Šta je novo?

Neka novija ploca za e6300

ppredrag

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2005
Poena
885
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9700X, Freezer 36
Matična ploča
Sapphire Pure B850M WiFi
RAM
2x16Gb
GPU
Sapphire 9070 Pure
Storage
Kingston KC3000
Zvuk
Soundblaster Z
PSU
FSP Vita 850GM
Kućište
Jonsbo D32 Pro
Monitor
AGON Oled
Miš & tastatura
G305
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imao sam GA-965P-S3 plocu koja je riknula pa mi treba savet za neku noviju plocu u rangu od 100-110 evra sa kojom se dobro klokuje ovaj procesor. Sa GA sam drzao na 3ghz svaki dan tako da planiram isti rez i sa buducom plocom. E sad vidim da ima zilion tema o c2d plocama ali su uvek u pitanju kombinacije sa novijim c2d procesorima (6550,2140 itd) koji imaju veci mnozilac,tako da nisam bas nacisto. Znaci neka vasa preporuka za ovaj moj proc. Zahvaljujem se unapred:wave:

Preporučujem ti GA-P35-DS3R, ima dobar overclock potencijal, veeeeliki hladnjak na NB, dosta manje se greje i ima kvalitetnije napajanje od 965P-S3, ja sam veoma zadovoljan - kupio sam je pre nekoliko dana.

Imao sam GA-965P-S3 plocu koja je riknula pa mi treba savet za neku noviju plocu u rangu od 100-110 evra sa kojom se dobro klokuje ovaj procesor. Sa GA sam drzao na 3ghz svaki dan tako da planiram isti rez i sa buducom plocom. E sad vidim da ima zilion tema o c2d plocama ali su uvek u pitanju kombinacije sa novijim c2d procesorima (6550,2140 itd) koji imaju veci mnozilac,tako da nisam bas nacisto. Znaci neka vasa preporuka za ovaj moj proc. Zahvaljujem se unapred:wave:

Takodje ti i ja preporucujem neku plocu sa p35 cipsetom u cenovnom rangu preko 100eura

Ja ti preporucujem ovu moju Gigabyte P35 DS3, kosta okruglo 95 evra, i nemas neke potrebe da kupujes skuplju plocu, jedino ako ti treba raid 5, 10, ili firewire, ova ploca to nema, samo raid 1 (to znaci da moze max 2 hdd da se povezu).
Ako si se spremio za overclock procesora, nijedna P35 ploca ti nece biti prepreka, vec je to obicno sam procesor, jer ja mislim sve P35 ploce mogu da isporuche zeljeni FSB, dok je do procesora da li on to moze da primi (tu frekvenciju, zbog temperatura, FSB wall-a...).

Samo pogledaj potpis i vise nista necu da ti kazem. Sad ih polovne možeš naći za 80ak eura, a a odlično se pokazala :wave:

U al ti je savet 😛, polovna Dark za 80 evra ili nova GA ili Asus za 100-inak evra 😉, a ova GA DS3 ili Asus P5K mogu bez problema poterati taj E6300 na dosta preko 3GHz...

A i sto bi neko prodavao polovnu DFI Dark 😉, da ne PRODAYes ti slucajno, he he 😛 😀.
Ploca je sigurno ekstra, ali sto bi se zezao sa polovnjacima, jel bi ti...?

Poslednja izmena:
U al ti je savet 😛, polovna Dark za 80 evra ili nova GA ili Asus za 100-inak evra 😉, a ova GA DS3 ili Asus P5K mogu bez problema poterati taj E6300 na dosta preko 3GHz...

A i sto bi neko prodavao polovnu DFI Dark 😉, da ne PRODAYes ti slucajno, he he 😛 😀.
Ploca je sigurno ekstra, ali sto bi se zezao sa polovnjacima, jel bi ti...?

Pre svega sto bi bacao 20 eura? Drugo kupis novu Ga recimo ili Asus i ustanoviš da ploča neće preko 450fsb, moraš se složiti da nije nemoguće (onda da se ubije jeli??)

Što bi neko prodavao ja neznam, ali ima ljudi (prešli na bolje/verovatno i skuplje). Ja neprodajem jel sam prezadovoljan pločom i stvarno treba nešto radikalno novo da naprave da bi ja prešao na to (965 i c2d na 3.2ghz su još uvek odlična kombinacija i rade mi posao i više nego odlično).

I za kraj još da iskomentarišem zašto bi se zezao sa polovnjacima; kad ti se bude desilo da kupiš NOVU stvar u radnji, i zbog neispravnosti iste budeš morao da čekaš recimo 42 dana da ti je zamene, i budeš bez kompjutera, shvatićeš zašto je bolje uzeti polovno i provereno!!!

off/ koliki bi overclock mogao ocekivati sa E6750 i E6550 na Asus P5K (Intel P35 Bearlake,FSB 1333,4xDDR2,RAID,GLAN) ili na MSI P35 NEO-F (Intel P35 Bearlake,4xDDRII,RAID,GBLAN). Koja je bolja za ova dva pomenuta procesora? I jel ova Asus P5K SLI ploca?

Poslednja izmena:
off/ koliki bi overclock mogao ocekivati sa E6750 i E6550 na Asus P5K (Intel P35 Bearlake,FSB 1333,4xDDR2,RAID,GLAN) ili na MSI P35 NEO-F (Intel P35 Bearlake,4xDDRII,RAID,GBLAN). Koja je bolja za ova dva pomenuta procesora? I jel ova Asus P5K SLI ploca?

Pa nije ta MSI toliko jeftinija da bi morao na nju da ide. GA P35 DS3 i Asus P35 P5K su proverene ploce, ja se ne bih kockao sa tim niskobudzetnim MSI-jem...

Pa nije ta MSI toliko jeftinija da bi morao na nju da ide. GA P35 DS3 i Asus P35 P5K su proverene ploce, ja se ne bih kockao sa tim niskobudzetnim MSI-jem...

Ne mogu GA P35 jer je izbor ogranicen na MSI i Asus. A jel taj Asus SLI? Ne razumijem se bas puno oko ovoga ali na slici ima 2x PCI-E?

Poslednja izmena:
SLI=2 Nvidia graficke Crossfire=2 Ati graficke

Ne mogu GA P35 jer je izbor ogranicen na MSI i Asus. A jel taj Asus SLI? Ne razumijem se bas puno oko ovoga ali na slici ima 2x PCI-E?

Ako hoces SLI, znaci hoces dve Nvidia graficke... onda ces morati da uzmes neku nforce plocu (680i ili nesto slicno)... Dakle nije situacija kao kod ploca za Amd chipset... Nvidia ne da na plocama za Intelove procesore sli tehnologiju, vec je to zadrzala samo na svojim plocama, dok je za Amd chipset to moguce na svim plocama (naravno koje podrzavaju Sli)...
Ako si mislio na Sli kao na povezivanje 2 graficke, Sli je naziv za dve Nvidie, a crossfire za dve Ati graficke...
Asus P5K (koliko ja znam) podrzava Crossfire, dakle mogle bi dve Ati graficke da rade zajedno...

Poslednja izmena:
Ako hoces SLI, znaci hoces dve Nvidia graficke... onda ces morati da uzmes neku nforce plocu (680i ili nesto slicno)... Dakle nije situacija kao kod ploca za Amd chipset... Nvidia ne da na plocama za Intelove procesore sli tehnologiju, vec je to zadrzala samo na svojim plocama, dok je za Amd chipset to moguce na svim plocama (naravno koje podrzavaju Sli)...
Ako si mislio na Sli kao na povezivanje 2 graficke, Sli je naziv za dve Nvidie, a crossfire za dve Ati graficke...
Asus P5K (koliko ja znam) podrzava Crossfire, dakle mogle bi dve Ati graficke da rade zajedno...

oki hvala na infu. Vidio sam da ima 2 slota pa sam pomislio da je mozda SLI.

Ja moram da se ubacim ... imam priliku da uzmem E6400 + Asus P5B-E povoljno, jel to ok kombinacija sa Geil 800 ultra,
da mi je bar 3Ghz bicu zadovoljan nisam pohlepan 😛
Vidim da ljudi klokuju sa Asus P5B-Deluxe verzijom al sa ovom P5B-E nema bas mnogo primera.

Poslednja izmena:
Ja moram da se ubacim ... imam priliku da uzmem E6400 + Asus P5B-E povoljno, jel to ok kombinacija sa Geil 800 ultra,
Vidim da ljudi klokuju sa Asus P5B-Deluxe verzijom al sa ovom P5B-E nema bas mnogo primera.

Kratko i jasno, uzimaj :banana:. Do 3 GHz ce ga svaka ploca podrzati, a ta nije "svaka", ta je odlicna ploca, znaci sa njom verovatno i preko 3 GHz, mada opet overclock ne zavisi samo od ploce vec i od samog primerka procesora, koliko se greje, gde mu je FSB wall...

Poslednja izmena:
Ma ono sto mi je rekao i sam je da ga je drzao na 2.6ghz za svaki dan, i pitao sam ga koju memoriju ima, rece 800-tku al je drzi na 667, dalje nisam ulazio u detalje.
Dobijam netaknut box kuler jer ga nije ni koristio.Daj boze tih 3Ghz 😀

P.S. Sutra ih uzimam najverovatnije, najkasnije subota, u svakom slucaju cemo se druziti prilikom obradjivanja makine 😛

Poslednja izmena:
Pogledaj konfiguraciju iz mog potpisa, inace ide i na 3.5 stabilno, ali sa podizanjem napona za cpu, a realno za tim nemam potrebu.

Poslednja izmena:
Ljudi hvala na odgovorima. Ja se odlucih za GA-P35-DS3R. Onaj hladnjak na NB mi uliva poverenje za razliku od prethodne ploce. Asus mi ne odgovara zbog polozaja pci slotova jer imam dual slot grafu. Jos jednom hvala i pozdrav:type:

Poslednja izmena:
Ljudi hvala na odgovorima. Ja se odlucih za GA-P35-DS3R. Onaj hladnjak na NB mi uliva poverenje za razliku od prethodne ploce. Asus mi ne odgovara zbog polozaja pci slotova jer imam dual slot grafu. Jos jednom hvala i pozdrav:type:

Dobar izbor...
:wave:.

zna li neko kakva je P5N32-SLI Deluxe za overclock?

zna li neko kakva je P5N32-SLI Deluxe za overclock?

Izbegavaj 945 chipset bez obzira na ovo deluxe, samo P35, jeftino i dobro. Dobar je naravno i 965 chipset, ali ke P35 bolji (gledano ista 965 ploca prema istoj P35 ploci).

Ta ploca ima nforce4 za Intel, ali bez obzira za izbegavanje je 😉

Vidim da ima ljudi koji su recimo 6750 na P5N32-E SLI i P5N-E SLI dizali na 3.5Ghz sto znaci da se clocka prilicno dobro i na njima. Ali sve u svemu znaci najbolji izbor mi je Asus P5K.

Poslednja izmena:
Pretrazio sam cijeli net, dosta topica o P35 cipu ima. Ali sve se svodi na isto: Sve ploce sa P35 su dobre, od MSI, Asus, Abit, DFI... Sve daju slicne overclock rezultate, jedino je razlika u grijanju.

Nazad
Vrh Dno