Šta je novo?

need help oko instalacije win7

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Trenutno na racunaru imam instaliran win XP SP2 32 bita! Skinuo sam najnoviji win 7.1 e sad kad hocu da ga instaliram govori mi da ne mogu da instaliram 64-bitni preko 32 bitnog sistema, sto je normalno, kada u biosu stavim first boot device cd-rom, i nakon toga pokusam da udjem da bootujem preko DVD-a gde sam planirao prvo da formatiram celu particiju kak obi tek onda instalirao na cisto 64bitni sistem on nece da bootuje sa cd-a nego samo produzi u windows! Dakle nece da udje u boot sa cd-a ono kad napis pres any key to boot from cd! Ako moze pomoc kako ovo da sredim? HVALA

Pa verovagtno cd nije bootabilan.Nareži opet kako treba (burn from iso )

Pa kad pokusam da narezem bootabilni CD,tj izaberem tu opciju kaze mi sledeec :
The file is larger than 2gb. For bootable compilation such large files cannot be added!
potom sam probao da narezem sa opcijom narezivanja DVD ROM UDF/ISO i tu mi kaze isto!
I na kraju sam narezao sa jedinom mogucom opcijom iz datog menija DVD-ROM UDF i to se ispostavilo ne bootabilnim narezivanjem 😀
Jel moze pomoc koju opciju da odaberem, ovu sto si ti naveo ne mogu da nadjem!
Znam da je pitanje glupo, al sta da radim kad sam se uvalio 😀

u nero burning romu odes na file - open pa odaberes putanju gde ti se nalazi iso file od wina. kada se otvori image, preostaje ti samo da odaberes brzinu i kliknes na burn.

Mozes (posto je iso) da narezes preko Alcohol 120%, veoma jednostavno, ovako:
Untitled-16.jpg
i posle ovog samo izberes brzinu rezanja. i cd je bootabilan

Nazad
Vrh Dno