Šta je novo?

Neka jeftina zvučna

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
Jel ima nekih solidnih zvučnih za dvadesetak evra? Treba mi neka čisto da zameni ovu moju integrisanu, jer mi je integrisana u konfliktu sa grafičkom, pa nemam zvuka...

mozhesh da nadjesh da neko prodaje polovnu...
nedavno mi je kroz ruke proshla Sound blaster 128 kartica, i prodao sam je za 15e. nije teshko dotji do takvih zvuchnih koje jesu stare, ali su veoma dobre

Pa 25€ kosta nova live 5.1, nadji jos 5€ isplati se
Pozdrav

Jos jedan glas za Live 5.1! Zvucna RRRula za te pare! :smoke:

Ako si odlucio da das 20€, onda je Live 5.1 pravo resenje. (uz malu doplatu)

Ili ako baš nemaš tih 5e, ili bi ih rado potrošio na nešto drugo, nađi polovnu....cena je oko 15e.

Za 10 evra (i manje) imas sestokanalnu C-Mediu... nije Live, ali je hardverska... lepo u Winampu upalis hardversku akceleraciju u DirectSound outputu, i opterecenje procesora padne sa 5-6 na 1-2%... a i u igrama imas hardware DirectSound3D.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Za 10 evra (i manje) imas sestokanalnu C-Mediu... nije Live, ali je hardverska... lepo u Winampu upalis hardversku akceleraciju u DirectSound outputu, i opterecenje procesora padne sa 5-6 na 1-2%... a i u igrama imas hardware DirectSound3D.
Koliko manje kosta od live-a toliko je i losija.

Ok, onda videću za Live 5.1... Hvala svima

sb awe64 ako imas isa slot ili novu sb 128 pnp jer mogu da dodaju 3d efekte (imaju hardversku podrsku) kao priosirenje stereo zvuka, ovo se najvise oseca kada slusas live pesme, ako vec nemas 4+1 ili bolje zvucnike.

Kud se seti za AWE 64 :) To je nekada bio zmaj od kartice :)

ne vidim šta je bolja AWE u odnosu na Live! ? zato što ne deli sistemsku memoriju, ili zato što ne može u PCI slot? ili zato što ima lošiji EMU procesor? :D

ne znam kakve su ove jeftine Live! kartice, ali ja sam ovu moju svojevremeno dosta para platio, fenomenalna kartica, bez pogovora... Nije 5.1, to čudo je došlo na red tek kasnije, mada mi ni ne treba, imam 4 velika 3-sistemska zvučnika u surroundu. :)

mozda posaljem fotku drvenih kutija koje sam napravio za ove najobicnije stereo :) ove ugradjene u plocu nisu tako lose ali ako bi birao izmedju neke 5.1 i bilo kakvog sb, izabrao bi sb, sa 2, 4 ili vise kanala. ono, ako imas kao i vecina likova p4, uzmi novu sb, ako imas 2-ojku i stereo zvucnike uzmi awe 64..

nidza je napisao(la):
ne vidim šta je bolja AWE u odnosu na Live! ? zato što ne deli sistemsku memoriju, ili zato što ne može u PCI slot? ili zato što ima lošiji EMU procesor? :D

ne znam kakve su ove jeftine Live! kartice, ali ja sam ovu moju svojevremeno dosta para platio, fenomenalna kartica, bez pogovora... Nije 5.1, to čudo je došlo na red tek kasnije, mada mi ni ne treba, imam 4 velika 3-sistemska zvučnika u surroundu. :)

Toplije se cuje i bolje snima. Imao sam AWE 32 , AWE 64 i SB Live.
Procesori kartica tu nisu toliko bitni koliko AD\DA konvertori.
Sto se tice deljenja sistemske memorije, to tek ni malo nije bitno. Ja sada imam Creamware Pulsar + Creamware Luna 2. Ni je dna ni druga ne ucitavaju boje u ram i nemaju nikakvu svoju memoriju. Mislis da im to smeta? Danas se za to koriste softwerski sampleri...
Sto se PCI slota, to nazalost jeste hendikep za AWE 64 i to je i izbacilo iz igre tu karticu. Zbog toga sam je ja svojevremeno zamenio za Live. Na zalost, zvukom SB Live u odnosu na AWE 64 i kvalitetom snimka nisam bio zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno