Šta je novo?

Nece nikako da se boot-uje sa cd-a

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Kada ubacim disk sa os-om kod drugara na kompu, a disk je butabilan (sigurno jeste, jer sam ga koristio milion puta)
i restartujem masinu nece da pokrene instalaciju. U Biosu sam setovao first boot device - cd rom i nema sanse, jednostavno ga preskoci.
Kada pomerim na floppy, butuje se bez problema. Jedino cd nece da vidi. Pri tom drive funkcionise bez problema pod postojecim operativnim sistemom na particiji koju hocu da formatiram.
Jer zna neko u cemu je problem?

A jel ti detektuje CD pri postovanju BIOS-a?
Ako ne, stavi sve na AUTO na grani na kojoj je zakacen...

Na jednoj masini sam imao isti problem, koji sam resio time sto sam CD stavio da bude Secondary Maseter (bio je Primary Slave). E, zasto je proslo boot-ovanje sa tom promenom, i da li ce to tebi pomoci, ne znam...

apolon je napisao(la):
Na jednoj masini sam imao isti problem, koji sam resio time sto sam CD stavio da bude Secondary Maseter (bio je Primary Slave). E, zasto je proslo boot-ovanje sa tom promenom, i da li ce to tebi pomoci, ne znam...
ovo nema veze, kod mene imam cd na pri/slave i rw na sec/master i bootuje normalno sa cd-a

kustera je napisao(la):
...

ovo nema veze, kod mene imam cd na pri/slave i rw na sec/master i bootuje normalno sa cd-a

Pa jel ti citas sta sam napisao :? : nedvosmisleno je ta promena resila problem, ali mi nije jasno zasto kao ni tebi.
Kako tek da objasnimo ovo sto je Mansha "doziveo".

U startu sam u Biosu pogledao setove za device i vidi oba cd roma, tj. i citac i pisac. Probao sam sve kombinacije sa jumperom ni to nije pomoglo. Jedino graficku nisam menjao. Na kraju sam napravio boot na 6 floppy-a za xp sp1 i zavrsio tako stvar. To sa cd-om mi i dalje ne ide u glavu. Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno