Šta je novo?

Neki dobar kompresor?

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
Na hardu imam Fraps 2.0, kojim vadim introe, i kratke filmove iz igara, itd. Problem je što Fraps te filmčiće ne kompresuje, tako da su oni prilično veliki...
Treba mi neki dobar kompresor, koji bi ih smanjio na neku normalnu veičinu...

Heh... zagrebao si po necemu sto se zove video kompresija i o cemu moze da se razglaba danima...

Idi na www.virtualdub.org i skini VirtualDub 🙂
Onda idi na www.divx.com i skini DivX kodek, ili na http://www.roeder.goe.net/~koepi/xvid.shtml i skini XviD, pa ga/ih instaliraj.

Potom otvori svoj film u VirtualDub-u, u meniju "Video" stavi "Compression", izaberi zeljeni kodek koji si instalirao i stavi "Configure". Namesti zeljeni bitrejt (800-1000 ce da radi posao), zatvori sve prozore sa "OK" i u meniju "File" stavi "Save as AVI" pa snimi film pod nekim drugim imenom. Onda ce VirtualDub da rekompresije film i to je to.

Uspelo je! Smanjio sam veličinu snimka čak za dve trećine. Jedino što mi je kod bitrejta postojalo samo jedno prazno polje a ispred njega je pisalo 4mbps, tu sam upisao 800, i sve je ispalo OK 🙂 Hvala brate...

ma za tako nesto moze da ti posluzi fino i Dr.Divx... odredis mu koliko oces MB da ti bude veliki izlazni fajl i to je to... Za pocetnike je super... imas ga na dvd.box.sk

ma dr.divx je za babe :d

virtualdub je zakon, a uz to je i legalan 🙂

Da... Pa naišao sam na još jedan problem, a to je, preveliki izlazni fajl. islim, nije realno, da mi snimak od minut i po, bude veličine 26 MB. Pokušaću sa Dr. Divx, ali me takođe zanima, kako da mi to uradim uz VirtualDub?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ma dr.divx je za babe :d

virtualdub je zakon, a uz to je i legalan 🙂

ja nisam rekao da je Dr.DivX zakon vec sam rekao da ce mnogo lakse da se snadje sa njim i da ce da mu zavrsi posao... naravno VirtualDub je puno bolji ali ima tu dosta podesavanja sto za pocetnika i nije bas lako...

Ivan™ je napisao(la):
Da... Pa naišao sam na još jedan problem, a to je, preveliki izlazni fajl. islim, nije realno, da mi snimak od minut i po, bude veličine 26 MB. Pokušaću sa Dr. Divx, ali me takođe zanima, kako da mi to uradim uz VirtualDub?

Verovatno je Fraps snimio i zvuk kao sirovi wav, a ja sam ti dao uputstvo samo za kompresovanje video komponente.
Otvori onaj prvi film u VirtualDubu, video kompresiju namesti kako sam ti rekao, a onda u meniju "Audio" stavi "Full Processing Mode" i izaberi "Compression". Sa liste izaberi "MPEG Layer-3" i izaberi stepen kompresije. Onda snimi film pod drugim imenom i dobices osetno manji fajl.

Ne ide... Kada stavim i Audio compression, i odradim sve kao što si rekao, i na kraju odem na ''Save As AVI'', izbaci mi error sa porukom ''Error initializing audio stream compression''. U čemu je problem?

Nazad
Vrh Dno