Šta je novo?

Neka RTS slicna Generals-ima

Mikky

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
Trazim real time strategiju slicnu c&c generals:zero hour i pri tom treba da ispunjava 4 uslova:

1. da je igra realna tj da se borbe odvijaju realnim oruzijem (ili futuristickim) u realnom okruzenju, znaci patuljci, carobnjaci, vile, duhovi, dzinovi, troglavi zmajevi za duplim repovima, vestice na metlama, nosorozi sa kopljima, mutirane letece krtice koje bombarduju nuklearnim izmetom iz vazduha i slicne perverzije STOP (cim stop, gay stop, samo sms :d )

2. da ima dobar gameplay i zaraznost

3. da radi (koliko je moguce) na malo starijim konfiguracijama tipa amd xp1700+, gf4 mx400, 512mb

4. da ima multiplayer

Postoji li nesto takvo?

Ja obozavam Generale, ali jos neku takvu zamenu nisam nasao (a trazio sam). Znam da EA sprema nastavak Tiberian Sun-a, mislim da se zove Tiberian Dawn.
Nego ima li neko ko bi igrao u nekoj igraonici u Beogradu generale 3 na 3?

Najslicnija igra Generals-u koja mi trenutno pada na pamet je Act of war.

Ground Control 2 - Generals engine, radi solidno na starim kompovima, futuristicka radnja, imas dve rase ljude i vanzemaljce. Malo nije realna igra - neki elementi nje, ali zato marinci imaju mini-gun ^^ Gameplay je dobar (meni se svideo) kao i prica. Ima multiplayer, do 8 igracha.

kako je GC2 genrelas engine ?!?!? GC2 je full 3D Generals je pre-renderovan 3d sa 2d spritovima ! :D Drugo u GC2 nemas da gradis zgrade u bazi vec skupljas command pointe i onda narucujes jedinice na drop pointima, znaci veze nema jedno sa drugim :D

e sad da li je igra dobra ili ne, to je druga prica, ali nije ni slicna generalima.

jedino slicno (eventualno ako ne racuma brdo futuristickih elemenata) je total annihilation serijal...

Meni GC2 weoma lici na engine generala. Cak i ono kad udju jedinice u shumu, postanu zelene, k'o oni GLA stelt likovi. Cak i meniji su veoma slicno uradjeni... Hmm... Mozda i nije, mozda gresim :trust:

Dorry je napisao(la):
Meni GC2 weoma lici na engine generala. Cak i ono kad udju jedinice u shumu, postanu zelene, k'o oni GLA stelt likovi. Cak i meniji su veoma slicno uradjeni... Hmm... Mozda i nije, mozda gresim :trust:
Carski! :d

Engine generala nema nikakve veze sa Ground Controlom. Kamo sreće da ima, možda bi i ličila malo igra na Ground Control 2 u smislu izgleda. O gejmpleju da ne govorim, GC2 je 100 godina ispred.

tacno...i jos Ground Control2 sije grafikom SVE izuzev Act Of Wara...a moze da se igra na slabijim masinama...onoliki zum na vojnike koji extra izgledaju jos nisam sreo u nekom RTS naslovu...
Da vratim na temu:
@mikky:
Jesi li probao C&C Red Alert serijal + Youri's Revenge?To je apsolutno OBAVEZNO gradivo za ovaj zanr i nesto sto je neprevazidjeno...
I naravno pogledaj Alliance:Future Combat...nisam igrao al odgovara tvojim zahtevima...

pa ti si slep :D

On topik:

Kakav je Act Of War ? Ja se nesto nisam usudjivao da se bacam u nabavku, skeptican sam. Iskreno, GC2 nije bas po mom ukusu, ja vise volim sam da gradim bazu i tako to. Jel Act Of War skroz drugaciji od GC2 ?

edit: sad se setih, pa izasao je ALLIANCE FUTURE COMBAT !!! eto vam generalsa, malo je zahtevno he he he (podmukli smeh) ali mozda moze da se zbudzi...

Poslednja izmena:
Da! Alliance: Future Combat je najsličniji Generalima, iako ne postoji izgradnja. Upravo je to to što se traži. Realno oružje, kasnije pomalo futurističko, ali sve je na Zemlji. A sada već može i da se bira da li ćeš verziju na srpskom ili engleskom.

gx-x je napisao(la):
pa ti si slep :D

On topik:

Kakav je Act Of War ? Ja se nesto nisam usudjivao da se bacam u nabavku, skeptican sam. Iskreno, GC2 nije bas po mom ukusu, ja vise volim sam da gradim bazu i tako to. Jel Act Of War skroz drugaciji od GC2 ?
Da se ogradim, u ovom trenutku pričam o single play segmentu. Krš. Ima jedno 50 misija, gde ti se svaka 2 minuta daje sledeći objectiv koji je u principu to da odvedeš vojsku za 20-30 centimetara u nekom pravcu. Možda ne deluje toliko strašno kad se kaže, ali posle nekog vremena počinje užasno da iritira da te komp sistemom objectiva vodi za po 20-30cm na mapi koja obuhvata 100 ekrana. Misije su dosadne i sve se rešavaju sistemom gotovo neograničenog gomilanja trupa, u stilu C&C-a. Što je najgore, u 3/4 igre ni ne možeš da gradiš ono što bi želeo, već ono što ti komp kaže :zgran: Možda je i posle tako, ali nisam izdržao. E sad, nekome se možda sviđe svo to skriptovanje, a ima i dosta FM sekvenci, premda nema tu neke smislenije priče, sve je na foru "OMG WTF FFS They have taken over the bank/railway station/mine/power plant, let's kick them out".

Priča je najjača, nepoznate i neimenovane terrorističko invazione trupe jednog lepog dana se iskrcaju iz hiljada brodova na zapadnoj obali Severne Amerike i naprave invaziju SAD-a što daje igri neki neodređeni konzolaški filing :d :d :d

Za multi ne znam, moguće je da je bolji. Ali meni takav multiplej deluje smešno još od Starcrafta, da ne pominjem sadašnje vreme u kome u MP caruje jedan Warhammer 40k Dawn of war.

Act of War je lep i smoran - misije su jako dosadne, oruzija su onako, jedino shto vredi je gledati lepu grafiku.

Aj pogledacu te sto ste predlozili, u medju vremenu sam se setio da nisam igrao Age of Empires 2 (III necu ni da pokusavam na ovoj masini). Jest da nisu tehnkovi ali sve ostalo ima.
Takodje, kakav je stronghold?

Stronhold je odlican ako hoces da se igras ekonomiste... a kada je ratovanje u pitanju, it sux... (bar se meni ne dopada).

@Mikky

Ako voliš tenkove probaj Blitzkrieg ili odlični Codename: Panzers.

starac: Mislio sam na tenkove u smislu realnosti oruzija. Inace to sto si rekao nisu RTS nego potezne ako se ne varam.

Mikky je napisao(la):
starac: Mislio sam na tenkove u smislu realnosti oruzija. Inace to sto si rekao nisu RTS nego potezne ako se ne varam.

Igre su RTS, ali u njima nemas mogucnost gradjenja baze i gradjenja jedinica.

Mikky je napisao(la):

Igre koje sam spomenuo su u svemu realističnije od Generala. I to su prije svega taktičke igre, daleko kvalitetnije od Generala.

AOW je sasvim OK igriva igra... treba probati...

Probao bih taj act of war ali neverujem da bi radio kod mene (amd xp1700+, 512mb, gf4 mx440)

System Requirements:

Windows 2000/XP
Pentium 4 1.5 GHz or equivalent (3.0 GHz recommended)
256 MB RAM (512 MB recommended)
3 GB hard-disk space
4x CD-ROM drive
64 MB hardware T&L-compatible video card (256 MB recommended)
DirectX-version Windows 98/Me/2000/XP-compatible sound card
DirectX version 9.0b (included) or higher
Broadband connection required for online multiplayer play

Stronhold је ок и свиђа ми се али немам више време да палим игре, има и старији серијал има 4-5 наставака, који се мени јако свидео у своје време, Suden Strike изузетно реално, али нема градње, добијеш јединице и циљ и евентуално током игре појачање које увек прија, и није на данашњем нивоу графике, али је врло заразна ко то воли наравно.

@Mikky: Ja cu ti reci neke koje su meni ostale kao veoma dobre, mislim, koliko vidim vise nije ni bitno da li lice na Generale (cim spominjes Stronghold):

1. Pre svega, prethodni delovi C&C serijala, ne secam se da li imaju multiplejer, Red Alert, Tiberian Sun...

2. Stronghold, svi delovi, podjednako zanimljivi i ekonomski i vojni deo, unikatna igra, kao pravi ljubitelj strategija ne smes je zaobici.

3. TW serijal obavezno probaj. Mix dve vrste strategije.

4. Settlers III, IV deo..., to ti je prava epidemija od igre koliko je zarazna. Veoma komleksna i vrlo zanimljiva, samo ne znam da li ispunjava 4. stavku.

5. Probaj Commandos, iskreno u secanju su mi ostali samo stariji delovi, svaka preporuka. Ne znam za multiplejer.

6. AOW ti je na foru AOE pa sam zakljuci da li ti se svija (meni licno se svidja)...

7. Emperor: Battle for Dune, takodje preporuka. Ne znam za multiplejer.

- GC 2 ne da nema veze sa Generalima, nego ti Dorry planiraj zamenu sociva... :)

I da ne nabrajam vise dobrih strategija... Za sve sto te interesuje pitaj, seticu se ja jos dosta do sutra... :)

Poslednja izmena:
meni je act of war je totalno njesra.
a stronghold mi je imao neki bug pa nisam mogao da ga zavrsim inace je skroz ok igra.

sem3 je napisao(la):
a stronghold mi je imao neki bug pa nisam mogao da ga zavrsim inace je skroz ok igra.
Je l' ti bag bio u Stronghold dvojci? Meni se na nekom piratskom disku desio pri kraju same igre da ne mogu da napadam neprijatelje - postali su friend-only. A cilj misije je da ih unistim... :d

Poslednja izmena:
da u dvojci sam imao bag, negde 3-4 nivo nisam mogao da ispunim neki zadatak

da u dvojci, nisam mogao da ispunim neki zadatak

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno