Šta je novo?

Nece iznad 60 Hz !!!

Mite

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Kupio sam pre neki dan polovni monitor Nec Multisync FE1250 21" (na internetu stoji 22" ???) i problem je u tome sto nikako nece da podigne osvezenje iznad 60 hz u bilo kojoj rezoluciji. Mislim da bi trebalo da dobijem barem 1280x1024 @75. Jel imate neku ideju? da ga vodim u TV servis? :wall:

Da li je instaliran drajver ili ga vozis kao "plug'n'play" monitor???

Takodje proveri display properties za ATi; ukoliko monitor nema DDC (chip u monitoru u koji su upisani neki osnovni podaci - model, RR...), desava se ovo sto si naveo zato sto kartica ne moze da iscita parametre, pa ti podesi samo 60Hz.
U tom slucaju mu rucno namesti koja je maximalna rezolucija (npr 2048x1536) i koji je refresh rate (120Hz npr...).

Ajd pa javi sta si uradio.

Poslednja izmena:
Ma instaliran je driver nego i kad ga rucno namestim na 85 hz u properties u kompjuter kaze da radi na 85 a OSD Menu na monitor opet kaze 60 sto je i tacno jer se vidlivo primeti da slika treperi. A Ati display properties mi ne rade, kad uklucim onaj ati catalyst control center javlja da se desila neka greska i da nemoze da se pokrene. ali mislim da ti nema veze zato sto drugi monitor LG720b radi na 85.

Sigurno je do DDC-a. Pošto ti ne radi CCC, probaj da instaliraš recimo ATI Tray Tools, pa iz njega da namestiš maksimalnu rezoluciju i refresh za monitor.

Ako ti je recimo ostecen kabal pa ne postoji komunikacija graficke i logike u monitoru ati ima obicaj da drzi refresh na 60 bez obzira na to sto je rucno drugacije namesteno.

Probaj sa Power Stripom, manuelno mu ukucaj refresh koji hoces, trebalo bi da on moze da ti zavrsi posao

Poslednja izmena:
PowerStrip

Hvala puno powerstrip zavrsio posao sad jurimo 1280x1024 @ 100 HZ :banana:

Vrh Dno