Šta je novo?

Need for Speed Unbound

Poenta je da pokusavaju i imaju najraznovrsniju ponudu. Kako sam i rekao.
Pa to, pokusavaju ali nisu uspjesni u tome bas. Sve igre su im na isti kalup i koliko god oni sad da pokriju zanrova jednostavno ce im igre biti dosadne, narocito ovi AAA udarni naslovi.

Kakva trešina... Ovo je samo za klince do 12god max

Mislim da NFS, osim shifta, nije nikad ni ciljao stariju ekipu. I mi volimo NFS.. jer smo ga igrali sa 12.

Meni izgleda kao mobilna igra ali opet, ja tjeram ACC. Ali sve je to efekat Fortrnita populacije. Damn you Brendan Greene.

By the way, ovi se 2D efekti mogu ugasiti.

Nista grdje nisam video, ovo je vise za mobilnu platformu i ubijanje vremena na poslu, putovanju itd. Da su makar ubacili da mogu da se ugase ovi anime efekti, prvi nfs koji necu ni probati, cuj da mi se prikazuju krila dok izvodim skok 😬 verovatno ciljano doba deca do 10 godina i tjt…

Ja juce gledao gameplay, mislim ok je, standardno za NFS serijal. Moz' se obrne for "free".

Odigrao jedno 2-3 sata, ovo je fina mesavina svih igara iz serijala posle Hot Pursuita (najvise naravno vuce na Heat).
Igra ima fsr/dlss podrsku. Na 3070 mi radi u 70-110fps u 1440p/dlss quality, oko 60-80fps u 1600p, 30fps u 4k/quality, 45-55 u 4k/balanced.
Za sada mi se svidja sto je igra izazovna, progresija je spora (sto mi odgovara) i ovo je prilicno osvezenje posle igara iz FH serijala.
Efekti mnogo manje smetaju nego sto sam mislio, a i kombinacija realisticne grafike i cell shaded likova fino funkcionise.

Sto se tice likova, primetio sam da je jako dobra sinhronizacija pokreta lica tokom razgovora, sto je dobro, obicno budu svi kezavi. :)

Bitno u NFS ko semafor u GTA :D

@shin-bojan

Kad kažeš osvježenje posle igara iz FH serijala na šta konkretno misliš?
Da li je fizika iole uporediva ?

Pa nije realno, ali je lepo videti. FH smorila samo tako, igrao je na launchu, presao sve i posle je vise nisam ni palio, na kraju obrisao.

Kad kažeš osvježenje posle igara iz FH serijala na šta konkretno misliš?
Da li je fizika iole uporediva ?
Prvi Forza Horizon mi je i dalje omiljena igra u serijalu jer ima neku strukturu i sporiju progresiju.
U kasnijim igrama (a posebno u poslednjih nekoliko), brze automobile otkljucas vec posle sat vremena.
Ovde to nije slucaj. Posle prologa kreces sa sporim automobilom koji nije dovoljno dobar da bi osvajao prva mesta. Polako stedis novac (sto ucestvovanjem u trkama, sto kladjenjem), unapredjujes performanse i kreces da osvajas bolje pozicije. Meni je ovo mozda i kljucni aspekt dizajna arkadnih igara. Ako toga nema kao u FH5 (gde mozes da vozis sta hoces, kada hoces), igra mi brzo dosadi.
Osim toga, u FH5 kontantno napredujes bez obzira kakav plasman ostvario. Svaka trka ti nesto donosi. To je sigurno bitan razlog sto veliki broj ljudi igra igru - upale svakih nekoliko dana, opusteno odvozaju nekoliko trka, dobiju neke pare/nagrade i to je to.
Unbound poput Heata i Rivalsa ima dobro resen risk vs reward sistem. Posle svake trke moras da odlucis da li da se vratis u garazu ili ces da rizikujes da ostanes bez skoro svega sto si ostvario od proslog odlaska u garazu (za razliku od Heata, ovde je to slucaj i tokom dana i tokom noci). Jutros sam odigrao jedno pola sata i na kraju izgubio sve pare, jer su me murijasi odvalili. Nekome ce ovo biti velika mana, za mene je prednost.

Da ne bude da sve hvalim, upravljanje mi se i dalje ne svidja.
Nikako ne mogu da se naviknem na skretanje. Morao sam da smanjim deadzone jer je pocetni setting bas los, ali sada imam problem kada posle skretanja pokusavam da se vratim na suprotnu stranu. Mozda je i do pocetnog automobila.
Fizika je skoro pa ista kao u Heatu. Sve sto mi se tamo nije svidjalo se desava i ovde.
Svidja mi se sto se nitro vremenom gubi, tako da te igra motivise da ga koristis cim ga zasluzis (sto voznjom, sto izbegavanjem saobracaja).

Odigrao jedno 2-3 sata, ovo je fina mesavina svih igara iz serijala posle Hot Pursuita (najvise naravno vuce na Heat).
Igra ima fsr/dlss podrsku. Na 3070 mi radi u 70-110fps u 1440p/dlss quality, oko 60-80fps u 1600p, 30fps u 4k/quality, 45-55 u 4k/balanced.
Za sada mi se svidja sto je igra izazovna, progresija je spora (sto mi odgovara) i ovo je prilicno osvezenje posle igara iz FH serijala.
Efekti mnogo manje smetaju nego sto sam mislio, a i kombinacija realisticne grafike i cell shaded likova fino funkcionise.

Laptop RTX3080, Ryzen 9 5900HS, 32gb RAM, ne mogu terati 1440p na ultra, ima stuttering. Mora da se spusti na high.

Normally we use NOS on the straights, but in NFS Unbound you use NOS to reduce understeer and corner faster

Unbound na snizenju za 15$ uz kupon koji daju.

Već nekoliko dana igra je na Game Pass. Igram je. Arkadna je ali mi se baš sviđa. Grafika je prilično fina a oni "strip" efekti su fora. Mapa je ogromna.
Zadnji nfs koji sam igrao bio je Shift čini mi se, a omiljeni su mi Most wanted i Carbon.

Sta rekoste, ovo nema na GP koji mi stize preko MS za 800din.?

Nazad
Vrh Dno