Šta je novo?

Necete verovati - ja nisam:)

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
U jednoj opste poznatoj firmi koja je izvor svih zala:) (citajte Eagle-a:)) pojavile su se ploce Eagle i to I815 i I845!!!! Ne mogu da verujem:)
Ako je neko slucajno bude uzeo na ispitivanje molim ga da napise svoja iskustva zivo me interesuje....

Nisam imao prilike da vidim te Eagle ploce, ali mi je jedan tip nudio Innovision maticne ploce ;). Izgleda da ti proizvodjaci zele da nam dokazu da su ozbiljni igraci i da mogu da prave kojekakve stvarcice ;), a ne samo graficke kartice.

Sta - ne verujete? Evo ja kod sebe imam jednu Radeon maticnu plocu :D

Dobro nisu oni pravili chipset, vec su ga kupili.DAnas je najlakse napraviti na papiru kompletnu maticnu plocu i proizvesti je.S obzirom da su iste namenjene za low-low end trziste, takve ce im i biti performance.Uostalom ljudi kupuju konfiguracije i idu na to da se razmisljaju da li da uzmu misa od 5 ili 8€, sta dalje da pricamo, zar ne?

Broz je napisao(la):
U jednoj opste poznatoj firmi koja je izvor svih zala:) (citajte Eagle-a:)) pojavile su se ploce Eagle i to I815 i I845!!!! Ne mogu da verujem:)
Ako je neko slucajno bude uzeo na ispitivanje molim ga da napise svoja iskustva zivo me interesuje....

Vido i ja. Udario Gooogle search da vidim neku spec! Kad ono nista...

Jes ko bi to rekao i za ...

...Nvidia-u s pocetka prosle godine ;)
Samo se vi salite:)

Između NVidia-e i Eagle-a postoji samo jedna star zajednička...Za obe firme su čuli ljudi koji se bave računarima (i to samo na našim i sličnim prostorima ;) )

Aman ljudi, mogu i ja da pravim Ashley I845 UltraTurbo ZX-81 ili kojegod maticne ploce ako imam novaca. Na Tajvanu postoje dve ili tri fabrike koje prave ploce, i prave ih za 90% "proizvodjaca" maticnih ploca. Samo posaljes blueprint i specifikacije delova (ovi kondenzatori, oni konektori...), kazes koliko stotina hiljada komada hoces, u koju boju da ih ofarbaju... a u drugoj fabrici narucis kutije u koje ces pakovati ploce i - eto ti novi brand ploca, stari brand sa novim chipsetom ili sta vec.

Hm , ja licno cekam da se N'vidia upusti u proizvodnju CPU jedinica (unit dva puta ali wtf), mislim da ce to biti vrlo interesantno , (navijam za tako nesto, a i od davno predvidjam, samo me N'vidia ne slusa:D), ceo svet za Intel AMD, i VIA-ne anemicne Smjuel wanabe-je ... Mislim da neko ko moze da izbaci najmocniji ChipSet u svom debiju na trzistu, a ima i finansijsku i snagu u kadrovima, da stupi na trziste pc procesora, i naravno izbaci konkurentan proizvod... Nemojte ovo shvatiti kako neku simpatiju ka N'vidia-i, jednostavno oni su jedini koje trenutno vidim na praznom terenu izazivaca AMD-u i Intelu, a njihova odlicna poslovna i proizvodna politika me uverava da bi se ovako nesto uskoro moglo desiti... Ako su u stanju da pokazu Intelu i VIA-i kako praviti chipsetove (dakle uradili su ono sto inzinjerski timovi prethodno navedenih kompanija nisu uspeli da urade, bez obzira na njihova cela izborna godinama iskustva), zasto ne bi mogli da urade i najbolji CPU... Samo obratite paznju na komplexnost danasnjih GPU-ova (u pravom slislu ove skracenice) i na ucestalost tj. kontinuitet nijhove proizvodnje (broj neuspeha ->+-0), mislim da je to svima jasno... U zeljnom ocekivanju jos jednog igraca na CPU igralistu,

pozdrav!

'ajd ti nama ziveo za te rechi.
Ima li smo Duron-a pa zatim Radeon-a pa Xeon-a e sad je mislim i red na Nvideon-a :)

EagleOne je napisao(la):
Hm , ja licno cekam da se N'vidia upusti u proizvodnju CPU jedinica (unit dva puta ali wtf), mislim da ce to biti vrlo interesantno , (navijam za tako nesto, a i od davno predvidjam, samo me N'vidia ne slusa:D), ceo svet za Intel AMD, i VIA-ne anemicne Smjuel wanabe-je ... Mislim da neko ko moze da izbaci najmocniji ChipSet u svom debiju na trzistu, a ima i finansijsku i snagu u kadrovima, da stupi na trziste pc procesora, i naravno izbaci konkurentan proizvod... Nemojte ovo shvatiti kako neku simpatiju ka N'vidia-i, jednostavno oni su jedini koje trenutno vidim na praznom terenu izazivaca AMD-u i Intelu, a njihova odlicna poslovna i proizvodna politika me uverava da bi se ovako nesto uskoro moglo desiti... Ako su u stanju da pokazu Intelu i VIA-i kako praviti chipsetove (dakle uradili su ono sto inzinjerski timovi prethodno navedenih kompanija nisu uspeli da urade, bez obzira na njihova cela izborna godinama iskustva), zasto ne bi mogli da urade i najbolji CPU... Samo obratite paznju na komplexnost danasnjih GPU-ova (u pravom slislu ove skracenice) i na ucestalost tj. kontinuitet nijhove proizvodnje (broj neuspeha ->+-0), mislim da je to svima jasno... U zeljnom ocekivanju jos jednog igraca na CPU igralistu,

pozdrav!
Da li mi mozete ukazati na izvor te informacije, trazio sam po raznim sajtovima (pa i n'vidiae) nista nisam nasao, ili je u pitanju samo predpostavka....

p.s.da li je neko probao te EagleTech ploce i da li se zna cena (distributer?) ...

Viđao sam te Eagle ploče po oglasima...Pogledaj yu.oglase konferenciju.

delimir je napisao(la):
Viđao sam te Eagle ploče po oglasima...Pogledaj yu.oglase konferenciju.

To je onaj fazon copy-paste Imtelov cenovnik:(

Eagle MB

Ima ih. Evo ja u firmi imam jednu i810 ploču. Radi korektno, a uletela mi je u konfiguraciji, pa nisam u prvi mah znao šta će biti, nego kada mašina stiže, video sam knjižicu od ploče: stvarno Eagle, ima i orlić i logo, sve. I onaj isti CD koji ide sa video karticama.

Nazad
Vrh Dno