ga on za džabe prijavio tek tako.

Nazad
Vrh Dno